RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре -
Mekenzi - 17-04-2025
(17-04-2025, 07:19 PM)Милослав Самарџић Пише: Немачка: 300 студената блокирало ректорат, полиција их одмах избацила:
https://www.politika.rs/scc/clanak/673357/kako-se-u-nemackoj-tretiraju-studenti-u-blokadi-video
Србија: 15 студената блокира Бранков мост, а одред полиције их штити од возача; 15 студената блокира аутобусе у БГ, итд.
Шта може бити узрок овом парадоксу?
Далује да је Србији запрећено да полиција не дира блокадере.
Ко би то могао да запрети?
Делује да је ЕУ, то јест, Немачка.
Тако је госн. Самарџићу.
У свакој нормалној земљи блокаде се разбијају за 10 минута а протестанти хапсе и одузимају им се права студирања...
У Срби пет месеци до 500 лица блокира факултете а држава ћути!
Сада блокирају РТС, држава ћути!
Замислите да неко одлучи да блокира БиБИСи у Лондону , РАИ у Риму, или типа ХРТ у Загребу, РТРС у Бања Луци, РТЦГ у Подгорици, РТМ у Скопљу.
Истог секунда се шаљу специјалне јеџинице да разбију блокаде...
Ми мислимо да има нека тајна веза између блокадера и власти...Каква показаће време...
Бесеровић - 17-04-2025
Против сам Хајке на Новинаре РТС-а,али стварно мислим да би требали да смање тон што се тиче њиховог не само информативног програма него и постојања у опште!Праве неку Монструозну Атмосверу у нашим главама већ 35. година!Похвалише се у њиховом 2. Дневнику вечерас да су упркос 70. сати блокаде имали опет највише гледалаца!Данас сам и ја уживао гледајући РТС после скоро 4. деценије!Није било Јутарњег програма,само филмови серије и право да вам кажем притисак ми је био скоро нормалан!Дакле мој захтев РТС-у је да избаци Јутарњи програм из свог садржаја !
Шумадинац - 17-04-2025
(17-04-2025, 01:20 PM)Митић Пише: (17-04-2025, 12:58 PM)Mekenzi Пише: Митићу, јесте ви видели некада како изгледа 15 хиљада људи уживо?
15 хиљада људи прима на пример стадион Војводине у Новом Саду.. Када игра Европу цео онај плато испред СПЕНС-а буде испуњен навијачима.
Краљевачки трг, иде у круг и мањи је. Мањи је од вршачког трга.
Митићу, ми ретко кад грешимо у процени. Архив скупов ради опозициони комичар Марка жвака који 3х увећа прозападне опозоционе скупове док за 3,5-4х смањи број учесника на скуповима власти.
Ми не грешимо. Јер смо били на скуповима од 100 хиљада људи до 100 људи!
У Краљеву по нашој процени је било око 3-4 хиљаде људи. На тај трг у Краљеву може стати кад је пун 5 хиљада људи. За 15 хиљада људи за Краљево то би значило да је комплет центар и околне улице пуне људи. На снимцима дроном виде се огромне празнине између људи.
15 хиљада људи је еквивалент граду од 330 хиљада људи!
Наше процене се не слажу ни са овим!
Цитат:Trgu ratnika u Kraljevu bilo je - 7.169 ljudi.
https://www.kurir.rs/vesti/politika/9645014/arhiv-javnih-skupova-slagao-za-broj-ljudi-na-protestu-u-kraljevu
-------------
Иначе ево га још један чији је ђед"oslobodio" Београд, тако што је лично стрељао родољубе и припаднике равногорског покрета...
Диван студент у четвртој деценији живота..
Цитат:Vođa protesta na Bežaniji gradi na divlje i krade struju, mlati 5.000 evra mesečno:
Цитат:Deda mu streljao beogradske intelektualce 1945!
https://informer.rs/politika/vesti/1009730/djordje-ugarkovic-divlja-gradnja-kradja-struje#google_vignette
Ми би ово, као они нама што су 1945-те...
Ако се већ хватамо за деде, онда питај Ђура Мацута шта је радио његов деда. Или деде од осталих активних политичара. Или питај шта је радио ујак Ивице Дачића
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/1783995/sokantna-ispovest-besnog-ivice-dacica-cetnici-su-mi-zaklali-ujaka
А што се тиче Краљева, ја нисам наводио цифру од 100.000, него сам наводио друге податке. Постоји разлика између 15.000 и 100.000.
Ако ћемо поштено, и Твоје процене се не слажу са проценама Курира који кажу да је око 21 час било скоро 9.000 људи, а Ти наводиш цифру од 3 или 4 хиљаде.
А пошто сам већ навео да медији шире пропаганду, то важи и за провладине портале Курир и Информер.
Наравно да је тачно да прозападни медији шире своју пропаганду, али то такође важи и за остале медије под контролом режима.
Не постоји независно новинарство, ово је некад изјавио Драган Ј. Вучићевић. И ту је максимално погодио.
Тако је Митићу људино! Нека буде 15 000 минималац. Имајући у виду да је не само центар КВ, него и све 4 улице које воде ка центру биле пуне, крцато, што би се рекло. Плус цео Ибарски кеј и парк. У сваком случају најмасовнији скуп (као и ономад пре месец -два) у историји Краљева.
Јаков Сремац - 17-04-2025
(17-04-2025, 07:35 PM)Бенито Пише: Милославе, да ли је могуће да један новинар, чак и овако штуру (да не напишем нешто горе) вест, не може да прочита како је написана??????
Дакле, није био 300 студената, него 300 полицајаца.
Студенти-демонстранти су блокирали улаз на Универзитет у Берлину, а нису избачени са факултета.
Да ли је могуће да Ти не разумеш ту суштинску разлику?
Добро, омакло се човеку али је поента на месту.
Полиција, њих 300, одмах је реаговало и разбило студент, што би код нас рекли "ђецу", без пардона или потребе да некоме објашњавају зашто! Исти случај је био пре неки дан у Холандији... Пале су невиђене батине, све по закону и нико не поставља питање што моје дете?
Да је полиција у Србији реаговала правовремено са свим овлашћењима које јој дају законске одредбе и Устав не би шиљио ко како стигне по васцелој Србији.
Шумадинац - 17-04-2025
(17-04-2025, 08:59 PM)Pekar Пише: Да је полиција у Србији реаговала правовремено са свим овлашћењима које јој дају законске одредбе и Устав не би шиљио ко како стигне по васцелој Србији.
Да је полиција реаговала како треба по'апсила би све криминалце и убице Овај, а и њега самог.
С друге стран', ђе ће на нас четнике који штитимо студентарију....
(17-04-2025, 06:50 PM)jelicki_cetnicki_odred_ Пише: Ову објаву објаву Ђорђа Ивковића треба одштампати и бацати из авиона... Ова објава је врхунац теме 100% (њена суштина).
Зашто мислиш да би писанију о Србима из Крајина требало актуелизовати?
Поставља се одмах питање шта је са Србима из Аустроугарске (Срем, Банат, Бачка) који су масовно били мобилисани као поданици Аустроугарске. Јесу ли Срби из Војводства Сербског учествовали у биткама против Геџе?
Манимо се пребирањем Срба јер смо скоро постали мањина у својој земљи.
Митић - 17-04-2025
(17-04-2025, 08:35 PM)Шумадинац Пише: Тако је Митићу људино! Нека буде 15 000 минималац. Имајући у виду да је не само центар КВ, него и све 4 улице које воде ка центру биле пуне, крцато, што би се рекло. Плус цео Ибарски кеј и парк. У сваком случају најмасовнији скуп (као и ономад пре месец -два) у историји Краљева.
То сам малопре расправљао са Кизом легендом. Не спорим Кизи да је учествовао на великим скуповима, али то није једина квалификација за процену броја демонстраната.
Такође, на Твитеру стално слушам и читам "усијане главе" који су за Вучића и који кажу да би они разбили ове демонстрације за пет минута, све би они то растурили, али замерају опозицији која би то исто радила кад би дошла на власт. У реду, имамо усијане главе на све стране. Само из другог моралног угла посматрамо ствари.
Што се тиче блокаде путева, зависно од државе, има тумачења да нису легална, а има тумачења да су легална. Пре четири године у Британији, Врховни суд је донео одлуку да треба да постоји одређени вид толеранције:
Цитат:
„Требало би да постоји одређени степен толеранције према поремећајима свакодневног живота, укључујући поремећаје саобраћаја, узроковане остваривањем права на слободу изражавања или слободу мирног окупљања“, додаје се у већинској одлуци.
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/protest-laws-supreme-court-arms-fair-b1872636.html
Друго је питање колико су те блокаде ефикасне, али ето француски пољопривредници такође блокирају аутопутеве око Париза
https://www.youtube.com/watch?v=cCsvsggKTbU
(17-04-2025, 09:06 PM)Шумадинац Пише: (17-04-2025, 08:59 PM)Pekar Пише: Да је полиција у Србији реаговала правовремено са свим овлашћењима које јој дају законске одредбе и Устав не би шиљио ко како стигне по васцелој Србији.
Да је полиција реаговала како треба по'апсила би све криминалце и убице Овај, а и њега самог.
С друге стран', ђе ће на нас четнике који штитимо студентарију....
Јаки сте ми ви четници у мајчину.
Лако се курчити по граду и насртати на пролазнике ал сасвим друга је прича кад зазвижди метак...
Митић - 17-04-2025
Које заставе су прве ушле у Скупштину 5. октобра? Наравно, четничке. Из текста Немање Девића:
(Мој брат Добрица скоро ме опомиње да је у Народну скупштину 5. октобра 2000. прво ушла "ваша четничка застава", а за њом и безброј невидљивих, у дугиним и другим бојама, које су суштински и одредиле карактер тог преврата)
https://rt.rs/opinion/nemanja-devic/136609-15-mart-u-prvom-licu/
Проблем је што су ове друге шарене заставе надвладале ону праву заставу.
Митић - 17-04-2025
Током блокаде РТС-а, чује се песма Београдског синдиката.
Током Вучићевог митинга, био је ди џеј Жекс.
Свако има свој жанр музике
Бенито - 17-04-2025
(17-04-2025, 08:59 PM)Pekar Пише: (17-04-2025, 07:35 PM)Бенито Пише: Милославе, да ли је могуће да један новинар, чак и овако штуру (да не напишем нешто горе) вест, не може да прочита како је написана??????
Дакле, није био 300 студената, него 300 полицајаца.
Студенти-демонстранти су блокирали улаз на Универзитет у Берлину, а нису избачени са факултета.
Да ли је могуће да Ти не разумеш ту суштинску разлику?
Добро, омакло се човеку али је поента на месту.
Полиција, њих 300, одмах је реаговало и разбило студент, што би код нас рекли "ђецу", без пардона или потребе да некоме објашњавају зашто! Исти случај је био пре неки дан у Холандији... Пале су невиђене батине, све по закону и нико не поставља питање што моје дете?
Да је полиција у Србији реаговала правовремено са свим овлашћењима које јој дају законске одредбе и Устав не би шиљио ко како стигне по васцелој Србији.
Опште је познато да ничега не би било да је Пера ма време отишао у милицију.
И неко јавио Ђури да блокира аеродром.
RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - jelicki_cetnicki_odred_ - 17-04-2025
(17-04-2025, 09:10 PM)Pekar Пише: (17-04-2025, 06:50 PM)jelicki_cetnicki_odred_ Пише: Ову објаву објаву Ђорђа Ивковића треба одштампати и бацати из авиона... Ова објава је врхунац теме 100% (њена суштина).
Зашто мислиш да би писанију о Србима из Крајина требало актуелизовати?
Поставља се одмах питање шта је са Србима из Аустроугарске (Срем, Банат, Бачка) који су масовно били мобилисани као поданици Аустроугарске. Јесу ли Срби из Војводства Сербског учествовали у биткама против Геџе?
Манимо се пребирањем Срба јер смо скоро постали мањина у својој земљи.
Мислио сам на нешто друго тотално. Једноставно, ова биографија једне породице је педигре за општи успех њихових поколења, нешто као КРАЉЕВСТВО КОМУНОУСТАША.
Надам се да ти је сад боље.
RE: Блокаде и протести против Овај диктатуре - jelicki_cetnicki_odred_ - 17-04-2025
Ево како изгледа то 2016:
Превелика слика, не знам како да је поставим..