RE: НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ -
Милош Шарац - 21-07-2020
(21-07-2020, 03:59 PM)Милослав Самарџић Пише: (21-07-2020, 09:48 AM)Милош Шарац Пише: Пуковник Михаиловић на војној вежби крајем 30. тих година.
Извор:Лекић Дејан
![[Слика: Screenshot-1.png]](https://i.postimg.cc/ZRqzyp0S/Screenshot-1.png)
Ово је март 1941. Калиновик.
Није март сигурно,ово је летња униформа,сем тога види се на целој слици сунце и зелена шума.Самим тим,није ни 1941.
Милослав Самарџић - 21-07-2020
Ако није март, онда је нпр. 2. април 1941. Зимзелена је шума.
Милош Шарац - 22-07-2020
Божидар Јовановић.четник пратеће јединице 4. Космајске бригаде,Горске Краљеве Гарде.
РежисерСтари - 22-07-2020
Милош Шарац,можеш ли неку паралелу да направиш где је највише људи фотографисано?Можда гређим,али је и до стандарда,јужно од Златибора је јако мало фотографија а маса света је била у јвуо.По неким мојим сазнањима није ни било озбиљног предратног фотографа у том крају.Док рецимо Шумадија одскаче па можда и Крајина.Такође стекао сам утисак и да југ каска,има и до појединаца који су се бавили фотографијом при јвуо,али генерално може ли се нека линија повући?
Милош Шарац - 22-07-2020
Да тај крај јужно од Златибора је јако слаб са сликама.Исто тако најмање слика имам из Југо Источне Србије,тј. Лесковац,Пирот и Врање.Највише слика имам од Рачићевог Церског копуса и Калабићеве Горске Краљеве Гарде.Источна Србија такође има пуно слика ЈВуО, Тимочки и Млавски корпус,затим 1. и 2. Шумадијски итд.
Филип Ђукић - 22-07-2020
Ко су ови?
Бранислав Марић - 23-07-2020
(22-07-2020, 06:07 PM)Милош Шарац Пише: Да тај крај јужно од Златибора је јако слаб са сликама.Исто тако најмање слика имам из Југо Источне Србије,тј. Лесковац,Пирот и Врање.Највише слика имам од Рачићевог Церског копуса и Калабићеве Горске Краљеве Гарде.Источна Србија такође има пуно слика ЈВуО, Тимочки и Млавски корпус,затим 1. и 2. Шумадијски итд.
Милоше, да ли имате слике Крајинског корпуса, а посебно Звишке бригаде?
Милош Шарац - 23-07-2020
(23-07-2020, 10:27 AM)Бранислав Марић Пише: (22-07-2020, 06:07 PM)Милош Шарац Пише: Да тај крај јужно од Златибора је јако слаб са сликама.Исто тако најмање слика имам из Југо Источне Србије,тј. Лесковац,Пирот и Врање.Највише слика имам од Рачићевог Церског копуса и Калабићеве Горске Краљеве Гарде.Источна Србија такође има пуно слика ЈВуО, Тимочки и Млавски корпус,затим 1. и 2. Шумадијски итд.
Милоше, да ли имате слике Крајинског корпуса, а посебно Звишке бригаде?
Имам,али немам појма о официрима Тимочког корпуса.Имам Пилетићевих слика доста.
Амерички пуковник Мекдаувел у пратњи четника.
Извор:Деби Џибилиан
Филип Ђукић - 23-07-2020
Станислав Манојловић из пожешког села Бакионица.
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/vMHk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRRN01EQV8vMjMyMjE2OTdiNTNmYTBiMThiZmNkYjZlOWYzZWJiZDYuanBnkZMCzQKAAIEAAQ
ХраброСрце - 23-07-2020
Милоше, да ли можеш да поставиш коју Пилетићеву слику? Мало његових сам видио, сем оних познатих. Да ли имаш слику Драже и Пилетића?
Милош Шарац - 24-07-2020
(23-07-2020, 10:16 PM)ХраброСрце Пише: Милоше, да ли можеш да поставиш коју Пилетићеву слику? Мало његових сам видио, сем оних познатих. Да ли имаш слику Драже и Пилетића?
Послао сам ти поруку!
Капетан Душан Јеремић,командант Церске бригаде, Церско-Мајевичке групе корпуса.
Филип Ђукић - 25-07-2020
Милош Шарац - 26-07-2020
Ово су Дражини Четници-Устаници из 1941. са Рудника .Сликао је чувени Фотограф Драгиша Милетић,са Рудника.Имам целу ту колекцију,послао ми је Драгишин син Адам .Немања Девић је погрешно описао.Из које је то књиге?
Филип Ђукић - 26-07-2020
Сигурно су сва четворица устаници. Не знам из које је то књиге. Што се тиче оног из Бакионице, могу да поставим само овако.
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.blic.rs%2Fvesti%2Fsrbija%2Frehabilitovan-streljani-cetnik-koji-je-optuzen-da-je-ubio-narodnog-heroja%2Ffv18mlk&psig=AOvVaw2CcDvD5v0HAb56srjAqxdA&ust=1595867861951000&source=images&cd=vfe&ved=0CA0QjhxqFwoTCNDh-Zet6-oCFQAAAAAdAAAAABAZ