Пошто се очекује скори излазак „Мољевићевих“ мемоара, у издању Института за савремену историју, а реч је у ствари о фалсификату Удбе, преносим део из књиге „Прави и лажни Калабић“. Књига је конципирана у форми 13 теза, контратеза и закључака у вези наводне Калабићеве издаје. Један од 13 „доказа“ су управо измишљени мемоари др Стевана Мољевића:
http://www.pogledi.rs/moljevicevi-memoari/
Није ваљда да ће објавити фалсификат?
Данас ми рече Иван Ивановић да хоће...
(22-12-2013, 02:10 AM)Александар Динчић Пише: [ -> ]Није ваљда да ће објавити фалсификат?
Ма какви, па кад су то "они" радили?
Могу да мислим да треба да продају Истину...
Замисли цигана, кад продаје коња да каже:
"Бежи одавлен будало, ово је угланцана рага, зајебаћеш се ако је купиш. А уједа кога год довати, док је имала зуба, зато њоња у зобници... Убила до сад три човека и две жене, рита се на кварно! А газда коме сам је укро, тражи лопова да убије, зајебан до бола..."
Цитат:Са Дражиним браниоцем, др Драгићем Јоксимовићем, ћелију у Митровици делио је Вељко В. Вујановић. Он је посведочио да Јоксимовић није успео да сазна како је заробљен Дража. Међутим, према Јоксимовићевим информацијама, Дража и други осуђеници из његове групе ликвидирани су „у кругу Гарде на Топчидеру“. Вујановић даље сведочи како је опште мишљење међу робијашима било „да је ђенерал Дража ухваћен издајом Енглеза“.113А
113А Погледи, 1. октобар 1993. Према чланку Миладина Вујановића, познатог емигранта у Аустралији, рођеног брата Вељка М. Вујановића.
Милославе,
јел можете да поставите овај чланак, или линк, ако постоји негде на сајту?
Хвала
Нема на сајту, а сад немам времена да тражим тај број...