RE: НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ -
Vojvoda - 21-12-2020
Ђенерал Дража Михаиловић
Слику илустровао Папоњак Р. из Рудог 1993 године ,слику је поклонио мом деди на светог Николу нашу Крсну славу 1996 године када смо избегли из Сарајева у Рудо.
Милош Шарац - 21-12-2020
Чини ми се да је Свештеник десно од Генерала Трифуновића,по брковима и очима,није писало у опису.Извор који сам навео пише о Влачанима који су погинули у 1. Светском рата,па сам због тога мислио да се место зове Влача.
Хвала Бенито и Динчић-у.Јесте рударски,копам по нету сваки дан да нађем неки нови садржај за форум.
РежисерСтари - 21-12-2020
(21-12-2020, 08:10 PM)Милош Шарац Пише: Чини ми се да је Свештеник десно од Генерала Трифуновића,по брковима и очима,није писало у опису.Извор који сам навео пише о Влачанима који су погинули у 1. Светском рата,па сам због тога мислио да се место зове Влача.
Хвала Бенито и Динчић-у.Јесте рударски,копам по нету сваки дан да нађем неки нови садржај за форум.
Свака част на труду,велику ствар радиш!
Милош Шарац - 21-12-2020
Хвала
Редов Александар - 21-12-2020
Да ли је лево од Раковића мајор Петар Баћовић?
Милош Шарац - 21-12-2020
Четници из Камендола код Гроцке.Један од четника на слици је Милан Ђорђевић.Четник који стоји десно у рукама држи неку полуаутоматску пушку,чини ми се.Ако неко зна које оружје је у питању,нека напише.
Извор:Иван Јовановић
ватхра - 21-12-2020
СВТ-40
https://en.m.wikipedia.org/wiki/SVT-40
Милош Шарац - 21-12-2020
Браво Ватхра!Само одакле му,то ми није јасно,као и они Шпагини на многим сликама?
ватхра - 21-12-2020
Има још ових на сликама. Запленили Немци од Совјета, па пошто је нису сами користили делили по окупираним територијама. Не знам ко је све користио, можда и немачке јединице овде.
Милош Шарац - 22-12-2020
Четници из Лике.
Извор:Фејсбук страница"Canadian Organization of Serbian Chetniks".
Српска четничка команда - 22-12-2020
Ко је на слици?
https://twitter.com/vojvoda_momcilo/status/688241132367515649?s=20
Редов Александар - 22-12-2020
Код мене је потписан као Стари Златиборац
Милош Шарац - 23-12-2020
Војвода Доброслав Јевђевић стоји испред Споменика Краљу Александру у Фочи.Кад је сликано,шта мислите?
Извор:Фејсбук страница "Organisation of Serbian Chetniks "Ravna Gora" Australia".
Бенито - 23-12-2020
Па, вероватно пре него што су усташе ушле у Фочу. Дакле, ово је негде врло рано било.