Погледи форум
Блокаде и протести против Овај диктатуре - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Блокаде и протести против Овај диктатуре (/thread-3590.html)

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Горски штаб 52 - 20-03-2025

Па тиме ваљда треба да се бави најбољи ''Косова'' војник последње деценије, зар не?

Сећаш се како су он и другар му Курти стајали мирно пред другаром им Зеленским у Тирани?
Или сећаш се како је причао ''КМ остаје!'' нпр?
Или како је ватру бацао са ''Не дам Газиводе!''?
Или сећаш се оног злог Оливера? Ех, да нам Свети Жекс раније отвори очи о њему и да нам дође раније Српска Љиста...

Не, хајде да причамо да студенти нису ништа рекли по питању Гренланда! Па да, имају подршку одатле да сруше нашег заштитника!
Или хајде да нађемо пар будала са студентских протеста па да их бацамо у први план и спинујемо о њима наредних пола године. Нема везе што има месец и по дана како су се студенти од истих јавно оградили.

Причао си овде пар дана само о Рокфелеру, ниси гасио. Кад мало загребасмо, у Рокфелеровој Трилатерали, EWB, NALED од наших људи углавном СНС-овци. Аца Србин домаћин самита.

У праву си, не дајте Ацу, фали ''Косови'' још пар ствари.

Како вам не досади?

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Луизит - 21-03-2025

(20-03-2025, 11:47 PM)Горски штаб 52 Пише:  Па тиме ваљда треба да се бави најбољи ''Косова'' војник последње деценије, зар не?

Сећаш се како су он и другар му Курти стајали мирно пред другаром им Зеленским у Тирани?
Или сећаш се како је причао ''КМ остаје!'' нпр?
Или како је ватру бацао са ''Не дам Газиводе!''?
Или сећаш се оног злог Оливера? Ех, да нам Свети Жекс раније отвори очи о њему и да нам дође раније Српска Љиста...

Не, хајде да причамо да студенти нису ништа рекли по питању Гренланда! Па да, имају подршку одатле да сруше нашег заштитника!
Или хајде да нађемо пар будала са студентских протеста па да их бацамо у први план и спинујемо о њима наредних пола године. Нема везе што има месец и по дана како су се студенти од истих јавно оградили.

Причао си овде пар дана само о Рокфелеру, ниси гасио. Кад мало загребасмо, у Рокфелеровој Трилатерали, EWB, NALED од наших људи углавном СНС-овци. Аца Србин домаћин самита.

У праву си, не дајте Ацу, фали ''Косови'' још пар ствари.

Како вам не досади?
Па ето најбољи "војник Косова" нема одговор, није надлежан, све је сјебо. Зато је ту наша mladost да исправе грешке.

Они се представљају као спасиоци и ослободиоци Србије и Срба од сваког проблема. Од тога што негде цури вода преко корупције па то светских геополитичких питања. У све се разумеју! 

Разумеју се у српске националне интересе. Значи разумеју се у одбрану Косова и Метохије. Сваког другог кога profesionalni mediji Шаровић и остали зауставе, студенти упуте поруку која алудира да је Косов Србија. Свака част! Тако и треба! Међутим када треба да се дигне глас против susjeda или N(DH)1 онда маца појела језик. Ја овде не причам да треба да задуже пушку и борбени ранац и да крену да јуришају него да кажу своје мишељење. Какво год да је! Нека кажу то је надлежност ненадлежног најбољег "војника Косова". Ми се у то не мешамо. Овако ћуте и ћутаће! 

Зашто се не огласе око ситуације у Републици Српској? Нећемо да бранимо Додикова лопова.

Зашто не организују један скуп, протеста или шта год где ће бити приоритет да се пружи подршка Србима на Косову и Метохији, Републици Српској, Црној Гори...? Јел би преносио то N(DH)1 и Nova Svecija? Шипак. Оља Бећковић би им лупила трајну забрану гостовања у утиску недеље. Друг Шолак би им ударио ембарго на сокиће, јагњиће и прасиће.

Студенти имају о свему мишљење. Нема о чему они нису изнели мишљење, нема коме рат нису објавили, нема од кога се нису оградили, али зато када треба да се каже нешто о тројном војном пакту онда пада ћутологија.

Ти исти студенти су смишљали врло духовите пароле када је Гренланд у питању, али о новом војном тројном пакту... то ипак нећемо да дирамо зато што мора се у јулу иде у Ровињ. 

Ја сам причао о Сави Манојловићу кога зову Рокфелер из очигледних разлога, а у теби се одмах упалио "сведок" па си брже боље дошао да нам препричаваш приче од Љубе Стефановића, Драже Анђелковића и Дејана Златановића.

Ти си требао да се учланиш у СНС ради вишег циља. Због добробити будућих покољења. Пар година да ћутиш, радиш и слушаш, а заправо да их шпијунираш изнутра. И оннда као Ђорђе Вишекруна да изађеш у јавност да нам откријеш истину. Овако твоје сведочење се своди на локалне сеоске аброве зачињене Хелмкаст-ом и Славија Инфо.

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Горски штаб 52 - 21-03-2025

(21-03-2025, 12:15 AM)Луизит Пише:  Па ето најбољи "војник Косова" нема одговор, није надлежан, све је сјебо.

О томе ти причам, све друго о чему пишеш је мање битно и служи да забашури ово.

(21-03-2025, 12:40 AM)Горски штаб 52 Пише:  
(21-03-2025, 12:15 AM)Луизит Пише:  Па ето најбољи "војник Косова" нема одговор, није надлежан, све је сјебо.

О томе ти причам, све друго о чему пишеш је мање битно и служи да забашури ово.
Ја сам тачно теби реко шта ти желиш да чујеш и ухватио си се тога као пијан плота. То не мења чињеницу да не смеју да зуцну на ову тему.

Не служи него овде мени нико неће да каже зашто од почетка циркуса па до дана данашњег студенти нападају селективно? Океј, крени на Информер, а зашто не смеш на N(DH)1.

Сада ћеш ти мени да причаш како ти/ви нисте ни за Информер ни за медије United Grupe, али о њима не сме да се реч један у негативном котенксту каже. Реч једну нису рекли. 

Студенти у својим нападама највише личе на "истраживачке новинаре из" КРИК-а. Класично селективно нападање.

Представљају се као будућност, апсолутно све супротно од садашње власти, а из дана у дан све више личе на академију младих лидера СНС. И то још гору верзију од њих. 

Ако се представљају као будућност нека нам кажу какав је одговор на тројни пакт. То се тиче будућности наше.

https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1472632/prosvetni-radnici-protiv-n1-sbb-huskali-proteste-sada-kada-nemaju-platu-nece-spuste-racune-dinar

Drug Solak им га је утерао мушки

Прво их је искористио као топовско месо да подигне улог у преговрима о продаји компаније

Наложио их да крену да протествују, штрајку, пиште, вриште, нико ништа не мора да плаћа. Слобода нема цену! Боље изгубити годину него цео живот у овом накарадном систему... Међутим он на крају продао SBB, а нове газде из Емирата нису социјална служба. Накупило се бар по четри неплаћена рачуна.

Ако ти очекујеш да разводне своје деловање на двеста страна да би твојим/вашим свакодневним захтевима нон-стоп удовољавали, онда јеби га, не верујем да су планирали да буду сервис за тако нешто. Постоје примарне теме којима се тренутно баве, а да ли ће се у будућности бавити неким новим темама - не знам.

Али ево нпр. Шаровић кога редовно прозиваш, дан после противзаконитог и неоснованог хапшења у Ћациленду, отишао је на Н1 (који је објавио вест о хапшењу и сутрадан га позвао да гостује) и добро их испрозивао баш за те ствари о којима ти пишеш (селективно извештавање, извештавање које личи на режимске медије само друга страна новчића, причао да српски народ хоће трећу страну итд.).
Ето, је л' океј то за почетак?

Мислим, направисте тоталну лудницу. Овај за деценију власти издао све што је могао издати, направио једну од најсиромашнијих нација у Европи, направио од државе контејнер из кога као вране односе парче по парче најгори међу нама, а ти гракћеш овде недељама о Рокфелеру и о томе што се студенти нису изјаснили о пакту Хрватска-Албанија-''Косова''. Још једном, лудница.

(21-03-2025, 12:49 AM)Горски штаб 52 Пише:  Ако ти очекујеш да разводне своје деловање на двеста страна да би твојим/вашим свакодневним захтевима нон-стоп удовољавали, онда јеби га, не верујем да су планирали да буду сервис за тако нешто. Постоје примарне теме којима се тренутно баве, а да ли ће се у будућности бавити неким новим темама - не знам.

Али ево нпр. Шаровић кога редовно прозиваш, дан после противзаконитог и неоснованог хапшења у Ћациленду, отишао је на Н1 (који је објавио вест о хапшењу и сутрадан га позвао да гостује) и добро их испрозивао баш за те ствари о којима ти пишеш (селективно извештавање, извештавање које личи на режимске медије само друга страна новчића, причао да српски народ хоће трећу страну итд.).
Ето, је л' океј то за почетак?

Мислим, направисте тоталну лудницу. Овај за деценију власти издао све што је могао издати, направио једну од најсиромашнијих нација у Европи, направио од државе контејнер из кога као вране односе парче по парче најгори међу нама, а ти гракћеш овде недељама о Рокфелеру и о томе што се студенти нису изјаснили о пакту Хрватска-Албанија-''Косова''. Још једном, лудница.
Они сами разводњавају своје деловање на хиљаду страна. Сваки дан се оглашавају о чему треба и о чему не треба. Морам признати мало су повукли ручну након "успешног протеста". 

Шаровић их испрозивао на нивоу "ја теби сердаре, ти мени војводо". Сергеј Трифуновић који их је стварно испрозивао добио је шут у дупе. Они Шаровића заливају и узгајају.

Живимо у ери друштвених мрежа. Они имају луксуз да се само оглашавају преко интернета. Нека кажу јавно не требају нам ни режимски ни опозициони медији. Користе они моћ друштвених мрежа, али опет више од свега воле да им дупе залегне у фотељу код Оље Бећковић. Нису гадљиви ни на неко "буђење" на Nova Svecija. Ипак то гледа угрожена београдска elita која се буди у 11 ујутру, а највећа обавеза им је да прикупе кирије од седам отетих станова у центру града које издају.

Сви на протесту су слика и прилика да смо ми најсиромашнија нација у Европи. Обучени у лоше и јефтине крпице. Нико од њих није видео море годинама уназад. Зимовање је мисаона именица. Миришу на јефтине шверцоване турске парфеме. Возни парк? Фиат Пунто најскупљи аутомобил. Најугроженији део српског народа је устао против издајничке тираније! 

Па студенти се констатно представљају као нешто супротно од садашње власти. Они би сваки национални интерес штитили и бранили, али када треба да се у уста узму susjedi тада ћутологија. 

Да не причам о томе колико трче на N(DH)1, још више се утркују ко ће да забалави микрофон од HRT и RTL. Мени личи да се појединци из пленума нуде susjedima. Само не знам за шта. Да ли зато што један део српског друштва има комплекс од једноспратне провинције пошто су они EUropa или ту има неки финасијско-обавештајни моменат. 

Није им страно ни да гостују, а нити да се јављају/укључују у ustaske емисије где гостују професори са sveucilista Ante Pavelic. И ustaski професори их зову nasa deca.  

Немају времена да се оглашавају о сваком питању, а имају времена да се што више ушлихтају susjednim медијима?

Питање тројног пакта није уопште наивно питање које и да има само симболичку форму постојања опет је забрињавајуће.

У праву си. Одустајем. Победио си.

Ову земљу су упропастили студенти, младост, Шаровић, Жунић и Славија Инфо.

Кад јако викнеш ''Ацо...'', намигни ми да још јаче отпоздравим ''...Србине!'', па идемо заједно руку под руку код нашег брата Вучка на Информер колегијум, да слушамо Џеј Кеј и је*емо нану нанину плаћеним србомрсцима!
После идемо са Боканом и Џеј Џеј код Светог Жекса на афтер парти да славимо изградњу националног стадиона у Призрену!

Ко је Србин и напредног рода,
и од срБске крви и колена,
а не дош'о у парк код Ћација,
не имао од Пинка програма,
ни јутарњег нити вечерњега!
До руке му ништа не допало,
нити Шкода ни прашина бела!
Рђом кап'о док је Информера!

Ко не дође у парк код Ћација,
до руке му ништа не допало:
нити Шкода ни прашина бела,
ни паризер нити моцарела!

(21-03-2025, 01:27 AM)Горски штаб 52 Пише:  У праву си. Одустајем. Победио си.

Ову земљу су упропастили студенти, младост, Шаровић, Жунић и Славија Инфо.
Нису још, али са оваквом mladoscu имаћемо баш лепу и просперитетну будућност

Чим је избило најмање срање као пичке су побегли док просипају неку шупљу причу како су они паметни пацифисти

Наша паметна mladost очито нема намеру да се огради од Јове Бакића зато што су они одушевељни његовим пумпањем и динстањем

наша паметна mladost очито нема намеру да се огради од медија из susjedstva 

Наша паметна mladost очито нема намеру да се огради од "домаћих" србомрзачких медија зато што им је најбитнија удобна фотеља код Оље Бећковић и Наташње Миљковић

Наша паметна mladost очито нема намеру да се огласи о тројном војном пакту зато што они не желе да кваре dobrosusjedske односе зато што морају да оперу гузицу

Наша паметна mladost очито нема намеру да се одазове служењу војног рока зато што неће да гину за Вучића и Додика

Сигуран сам да ће наша mladost решити све проблеме које су нам на врат накачили како ова тако и претходна власт. Уз помоћ добронамерних савета од професора са sveucilista Ante Pavelic, RTL, HRT, klix, N(DH)1 ће добити савете како да исправе све друштвене, социјалне и историјске неправде које су нам нанете од у последњих неколико деценија.

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Шумадинац - 21-03-2025

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Vlad Alekš - 21-03-2025

(20-03-2025, 01:01 PM)Милослав Самарџић Пише:  Влад, можеш слободно да се правиш Енглез, нама љутиш.
Написао сам чланак још првог дана, под насловом "Добри студенти и зли дуси".
Објавили на сајту кад буде објављен у Српским новинама.

Поштовани господине Самарџићу,

Ево, од јуче покушавам да схватим ове Ваше три реченице. И парцијално и као целину, али авај, ништа нисам разумео.
Будући да имам натпросечно високу интелигенцију, вероватно са примесама генијалности, проблем дефинитивно није у мом разуму.
Ово што сте написали се вероватно може описати као последица неког облика когнитивне дисонанције, те бих Вас најљубазније замолио за додатна појашњења!? Дакле, идемо таксативно:

1. Влад, можеш слободно да се правиш Енглез, нама љутиш.

Не правим се Енглез. Како сте дошли до тог закључка и на шта тачно мислите? Не љутим се, често полазите од ове погрешне премисе. Што најчешће води до погрешних закључака.
Ја сам само, да поновим, обичан грађанин који је заинтересован за актуелна збивања у нашој држави и у свету. Ви сте новинар, глодур "Погледа", легенда рехабилитације Драже Михаиловића, као и гуру ревизије Другог светског рата. Мислим да је довољно.

2. Написао сам чланак још првог дана, под насловом "Добри студенти и зли дуси".

Нисам знао да сте написали чланак под поменутим насловом. Где може да се прочита? Ја сам наводио текстове са сајта "Погледа" и не постоји такав текст. Ако постоји, замолио бих Вас за линк.
Када употребљавате синтагму "још првог дана", на који догађај тачно мислите? Први дан чега? Да бисмо избегли даље стварање неспоразума - да ли можете да наведете тачан датум тог догађаја који се односи на "први дан". 

3. Објавили на сајту кад буде објављен у Српским новинама.

Ова реченица ми представља највећу мистерију. Сложили сте времена на, најблаже речено, неуобичајен начин. То није у стилу српског језика.
Дакле, основна питања:

3.1. Ко "објавили"?
3.2. На ком "сајту"
3.3. Када "буде објављен"?

Срдачан поздрав,

Влад Алекш

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Милослав Самарџић - 21-03-2025

Објавићу на сајту Погледа кад буде објављен у Српским новинама.
ВИ је помешала времена, а немам времена да проверавам, као ни за твој хоби замајавања модератора.

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Ђорђе Ивковић - 21-03-2025

Поштено од Радара

Слике државног тероризма

[*]https://radar.nova.rs/drustvo/protest-15-marta-slike-drzavnog-terorizma/
Ђорђе Ивковић

[*]21. 2. 2025. у 10.46

Ти звучни топови могу бити ефикаснији од водених топова. Против 500.000 одлучних људи могу да направе већу штету, али да промене исход не могу. Питање је само да ли је наш грађанин Покорни био спреман на жртву за своју слободу? Није.
[*]
Треба бити поштен па признати да је победник онај који остане на попришту. Бежање може бити паметно, што у овом случају ни мало нисам сигуран, али ако се бежање усвоји као хронични модел понашања, немојмо говорити о борби него о бежању и кукавичлуку.
[*]
Ви морате да се уразумите, а то најжешће одбијате, да је ситуација као 1944-8., таква је психоза. Пред нама су, само у другачијим дрес-кодовима, скојевци и кнојевци сишавши са Динаре, забрекли од силине. На њихов разум не рачунајте. Немају га. Као ни стид. Па гледајте шта ћете и како ћете.

RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - Vlad Alekš - 21-03-2025

(21-03-2025, 12:53 PM)Милослав Самарџић Пише:  Објавићу на сајту Погледа кад буде објављен у Српским новинама.
ВИ је помешала времена, а немам времена да проверавам, као ни за твој хоби замајавања модератора.

Поштовани господине Самарџићу,

Ово што сте написали у одговору је, најблаже речено, непристојно.