Погледи форум
U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Четнички покрет (https://www.pogledi.rs/forum/forum-17.html)
+--- Тема: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 (/thread-417.html)

Странице: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Милослав Самарџић - 28-07-2014

Е сад само упореди овај текст са оним текстом о изложби посвећеној ''човеку са стилом''...

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Бенито - 28-07-2014

Милославе, јеси ли стигао да посетиш ову изложбу?

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Милослав Самарџић - 29-07-2014

Нисам, а ти беше јеси?

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Ђорђе Ивковић - 29-07-2014

Ма, не ради се о томе ко је био на изложби, а ко није.
Сви би ми, цео народ, могли послужити као живи експонати на таквој изложби, а не као посетиоци.
Само, постоје наши на небу живи сународници, преци, почесто и деца, најчешће људи који су у свом срцу, вери, размишљању, преносили Србско име, и који су својим животима сведочили народну част, а постардаше од злочиначке комунистичке руке, некада и оних "Срба", најгорих међу нама. Ти најгори су се деценијама шепурили Србијом, кад испусте погане душе, телесине им сахрањују у "Алеју великана". Дресирана им деца да мрзе Србију и данас владају.
Ту дубоку суштину, ту, сада већ `историјску вертикалу`, поменута изложба није смела или није хтела да расветли.
Зато су они највреднији, најчаснији, и немерљиво највећи мученици на "изложби" прескочени, као да не постоје.
"Још није време за њих" рећи ће ситнозуби фарисеји, мародери народне трагедије.
Неће бити "правог времена". Јер, по нечијој директиви, треба одрадити и тај део "суочавања са прошлошћу", али у оној варијанти где Срби нису жртве зато што су Срби, дакле антифашисти и антикомунисти, већ ће се приказати да су неки људи били колатералне жртве пометеног времена.
Исти, мада баналнији, случај је са ТВ серијом "Равна Гора". И, опет ће се рећи, "добро је за почетак" (?!) Треба ваљда разумети да ће некад у језиво магловитој будућности бити неких "пројеката" који ће коначно предочити праву истину? Па и да се то деси, какве ће вредности имати за двадесет или педесет година?
Не, намера је да се најгором могућом лажи, полуистином, коначно стави тачка на србску националну свест.

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Милослав Самарџић - 29-07-2014

Погодио си у центар. На жалост и поменута серија и изложба су у функцији маскирања истине, тј. цементирања лажи, а не у функцији ''првог корака''; потоње говоре непоправљиви оптимисти.

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Бенито - 29-07-2014

Одговори Нимбус уместо мене. Мада, једноставно, не могу да стигнем. Наћи ћу времена да одем. Поготово, што би изложба под називом ШТА ЈЕ СВЕ ПРЕЖИВЕО СРЂАН ЦВЕТКОВИЋ ДА БИ ДОКТОРИРАО, била и занимљивија од ове.Сирома'

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Вукашин Петковић - 29-07-2014

Затварање изложбе је у суботу на Светог Илију.

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Felix - 30-07-2014

Без обзира на све приговоре сваки антикомуниста треба да посети ову изложбу. У најмањем, сваки "дражиновац" и "калабићевац" јер ће тамо моћи да види Дражине и Калабићеве ствари Smile

Ја, ипак, имам позитивно мишљење о изложби. Барем због тога што знам колико је изнервирала другове.

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Милослав Самарџић - 30-07-2014

Да ли их је изнервирала или глуме да их је изнервирала...

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Felix - 30-07-2014

Знам неке "истакнуте" међу њима и верујте да их је изнервирала. Али то не треба да чуди када је овде институционално још нетакнут култ Јосипа Броза па и најмање и "изокола" преиспитивање његове улоге наилази на оштар отпор.

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Милослав Самарџић - 30-07-2014

Верујем за те појединце, свакако их има, али говорим уопштено, они притискају и кад знају да им нешто у основи одговара. За њих је идеална ова опција, да су у Србији убили ''само'' 15.000 Срба, од којих већином четника и других униформисаних.

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - ХраброСрце - 01-08-2014

Још једно смеће из новина:

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/pred-njima-je-neprijatelj-strepio-ovih-11-zena-su-proglasene-narodnim-herojima-clanak-1491009

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Felix - 01-08-2014

Припремите се за неокомунистичку јесењу офанзиву...

RE: U ime naroda represija u Srbiji 44-53 - Милослав Самарџић - 01-08-2014

(01-08-2014, 07:53 PM)Felix Пише:  Припремите се за неокомунистичку јесењу офанзиву...
Мислиш, спремте се? Smile