RE: Милослав Самарџић одговара на ваша питања -
Бенито - 28-10-2019
(28-10-2019, 11:18 AM)Милослав Самарџић Пише: (27-10-2019, 11:55 PM)Rjabinuška Пише: Hvala vam na savetu Perune 
Da li ja mogu pristupiti podacima Vojnog arhiva, s obzirom da sam obično civino lice?
I, da...da dodam ..Moj tata koji se isto zvao Puniša je bio rezervni oficir, čin major.
Погледајте приватну поруку.
Погледајте обе.
ХраброСрце - 28-10-2019
Да ли је тачно да је одред који је формиран од заробљених усташа на источном фронту на челу са Марком Месићем, у почетку носио југословенске краљевске ознаке?
Rjabinuška - 28-10-2019
Pogledala...
Gospodine Samardžiću i gospodine Benito, hvala vam puno na saradnji i odgovoru...
Милослав Самарџић - 29-10-2019
(28-10-2019, 04:10 PM)ХраброСрце Пише: Да ли је тачно да је одред који је формиран од заробљених усташа на источном фронту на челу са Марком Месићем, у почетку носио југословенске краљевске ознаке?
Јесте...
bataxtc - 29-10-2019
Postovani gospodine Samardzicu,
Da li je istina da je najveci uticaj na Cercila ( da promeni svoje misljenje o cetnicima i podrzi partizane posle ) imao "Џејмс Клагман (James Klugmann)" ? Da li mozete nesto napisati u vezi njega ili da li to ima u nekoj od Vasih knjiga ? Poznato je oko dve hiljadite godine da je isti "James Klugmann" otkriven kao komunista , da je zapravo radio za sovjete ( cini mi se da je to zvanicno potvrdjeno 2004 godine ).
Srdacan pozdrav
Милослав Самарџић - 29-10-2019
(29-10-2019, 10:53 AM)bataxtc Пише: Postovani gospodine Samardzicu,
Da li je istina da je najveci uticaj na Cercila ( da promeni svoje misljenje o cetnicima i podrzi partizane posle ) imao "Џејмс Клагман (James Klugmann)" ? Da li mozete nesto napisati u vezi njega ili da li to ima u nekoj od Vasih knjiga ? Poznato je oko dve hiljadite godine da je isti "James Klugmann" otkriven kao komunista , da je zapravo radio za sovjete ( cini mi se da je to zvanicno potvrdjeno 2004 godine ).
Srdacan pozdrav
Није. Он и други енглески комунисти употребљени су као корисне будале. Највише су утицали људи из Рузвелтовог окружења. Има у књизи "Генерал Дража... " 3. том.
bataxtc - 29-10-2019
(29-10-2019, 11:38 AM)Милослав Самарџић Пише: (29-10-2019, 10:53 AM)bataxtc Пише: Postovani gospodine Samardzicu,
Srdacan pozdrav
Није. Он и други енглески комунисти употребљени су као корисне будале. Највише су утицали људи из Рузвелтовог окружења. Има у књизи "Генерал Дража... " 3. том.
Hvala puno, verovatno nisam obratio dovoljno paznje tokom citanja te knjige moracu opet
Вукашин Петковић - 03-11-2019
Милославе у ком то делу Крагујевца, Чича добија улицу?
Милослав Самарџић - 03-11-2019
У Десимировцу.
Ја се понадао негде у граду, ови дигли џеву на друштвеним мрежама.
То се све води као Град Крагујевац, до Страгара и мало даље...
Ма у реду је то, али требала је нека уз краља Александра (ако се не варам то је главна улица у граду), рецимо уместо Лоле Рибара.
Има пропис да је неопходна сагладност 51 посто житеља улице. Не дају ни за једну, да не би морали да мењају све папире. Тако да остају до сада безимене.
ЈВуО-КГ - 03-11-2019
(03-11-2019, 08:23 PM)Вукашин Петковић Пише: Ма у реду је то, али требала је нека уз краља Александра (ако се не варам то је главна улица у граду), рецимо уместо Лоле Рибара.
Лоле Џибера је ми зовемо.