RE: Милослав Самарџић одговара на ваша питања -
мунгос - 13-12-2014
Герман Ђорић: Патријарх у обезбоженом времену, 1-2. Вељко Ђурић Мишина, Манастир Светог Стефана Сланци, Београд 2012.
Из исте књиге: Амерички раскол
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Istorija/MisinaAmerickiRaskol.htm
Борко Радовић - 14-12-2014
Господине Самарџићу, кога су стрељали фолксдојчери априла 1941.г. у Банату ? Знам само да су Срби. Историчар др Драго Његован спомиње неке "Банаћане" (?!).
Милослав Самарџић - 14-12-2014
Можда користи локализам, типа Сремци, Мачвани...
Борко Радовић - 14-12-2014
(14-12-2014, 02:11 PM)Милослав Самарџић Пише: Можда користи локализам, типа Сремци, Мачвани...
Када се убијају Јевреји не користи локализме.
јашадр - 15-12-2014
Можда ћу испасти од уобичајених питања за господина Милосава Самарџића али мене интересује да ли ће можда наставити са прављењем документараца као у случају " Краљевина Југославија у другом Светском рату " ?
Милослав Самарџић - 15-12-2014
(15-12-2014, 01:39 PM)јашадр Пише: Можда ћу испасти од уобичајених питања за господина Милосава Самарџића али мене интересује да ли ће можда наставити са прављењем документараца као у случају " Краљевина Југославија у другом Светском рату " ?
Да, после ових 18 епизода радимо филм о Дражи, можда 6 епизода, не знам још.
јашадр - 16-12-2014
(15-12-2014, 04:45 PM)Милослав Самарџић Пише: (15-12-2014, 01:39 PM)јашадр Пише: Можда ћу испасти од уобичајених питања за господина Милосава Самарџића али мене интересује да ли ће можда наставити са прављењем документараца као у случају " Краљевина Југославија у другом Светском рату " ?
Да, после ових 18 епизода радимо филм о Дражи, можда 6 епизода, не знам још.
Врло добро али се надам да неће бити само 6 епизода ! Надам се да ће бити још и о осталим командантима Југословенске војске у отаџбини .
Милослав Самарџић - 16-12-2014
И ја се надам. Треба и о Калабићу да радимо, то је углавном спремно. Финансије су у питању.
RE: Милослав Самарџић одговара на ваша питања - Lazar S. - 17-12-2014
Поштовани господине Самарџићу, ево региструјем се други пут, јер заборавих шифру. Пошто имам скоро апсолутно поверење у Ваше виђење наше историје у периоду 1941-1945, хтео бих да Вас питам следеће.
1. Шта ће команданту горске краљеве гарде хармоникаш?
2. Да ли мислите да ће генерала Михаиловића рехабилитовати у наредних 5 година?
П.С., хоћу Вас или неког од администратора да искритикујем мало.... Дана 23. новембра ове године, објавили сте на сајту текст под насловом "Како је 6 четника разјурило 250 комуниста", меморски записи Перице П. Совиља... Текст(прича) говори о томе како су одређени чланови једног од многобројних равногорских покрета спречили прославу 1. маја. За њихове заслуге у рату, свака им част, ако их је било. Али спречити "прославу", па то је сасвим не битно. Разумем однос 6 на према 250 треба имати храбрости за то. Искрено мислим, да таква прича не заслужује да се нађе на сајту "Погледа" који важи за једини озбиљан сајт са овом тематиком.
Хоћу да се потпишем пуним именом и презименом и тачним бројем година, да би они који нису сагласни с мојим миљењем могли да ме критикију како сам зелен ко Кошутњак.
Велики поздрав за Вас и Крагујевац, с поштовањем Лазар Симић(23) студент из Београда.
Петар - 17-12-2014
Господине Самарџићу,какво је стање са календарима?Неко је већ питао,али ништа се не дешава.
Ковач - 17-12-2014
Господине Самарџићу да ли имате податак колико је било силованих жена од стране војника Црвене Армије на територији Србије?Пошто је то била масовна појава свуда где је прошла Црвена Армија приликом напредовања ка Берлину а и после тога.
Милослав Самарџић - 17-12-2014
(17-12-2014, 12:27 AM)Lazar S. Пише: Поштовани господине Самарџићу, ево региструјем се други пут, јер заборавих шифру. Пошто имам скоро апсолутно поверење у Ваше виђење наше историје у периоду 1941-1945, хтео бих да Вас питам следеће.
1. Шта ће команданту горске краљеве гарде хармоникаш?
2. Да ли мислите да ће генерала Михаиловића рехабилитовати у наредних 5 година?
П.С., хоћу Вас или неког од администратора да искритикујем мало.... Дана 23. новембра ове године, објавили сте на сајту текст под насловом "Како је 6 четника разјурило 250 комуниста", меморски записи Перице П. Совиља... Текст(прича) говори о томе како су одређени чланови једног од многобројних равногорских покрета спречили прославу 1. маја. За њихове заслуге у рату, свака им част, ако их је било. Али спречити "прославу", па то је сасвим не битно. Разумем однос 6 на према 250 треба имати храбрости за то. Искрено мислим, да таква прича не заслужује да се нађе на сајту "Погледа" који важи за једини озбиљан сајт са овом тематиком.
Хоћу да се потпишем пуним именом и презименом и тачним бројем година, да би они који нису сагласни с мојим миљењем могли да ме критикију како сам зелен ко Кошутњак.
Велики поздрав за Вас и Крагујевац, с поштовањем Лазар Симић(23) студент из Београда.
Не треба да имате апсолутно поверење ни у кога.
Свака војна јединица има музику, у рату и у миру. Ради свирања маршева и ради забаве, тј. дизања морала људства. Формирају се и драмске секције, изводе се позорнишни комади, скечеви, песме, рецитације. Свега тога је било и код четника. Знам за само један класични војни оркестар, пре рата је био оркестар ужичког гарнизона. Све остало било је како се ко снађе. Негде су ангажовани постојећи оркестри, нпр. неки цигански оркестар свирао је иза линија у Бици на Буковику. Код Рачића је у ту сврху било доста Цигана, звали су их ''Цигански батаљон''. А хармоника је била најчешћи инструмент. Виђао сам их и по неколико на једној слици. Код Калабића их је такође било више. На слици од 6. септембра 1944. види се да један свира химну или марш док долазе Дража и Мекдауел. Калабић је једно време ангажовао и касније познате хармоникаше Тину и Радојку.
Дража неће бити рехабилитован у постојећем односу снага, тј. док је превласт (нео)комуниста, ма како се њихове странке звале. Евентуално ако им то може користити пред неке изборе, али, вероватноћа за то је минимална.
(17-12-2014, 10:44 AM)Петар Пише: Господине Самарџићу,какво је стање са календарима?Неко је већ питао,али ништа се не дешава.
Још нисмо одштампали, јавићу овде.
(17-12-2014, 11:32 AM)Ковач Пише: Господине Самарџићу да ли имате податак колико је било силованих жена од стране војника Црвене Армије на територији Србије?Пошто је то била масовна појава свуда где је прошла Црвена Армија приликом напредовања ка Берлину а и после тога.
Комунисти су после пописали жртве силовања Совјета, негде око 2.500, од којих око 100 са смртним исходом. Питање је колико је то тачно. Сем тога, никада нису пописане жртве силоване од стране домаћих партизана, а њих је било много.