Погледи форум
Документарни филм ''Заиста отписани'' - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Четнички покрет (https://www.pogledi.rs/forum/forum-17.html)
+--- Тема: Документарни филм ''Заиста отписани'' (/thread-4068.html)

Странице: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Милослав Самарџић - 04-12-2019

Поштовани Ивањичани,
У четвртак 05.12.2019. године у сали Дома културе у Ивањици са почетком у 18 часова одржаће се пројекција
ФИЛМА
ЗАИСТА ОТПИСАНИ
По први пут јавност има прилике да сазна ко су били носиоци и организатори отпора окупатору током Другог светског рата. Дубоко иза леђа окупатора, официри војске Краљевине Југославије организовали су герилу која је много допринела савезничкој победи у Другом светском рату.
Недуго пошто је Краљевина Југославија окупирана и распарчана, већ у мају 1941. године незаробљени официри војске Краљевине Југославије почели су са формирањем гериле у самом Београду. Од почетка су били у контакту са пуковником, касније ђенералом Дражом Михаиловићем. Временом је њихова организација само расла, и ако су били под сталним потерама Гестапоа. Много су допринели савезничкој победи у Другом светском рату. У филму Заиста отписани по први пут, ексклузивно, виде се фотографије тих људи, као и много докумената које ни стручна, а ни шира јавност до сада није видела. Испричане су њихове судбине, које су дуго скриване од очију јавности. Многи од њих су у тој борби положили своје животе на олтар отаџбине. Они су били заиста отписани и овај филм посвећен је њиховој јуначкој борби.
Дођите и погледајте овај одличан филм.
Цена улаза је 300 динара.
Продаја улазница код:
- Младомира Ћурчића 063 272 936
- Рашка Милутиновића у Пивници, 066 555 75 00
- на благајни Дома културе у Ивањици

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Шумадинац - 04-12-2019

Поводом пројекције мало пре на Тв Мелос говорио гос'н Ћурчић! Јок

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Милослав Самарџић - 09-12-2019

ФИЛМ ''ЗАИСТА ОТПИСАНИ'' ЈОШ ЈЕДНОМ У БЕОГРАДУ:
Петак 13. децембар у 20 часова, на Високој школи електротехнике и рачунарства (Војводе Степе 283).
Број за резервације 062 83 62 445.
https://www.youtube.com/watch?v=_RdCRg2nSII&t=23s

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Бранислав Марић - 14-12-2019

(09-12-2019, 07:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  ФИЛМ ''ЗАИСТА ОТПИСАНИ'' ЈОШ ЈЕДНОМ У БЕОГРАДУ:
Петак 13. децембар у 20 часова, на Високој школи електротехнике и рачунарства (Војводе Степе 283).

Био сам на пројекцији на Вишој школи у Војводе Степе и ово су први утисци.
Изненадило ме је како је школа лепо уређена, савршено чиста да се све блиста. Сала је опремљена одличним „бимом“, и тон и слика су били одлични. Студент, оператер видео бима се на крају пројекције захвалио свима посетиоцима, као и професорима и директорки школе који су омогућили ово приказивање.
Милославе, одличан филм! Држао нам је пажњу сво време. Када се завршио свима нам је било жао што још није трајао и аплауз је био спонтана реакција.
Одлична продукција, у свим елементима професионално урађен документарац.
Одличан сценарио, избор материјала, докумената. Драгоцена су сведочења потомака. Музика одржава тензију.
Овај филм је важан јер раскринкава најпопуларнију ТВ серију која је приказивана у златно време телевизије, а која је заснована на лажима, комунистичкој митоманији и безочном присвајању жртвовања и страдања стварних родољуба.
Филм има лепе кадрове предратног Београда, живост на улицама.
Изузетна ми је породична фотографија, нисам упамтио које породице, где се види цела породица, очигледно успешна, патријахална, традиционална, која је симбол свих вредности које су нам комунисти затирали деценијама, где се ни данас нисмо опоравили.
Милославе, одличан рад, разумео сам зашто си престао са штампањем календара. Овај филм и пројекти на којима претпостављам да радиш су много значајнији, а време је драгоцено. Само да се изборимо да ови филмови доживе да се прикажу на РТС-у у ударним терминима.

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - DIDzM - 14-12-2019

Мени је замерка слаб звук приликом казивања потомка Бабца чини ми се.
Јасан је избор локације због дома у ком је био затворен али шум саобраћаја јако омета пажњу и тражи напрезање.
Похвале наравно за све!

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Бранислав Марић - 14-12-2019

(14-12-2019, 09:28 AM)DIDzM Пише:  Мени је замерка слаб звук приликом казивања потомка Бабца чини ми се.
Јасан је избор локације због дома у ком је био затворен али шум саобраћаја јако омета пажњу и тражи напрезање.
Похвале наравно за све!

Слажем се, бука аутомобила је била претерана.
Не знам да ли је могло у монтажи да се свуче само та бука, али је имало ефекта и снимање испред "Ратничког дома", шта је све та зграда представљала.

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Милослав Самарџић - 14-12-2019

(14-12-2019, 12:36 AM)Бранислав Марић Пише:  
(09-12-2019, 07:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  ФИЛМ ''ЗАИСТА ОТПИСАНИ'' ЈОШ ЈЕДНОМ У БЕОГРАДУ:

Био сам на пројекцији на Вишој школи у Војводе Степе и ово су први утисци.
Изненадило ме је како је школа лепо уређена, савршено чиста да се све блиста. Сала је опремљена одличним „бимом“, и тон и слика су били одлични. Студент, оператер видео бима се на крају пројекције захвалио свима посетиоцима, као и професорима и директорки школе који су омогућили ово приказивање.
Милославе, одличан филм! Држао нам је пажњу сво време. Када се завршио свима нам је било жао што још није трајао и аплауз је био спонтана реакција.
Одлична продукција, у свим елементима професионално урађен документарац.
Одличан сценарио, избор материјала, докумената. Драгоцена су сведочења потомака. Музика одржава тензију.
Овај филм је важан јер раскринкава најпопуларнију ТВ серију која је приказивана у златно време телевизије, а која је заснована на лажима, комунистичкој митоманији и безочном присвајању жртвовања и страдања стварних родољуба.
Филм има лепе кадрове предратног Београда, живост на улицама.
Изузетна ми је породична фотографија, нисам упамтио које породице, где се види цела породица, очигледно успешна, патријахална, традиционална, која је симбол свих вредности које су нам комунисти затирали деценијама, где се ни данас нисмо опоравили.
Милославе, одличан рад, разумео сам зашто си престао са штампањем календара. Овај филм и пројекти на којима претпостављам да радиш су много значајнији, а време је драгоцено. Само да се изборимо да ови филмови доживе да се прикажу на РТС-у у ударним терминима.

Хвала Браниславе! Биће, надамо се...

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Милослав Самарџић - 14-12-2019

(14-12-2019, 04:44 PM)Бранислав Марић Пише:  
(14-12-2019, 09:28 AM)DIDzM Пише:  Мени је замерка слаб звук приликом казивања потомка Бабца чини ми се.
Похвале наравно за све!

Слажем се, бука аутомобила је била претерана.
Не знам да ли је могло у монтажи да се свуче само та бука, али је имало ефекта и снимање испред "Ратничког дома", шта је све та зграда представљала.
Једно од најбучнијих места у Београду. С десна коче аутобуси, с лева гас на узбрдици да се ухвати зелено...
Ово је после тонске обраде, програмима за те ствари.
Превагнуо је значај места.

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Милослав Самарџић - 24-12-2019

Изашла је енглеска верзија филма Заиста отписани, са сјајном нарацијом Ђорђа Стојковића (George Stojkovich):
Documentary film Belgrade Underground Resistance (in Serbian: Заиста отписани)
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/documentary-film-the-truly-written-of/
https://vimeo.com/ondemand/undergroundresistance?

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Перун - 16-01-2020

18:25, РТС 1, емисија ОКО

Тема о правом и лажном Валтеру. Самарџићу, каква је ово закаснела реакција РТС-а? Smile

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Милослав Самарџић - 16-01-2020

(16-01-2020, 03:52 PM)Перун Пише:  18:25, РТС 1, емисија ОКО

Тема о правом и лажном Валтеру. Самарџићу, каква је ово закаснела реакција РТС-а? Smile
Видећемо...

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Александар Динчић - 16-01-2020

Рекох ли ја.Smile

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Бенито - 16-01-2020

Нисам гледао.
А и боље што нисам. Тужан

RE: Документарни филм ''Заиста отписани'' - Митић - 16-01-2020

РТС је на свом порталу објавио ову емисију о Валтеру, односно о три Валтера. Ипак, главна личност ове емисије је комунистички Валтер, а не Жарко Тодоровић.

Добро је што су признали да је епизода из серије "Повратак отписаних" инспирисана четничким илегалним радио-станицама које су задавале муке окупатору. Жарко је добио неких својих пет минута на РТС-у.

Ево те емисије, о Жарку се говори од 15:00

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/rts-1/3814192/valter-heroj-koji-nedostaje.html