Погледи форум
Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Четнички покрет (https://www.pogledi.rs/forum/forum-17.html)
+--- Тема: Са Јутјуб канала ''Погледи'' (/thread-4584.html)

Странице: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Шумадинац - 04-12-2022

(04-12-2022, 09:01 PM)Monarhist Пише:  
Дали сте сјајну анти-рекламу за војску  Креза 
Ја се не бих сложио са Вама да одлужење војске мора да траје годину и по-две године дана. То је предуго, а и неиздрживо економски. Како било, нас ако нападну, ми једноставно не можемо водити фронтални рат због несразмере снага у корист наших комшија. Зато је најлогичнија и једина алтернатива герилски рат, четничка војна, по планинама и шумама. А за то не треба претерано дуга обука, јер се она може спроводити и у шуми.
У осталом, видели смо како се боре украјински територијалци и чичице од педесет година. Харков, Херсон итд.
Емисија је била веома занимљива. Шта ће бити следећа тема?

Синовац, војни рок би требао бити најмање годину дана. Војник треба да буде прекаљен. Знаш ону нашу "Ја сам четник лака скока". Познавати сваку врсту наоружања и умети одлично баратати њиме + јака дисциплина + бити кадар стићи и утећи + познавање и преживљавање у природи.

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Monarhist - 04-12-2022

(04-12-2022, 10:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(04-12-2022, 09:01 PM)Monarhist Пише:  
Дали сте сјајну анти-рекламу за војску  Креза 
Ја се не бих сложио са Вама да одлужење војске мора да траје годину и по-две године дана. То је предуго, а и неиздрживо економски. Како било, нас ако нападну, ми једноставно не можемо водити фронтални рат због несразмере снага у корист наших комшија. Зато је најлогичнија и једина алтернатива герилски рат, четничка војна, по планинама и шумама. А за то не треба претерано дуга обука, јер се она може спроводити и у шуми.
У осталом, видели смо како се боре украјински територијалци и чичице од педесет година. Харков, Херсон итд.
Емисија је била веома занимљива. Шта ће бити следећа тема?
За коју војску?  Blush
Рекао сам да је српска војска била добра.
Без дуге обуке, нема добре војске, то потписујем. Без обзира која врста рата је у питању.
И следећа тема - изненађење.  Баја
Да али у српској војсци нисте служили читав војни рок.
Тако се из емисије стиче општи утисак да се мало шта променило, пошто сат и двадесет минута критикујете неку војску  Креза

А занима ме следеће, мишљење Ваше и осталих на овим темама: да ли се може поредити Рачић и његова строгост (и других официра, Пеливановић итд) са овим примерима из ЈНА? 
И уопштено, да ли је та строгост толико и добра, може ли имати контра ефекат? 
Подразумева се да се дисциплина мора одржавати.

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Monarhist - 04-12-2022

(04-12-2022, 10:35 PM)Шумадинац Пише:  Синовац, војни рок би требао бити најмање годину дана. Војник треба да буде прекаљен. Знаш ону нашу "Ја сам четник лака скока". Познавати сваку врсту наоружања и умети одлично баратати њиме + јака дисциплина + бити кадар стићи и утећи + познавање и преживљавање у природи.

Интересује ме кроз какву су обуку украјинске усташе прошле.
Додуше, они су од 2013. (а можда и раније) обучавали и дечаке и девојчице од 15-16 година за рат.
Не знам колико траје тренинг наших добровољаца у Донбасу који су отишли преко Берића, јер је рекао да скоро нико није служио војску тако да обука траје дуже него што је планирано. 
Али прилично сам сигуран да их неће обучавати ни годину дана, ни шест месеци, већ доста краће.

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - ЈВуО-КГ - 07-12-2022

Милославе,послао сам ти и смс а и ево и овде да се јавим. Брате честитке за ову емисију још једном! За мене једна од најбољих које си урадио. Сјајно! Невероватан опис ЈНА какав још нисам чуо,врсне опсервације исте и још боље компарације са потоњима војскама које сам и сам прошао. За ову емисију од мене имаш једну диверзантску мајицу чим се нађе на лагеру негде.Такође, залажаем за војни рок од 15 месеци и да МО обезбеди да се онима који служе упише тих 15 месеци у радну књижицу као стаж.Ко штеди на војсци у миру тај у рату троши и оно што нема.

У том духу,један документарац од пола сата, ако си случајно пропустио.

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Милослав Самарџић - 10-12-2022

(04-12-2022, 11:07 PM)Monarhist Пише:  А занима ме следеће, мишљење Ваше и осталих на овим темама: да ли се може поредити Рачић и његова строгост (и других официра, Пеливановић итд) са овим примерима из ЈНА? 
И уопштено, да ли је та строгост толико и добра, може ли имати контра ефекат? 
Подразумева се да се дисциплина мора одржавати.

Тешко да то може да се упореди.

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Милослав Самарџић - 10-12-2022

(07-12-2022, 10:38 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Милославе,послао сам ти и смс а и ево и овде да се јавим. Брате честитке за ову емисију још једном! За мене једна од најбољих које си урадио. Сјајно! Невероватан опис ЈНА какав још нисам чуо,врсне опсервације исте и још боље компарације са потоњима војскама које сам и сам прошао. За ову емисију од мене имаш једну диверзантску мајицу чим се нађе на лагеру негде.Такође, залажаем за војни рок од 15 месеци и да МО обезбеди да се онима који служе упише тих 15 месеци у радну књижицу као стаж.Ко штеди на војсци у миру тај у рату троши и оно што нема.

У том духу,један документарац од пола сата, ако си случајно пропустио.

Ови су много јачи, двака част!

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Бесеровић - 11-12-2022

Трагедија мог Града Панчева је управо 72. Специјална бригада.Од када је формирана бригада,само ратови!Нема више мога Панчева,некада смо га звали "Мали Париз". Сирома'

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Милослав Самарџић - 11-12-2022

Ново на Јутјуб каналу ''Погледи'':
ЗЛОЧИНИ ЧЕТНИКА НАД МУСЛИМАНИМА

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Београђанин - 12-12-2022

Јесу ли беше муслимани у Сјеници када су устаници напали град крајем 1941. мобилисали и тамошње Србе?

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Милослав Самарџић - 12-12-2022

(12-12-2022, 09:25 PM)Београђанин Пише:  Јесу ли беше муслимани у Сјеници када су устаници напали град крајем 1941. мобилисали и тамошње Србе?

Нису их мобилисали, али заједно су били против црвених.

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Милослав Самарџић - 25-12-2022

Ново на Јутјуб каналу ''Погледи'':
Најпознатији фудбалер и кошаркаш су били четници

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Бенито - 26-12-2022

(18-03-2022, 09:41 PM)Шумадинац Пише:  Ново на Јутјуб каналу Погледи:

Милославе, ево демантује Твоје наводе (односно Пере Симића) млади немачки докторант историјских наука др Стефан Гужвица. Он тврди да је Броз откуцао само Петка Милетића и то зато што је овај хтео да откуца њега. И тако даље...
Позива се и на истраживања Милана Радановића.

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - Митић - 26-12-2022

Тренутно гостује Гужвица код Марића у "Ћирилици".

RE: Са Јутјуб канала ''Погледи'' - DIDzM - 26-12-2022

Удостојен је слушања целе три реченице, а и то му је много....
Марић и његови живописни гости  Јок