RE: Квиз- Српска историја -
ватхра - 29-08-2020
Изгледа није, а и био је југословенски држављанин.
Митић - 30-08-2020
Били смо писали о Феришу. Лин Фериш је био олимпијац у рагбију. Био је члан америчког олимпијског тима у рагбију 1924. године. Освојили су титулу.
Има нешто о томе у његовој биографији
http://archives.datapages.com/data/bull_memorials/028/028012/pdfs/1783.htm
И Динчић није поставио нити одговарао на питање о лавовима коју лутају Србијом у средњем веку
пек. - 30-08-2020
(29-08-2020, 07:55 AM)пек. Пише: Шта је ово два дана се нико не јавља да поставим ја питање: ко је пре Макарија Соколовића покушао да обнови пећку патријаршију?
Није ваљда да не знате смедеревски митрополит Павле.
(29-08-2020, 07:55 AM)пек. Пише: Шта је ово два дана се нико не јавља да поставим ја питање: ко је пре Макарија Соколовића покушао да обнови пећку патријаршију?
Није ваљда да не знате смедеревски митрополит Павле око 1530.
Милослав Самарџић - 30-08-2020
(30-08-2020, 12:18 AM)Mitic Пише: Били смо писали о Феришу. Лин Фериш је био олимпијац у рагбију. Био је члан америчког олимпијског тима у рагбију 1924. године. Освојили су титулу.
Има нешто о томе у његовој биографији
http://archives.datapages.com/data/bull_memorials/028/028012/pdfs/1783.htm
И Динчић није поставио нити одговарао на питање о лавовима коју лутају Србијом у средњем веку
И Џорџ Мусулин је био рагбиста.
ватхра - 30-08-2020
Мусулин је био рагбиста, а Ник Лалић профи кошаркаш, али нису стигли до олимпијско нивоа.
Александар Динчић - 30-08-2020
(29-08-2020, 10:04 PM)ватхра Пише: И Динчићу, шта су ти лавови ловили по огромним пољима средњевековне Србије? Бизоне, зебре?
Ево једно питање:
Навести макар три страна официра који су били у Југославији у Другом светском рату, а који су учествовали на Олимпијским играма.
(ја сам нашао тројицу, можда их има и више)
Па ја први пут сада чујем да смо ми имали лавове у средњевековној Србији.
Александар Динчић - 30-08-2020
У једном граду у Србији постоји улица која носи назив по истакнутом партизанском прваку из тог краја, али који је, заправо, био високи четнички командант. И као такав je настрадао у рату. Подаци које је Субнор својевремено добио, уз потврду УДБ-е, очигледно су били „фризирани“. Што ће рећи, да и УДБ-а може некада да погреши.
О ком команданту се ради и који је наш град у питању?
večni beli grad - 30-08-2020
(30-08-2020, 08:09 PM)Александар Динчић Пише: (29-08-2020, 10:04 PM)ватхра Пише: И Динчићу, шта су ти лавови ловили по огромним пољима средњевековне Србије? Бизоне, зебре?
Ево једно питање:
Навести макар три страна официра који су били у Југославији у Другом светском рату, а који су учествовали на Олимпијским играма.
(ја сам нашао тројицу, можда их има и више)
Па ја први пут сада чујем да смо ми имали лавове у средњевековној Србији.
Mislim da se ne radi o pravim lavovima nego o ratnim psima koje su tako samo nazivali , to su bili nešto kao što su danas Šar planinci , oni su nekad čuvali cela sela ne samo ovce, pa su ih tako vodili i u borbe, ima toga i u starom Rimu ...
ватхра - 30-08-2020
Следећи Олимпијац је био Пирцио Бироли. Сребро у екипном мачевању 1908.
Трећи за ког сам нашао је био у акцији на Вишеграду.
Митић - 31-08-2020
(30-08-2020, 10:22 PM)ватхра Пише: Следећи Олимпијац је био Пирцио Бироли. Сребро у екипном мачевању 1908.
Трећи за ког сам нашао је био у акцији на Вишеграду.
Можда Сајц или Арчи Џек?
ватхра - 31-08-2020
Арчи Џек, учествовао на модерном петобоју у Берлину 1936, није постигао успех као претходна двојица - али важно је учествовати.
Горски штаб 52 - 31-08-2020
(30-08-2020, 09:21 PM)Александар Динчић Пише: У једном граду у Србији постоји улица која носи назив по истакнутом партизанском прваку из тог краја, али који је, заправо, био високи четнички командант. И као такав je настрадао у рату. Подаци које је Субнор својевремено добио, уз потврду УДБ-е, очигледно су били „фризирани“. Што ће рећи, да и УДБ-а може некада да погреши.
О ком команданту се ради и који је наш град у питању?
Тика Коларевић, Краљево?
Vlad Alekš - 31-08-2020
(29-08-2020, 10:04 PM)ватхра Пише: И Динчићу, шта су ти лавови ловили по огромним пољима средњевековне Србије? Бизоне, зебре?
Овај коментар је толико шизофрен да се сироти стари Фројд преврће у гробу.

Нисам психијатар, али могу да погледам.

Као прво - није Динчић.
Као друго - није средњовековна Србија.
Као треће, али не и најмање битно - лавови су ловили мулце. И све су их уловили. Само си се ти некако извукао.
Митић - 31-08-2020
(26-08-2020, 09:20 PM)Mitic Пише: Док не одговори Влад Алекш на своје питање, ево још једног питања у вези са Живком Топаловићем
Који је био последњи војни задатак који је имао Живко Топаловић на крају Првог светског рата?
Као резервни официр у више махова одликован за храброст. Последњи војни задатак био му је додељен новембра 1918. године, када је командовао возом којим је допутовала из Загреба у Београд делегација Народног вијећа, да са Владом Србије уговори проглашење заједничке државе Срба, Хрвата и Словенаца.