RE: НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ -
Милош Шарац - 25-02-2019
Непознати борци ЈВуО!Каква је ово кутија доле?Да није Радио станица?Војник трећи сдесна има неки необичан амблем на рамену.Ако неко зна да протумачи...
Николај - 25-02-2019
Личи на немачку радио-станицу (има оно њихово V као Викторија - победа).
ЈВуО-КГ - 25-02-2019
(25-02-2019, 01:23 AM)Жаре Пише: Де лепо црвени, ако ти фали домаћег васпитања, а другачије и не може бити, да се надоместити шаком преко лабрње пролетерске.
Фали њему мало више од домаћег васпитања. Ђилкошчина комуњарска.
(25-02-2019, 11:12 AM)Милош Шарац Пише: Каква је ово кутија доле?Да није Радио станица?
Мени личи на онај швапски
VHF радио уређај
Torn.Fu.d2. Домет за телефонирање је имао око 3 км а телеграфски домет од око 10 км. Такво нешто је баш требало нашима, не би ме чудило да су их пленили где год су могли.
Милослав Самарџић - 25-02-2019
(25-02-2019, 12:18 AM)Dzoni Brkin unuk Пише: (24-07-2017, 04:14 PM)Милослав Самарџић Пише: Колико ти треба времена за једну слику?
П.С.
Бркиног сина су убили око 1960-те године, имао је петнаестак година.
Ne lupaj gluposti brkin sin je ziv kao i njegova kci tj. moj ujak i moja tetka i zive u Australiji. I imao je dva deteta.
У којој улици су живели, и данас вероватно живе, Бркини рођаци у Александровцу?
Милош Шарац - 27-02-2019
Јел ово Брка Богдановић- десно?Кесеров пратилац?
Извор:Александар Динчић
Mario - 27-02-2019
Имају сличну носну шкољку мада ипак мислим да није Брка Богдановић
Мића Адмирал - 27-02-2019
(27-02-2019, 01:25 PM)Милош Шарац Пише: Јел ово Брка Богдановић- десно?Кесеров пратилац?
![[Слика: dincic.jpg]](https://i.postimg.cc/tTZDGZPr/dincic.jpg)
Личи на оног Барбуловића из Гарде !?
Прст_у_ока_латиници - 27-02-2019
https://sr-rs.facebook.com/pg/nemanjaz196/posts/
Милош Шарац - 28-02-2019
Ево га Барбуловић, Мићо!

Није он на слици горе,она слика је објављена у књизи Расински корпус -пуковника Драгутина Кесеровића.Ако неко има ту књигу нека погледа и напише овде ко је на слици!
Мића Адмирал - 28-02-2019
(27-02-2019, 01:25 PM)Милош Шарац Пише: Јел ово Брка Богдановић- десно?Кесеров пратилац?
![[Слика: dincic.jpg]](https://i.postimg.cc/tTZDGZPr/dincic.jpg)
У праву си Милоше.
На слици су :
Миливоје Ћираковић, борац Летеће бригаде, лево
Радојица Ћираковић, Штабна чета, десно.
Расински корпус.
Милош Шарац - 28-02-2019
Хвала Мићо!
Mario - 01-03-2019
Живомир Жика Филиповић четник Горске краљеве гарде из села Влакча код Тополе.Рођен 1919. нестао у Босанској голготи 1945. године
ЈВуО-КГ - 01-03-2019
(01-03-2019, 03:28 PM)Mario Пише: Живомир Жика Филиповић четник Горске краљеве гарде из села Влакча код Тополе.
За слику поен и све похвале. Само да истакнем да је Влакча између Крагујевца и Тополе, а припада једној крагујевачкој општини. Тако да...
То је село са најлепшим двориштима у Србији. А најпознатији Влакчанин је Михајло Петровић,пилот из ПСР.Прва жртва из рода авијације.
Бенито - 01-03-2019
Познавао сам покојног певача Зорана Јовановића, из села Загорица крај Тополе. Један од ретких који је волео да запева четничку песму. Планирао сам да посетим то село, али обавезе никако да дозволе.
Ако има слика неког четника из Загорице крај Тополе, поставите овде.