Погледи форум

Пуни Облик: Нова књига - Дејан Ђерић: ''Тежина заклетве''
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
(12-11-2020, 07:03 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Ово је најбесмисленија расправа на овом форуму икада - да ли су комунисти имали лажне сведоке на процесу Дражи.
Тако је.

Пет пута напишем коментар у том смислу, па избришем.
Мени баш занимљиво. Баја
(12-11-2020, 07:32 PM)Бенито Пише: [ -> ]Мени баш занимљиво. Баја

Волиш театар апсурда...
(12-11-2020, 07:33 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]
(12-11-2020, 07:32 PM)Бенито Пише: [ -> ]Мени баш занимљиво. Баја

Волиш театар апсурда...
Не.
Ово је дистопија.
Не знам зашто Ватхра изиграва сујетног човека? Само зато што је Дејан дотакнуо случај о којем је већ објавио један приказ и зато што можда и није било баш тако како је тамо написано. Истина, то је само интернет портал, али заиста- ово је више него непотребно.
Стручно консултантски погледи.
(12-11-2020, 07:03 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Ово је најбесмисленија расправа на овом форуму икада - да ли су комунисти имали лажне сведоке на процесу Дражи.

Самарџићу,
ако сте прескочили питање, исказ Миленка Јовановића на суђењу, о пилотима.
Тврдите да је лажан. Објасните.

Дејане,
моје извињење за констатацију да је то изнето у твојој књизи.
Доњи део је крив за забуну, а и поновљено је више пута - без твог коментара.

(27-10-2020, 07:19 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Једно откриће из књиге ‘’Сломљена крила Златибора’’: Превара на суђењу Дражи

Књига се бави спашавањем савезничких пилота на Златибору, па је аутор решио и питање ‘’убиства два пилота од стране четника’’: то је измислио удбаш Драгољуб Делић, ког су представили као земљорадника

Да се вратимо на дискусију.
Везано за овакве изјаве о наводним злочинима. Видео сам их доста. Неке су дате и током рата савезничком особљу. Врло су сличне једна са другом. Па и овој на суђењу. Зато и не мислим да се ту ради о некаквом фалсификовању.

Што се тиче боравка на селу, добар део рата 99-те сам провео по неким селима и забитима. Идеја да би сељани знали шта смо све радили, и куда смо ишли - тешко, тешко изводљива. Можда неке аброве, али све или укупно не.
Сведоци су сведочили тако да се четницима напакују убиства пилота. Ако то не прихватате, не знам шта бих рекао.
(13-11-2020, 10:14 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Сведоци су сведочили тако да се четницима напакују убиства пилота. Ако то не прихватате, не знам шта бих рекао.

Добро, ништа друго нисам ни очекивао.

А друго питање, шта мислите о четничким документима које сте објавили у "Да ли су партизани убијали савезничке пилоте"?
Ватхра ,како су онда сељаци сведочили на Суђењу Дражи,ако нису били способни за то,као што си навео у претходном посту?
(13-11-2020, 10:14 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Сведоци су сведочили тако да се четницима напакују убиства пилота. Ако то не прихватате, не знам шта бих рекао.

Ниси у праву (мада је Ватра нешто очекивао).
УДБА је довела свједоке да би одбранили четнике на фер суђењу.
Можда су они и сами са Златибора некако набауљали у београдску судници.
(13-11-2020, 10:35 PM)ватхра Пише: [ -> ]

Добро, ништа друго нисам ни очекивао.

А друго питање, шта мислите о четничким документима које сте објавили у "Да ли су партизани убијали савезничке пилоте"?
Написао сам да је то за даља истраживања.
Добро, и кад се показало да није тачно, како је могло да дође до погрешног навода?
Лоша претпоставка?
Лоши подаци из извора?
Свесна лаж?
Ватхра, где је то написао? Био сам рецензент већег броја његових књига и уопште се не сећам да постоји такав наслов. Не искључујем могућност да јесте написао, али се не сећам. Може ли нешто ближе.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13