RE: НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ -
Романија - 06-07-2017
(05-07-2017, 07:37 PM)СРБИН 100% Пише: ![[Слика: radomir_tusevljakovic_kt_vlasenicke.png]](https://s11.postimg.org/3pa1n9j37/radomir_tusevljakovic_kt_vlasenicke.png)
Капетан Радомир Тушевљаковић, командант Власеничке бригаде, романијског корпуса.
Јел ово Гарда? Чудо није више догурао.
СРБИН 100% - 06-07-2017
Поручник Стево Војиновић, командант 2. Сарајевске бригаде, романијског корпуса
СРБИН 100% - 06-07-2017
Предратна фотографија Јездимира Дангића, из времена док је био гимназијалац.
posmatrač - 06-07-2017
(06-07-2017, 11:53 AM)Романија Пише: (05-07-2017, 07:37 PM)СРБИН 100% Пише: ![[Слика: radomir_tusevljakovic_kt_vlasenicke.png]](https://s11.postimg.org/3pa1n9j37/radomir_tusevljakovic_kt_vlasenicke.png)
Капетан Радомир Тушевљаковић, командант Власеничке бригаде, романијског корпуса.
Јел ово Гарда? Чудо није више догурао.
Да, коњица Гарде.
Милош Шарац - 07-07-2017
Потпоручник Божидар Божа Панић из с. Пајазитово код Крагујевца.Пре рата активни наредник,завршио артиљеријску школу у Ћуприји.Командир 1. чете 1. батаљона 4. Космајске бригаде, а од октобра 1944. командант батаљона пратећих оруђа.Заробљен у Босни пролећа 1945,робијао шест година.Преминуо у Пајазитову 2005.
Захваљујем Господину Слободану Ћировићу на слици!
Опис:Милослав Самарџић
СРБИН 100% - 07-07-2017
Капетан Божидар Миладиновић, командант књажевачког корпуса, предратна фотографија.
posmatrač - 07-07-2017
(05-07-2017, 09:30 PM)Mario Пише: Вучко Игњатовић
![[Слика: vucko_ignjatovic.jpg]](https://s17.postimg.org/z6vuranq5/vucko_ignjatovic.jpg)
Је ли Вучко био пјешадинац или артиљерац?
Andrejevic - 07-07-2017
Мислим да је био артиљерац.
Перун - 07-07-2017
(07-07-2017, 11:34 PM)Andrejevic Пише: Мислим да је био артиљерац.
Тачно. Има она предратна фотографија поред топа. Качио сам је на овој теми.
Можете је пронаћи куцањем његовог имана на гуглу. Ево још једне.
posmatrač - 08-07-2017
Онда би подлога амблема на капи, као и крагна требале бити црне, а не црвене боје.
Мислим ако већ људи улажу толико труда колоришући фотографију, онда би требали обратити пажњу и на такве детаље као што је боја рода.
Мада ако је службовао у неком пјешадијском пуку, без обзира што је артиљерац, носио би црвену боју пјешадије.
Тако да то око боја може бити прилично замршено.
Мора се посједовати знање о униформама, мора се знати каријера особе на фотографији и мора се знати кад је настала фотографија. Да се мора знати како се фотографија колорише, то се подразумијева.
Зато бих замолио да ако нешто знате о фотографији коју постављате, као што су мјесто и вријеме настанка, то и напишете.
Mario - 08-07-2017
Да баш је зезнуто око одабира боје,јер се не зна тачна година слике...Ја сам радио једну са црном крагном и са црвеном,овде сам поставио црвену,а ево и црне ако желите

Иначе на овој фотографији са црном крагном је поправљен и орден
Милош Шарац - 08-07-2017
Околина Травника у средњој Босни,лета 1943.
Ако неко зна нешто о четницима из тог краја,нека напише!
Извор:Братислав Станковић
Перун - 08-07-2017
Поручник Урош Мијатовић из Блаца, командант једне саботерске групе из околине Лесковца, након рата емигрирао у Канаду. Позната глумица, Дубравка Мијатовић, је његова унука.
(08-07-2017, 07:28 AM)Mario Пише: Да баш је зезнуто око одабира боје,јер се не зна тачна година слике...Ја сам радио једну са црном крагном и са црвеном,овде сам поставио црвену,а ево и црне ако желите 
Иначе на овој фотографији са црном крагном је поправљен и орден
![[Слика: vucko_ignjatovic.jpg]](https://s1.postimg.org/put75fgun/vucko_ignjatovic.jpg)
Није лоше за почетак, само један мали савет. Вежбај да колоришеш само лице са више нијанси боја. Упореди их и изабери ону која изгледа најприродније.
Дакле, измени Вучку боју коже, није боловао од жутице.
Милослав Самарџић - 08-07-2017
Мијатовић је емигрирао у Енглеску, тако ми је рекао човек који ми је дао ту слику, Гоцан Аврамовић из Блаца.