RE: НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ -
Бенито - 23-06-2021
Види се из авиона да је неки од Пећанчевих... Али, ови ни то не знају...
Антитоталитаран - 23-06-2021
(22-06-2021, 11:51 PM)Александар Динчић Пише: Онај из Ваљевског музеја је војвода Дака Тешмановић.
Шта је било са њим?
Милош Шарац - 23-06-2021
Александар Динчић - 24-06-2021
(23-06-2021, 12:35 AM)Антитоталитаран Пише: (22-06-2021, 11:51 PM)Александар Динчић Пише: Онај из Ваљевског музеја је војвода Дака Тешмановић.
Шта је било са њим?
Нека Мића Адмирал да своје податке о Тешмановићу, а онда ћу и ја. Да видим да ли се слажемо у подацима о његовој судбини.
Александар Динчић - 24-06-2021
(22-06-2021, 10:50 PM)Бенито Пише: Закона, готово сви музеји у Србији мораће да престану да раде, јер готово ниједан не испуњава ни основне постулате савременог музејског рада у цивилизованом свету.
Оно што је најзанимљивије, а што ће се вероватно десити, ми нећемо имати критику што су комунисти за своје владавине која и данас траје, уништили и девастирали модеран музејски живот у Србији, него ћемо опет слушати жалопојке вајних Србенди који раде за службу и који ће нам певати песмице како не смемо да дозволимо да нас Запад уцењује.
Такође и Окружни судови који се баве питањем рехабилитација политичких и војних чинилаца из ДСР морају имати историчаре-експерте који ће разматрати рехабилитационе предлоге и доказе који долазе и од стране предлагача и од стране државних институција (најчешће су то извештаји послератних Државних комисија). Учествовао сам у више таквих поступака и уверио се да судије и тужиоци благе везе немају о ратним чиниоцима. За њих су недићевци и четници Драже Михаиловића исто. Велики проценат не зна ко су били Љотићеви добровољци, а о придруженим формацијама (полиција и сл) као и легализованим одредима и да не говорим. То је већ математика 3.
Милослав Самарџић - 24-06-2021
(24-06-2021, 01:16 PM)Александар Динчић Пише: (22-06-2021, 10:50 PM)Бенито Пише: Закона, готово сви музеји у Србији мораће да престану да раде, јер готово ниједан не испуњава ни основне постулате савременог музејског рада у цивилизованом свету.
Оно што је најзанимљивије, а што ће се вероватно десити, ми нећемо имати критику што су комунисти за своје владавине која и данас траје, уништили и девастирали модеран музејски живот у Србији, него ћемо опет слушати жалопојке вајних Србенди који раде за службу и који ће нам певати песмице како не смемо да дозволимо да нас Запад уцењује.
Такође и Окружни судови који се баве питањем рехабилитација политичких и војних чинилаца из ДСР морају имати историчаре-експерте који ће разматрати рехабилитационе предлоге и доказе који долазе и од стране предлагача и од стране државних институција (најчешће су то извештаји послератних Државних комисија). Учествовао сам у више таквих поступака и уверио се да судије и тужиоци благе везе немају о ратним чиниоцима. За њих су недићевци и четници Драже Михаиловића исто. Велики проценат не зна ко су били Љотићеви добровољци, а о придруженим формацијама (полиција и сл) као и легализованим одредима и да не говорим. То је већ математика 3.
Како је могуће да си толико необавештен?

Они имају експерте - СУБНОР. Мислим да је чак и законски регулисано да се експерт СУБНОР-а зове за сваку рехабилитацију. Углавном, од Дражине, па до ивих у КГ за које знам -. СУБНОР.
пек. - 24-06-2021
какав субнор па и деца која су била у партизанима имају више од 90 година?
Милош Шарац - 24-06-2021
Милослав Самарџић - 24-06-2021
(24-06-2021, 05:16 PM)пек. Пише: какав субнор па и деца која су била у партизанима имају више од 90 година?
Пензионисани официри ЈНА.
Милош Шарац - 25-06-2021
Заробљени четнички командант из Матешева код Колашина,од стране Немаца.Да ли неко препознаје можда,ко је на слици?
Антитоталитаран - 26-06-2021
(24-06-2021, 01:08 PM)Александар Динчић Пише: (23-06-2021, 12:35 AM)Антитоталитаран Пише: (22-06-2021, 11:51 PM)Александар Динчић Пише: Онај из Ваљевског музеја је војвода Дака Тешмановић.
Шта је било са њим?
Нека Мића Адмирал да своје податке о Тешмановићу, а онда ћу и ја. Да видим да ли се слажемо у подацима о његовој судбини.
Можете ли сад да напишете?
Александар Динчић - 26-06-2021
Њега су Немци ухапсили под оптужбом да је имао неких додира са Дражином организацијом (а није) и интернирали у један заробљенички логор. Када се завршио рат, покушао је да се врати у Југославију и да се прикључи антикомунистичким формацијама које су се тада окупљале у Словенији. Међутим, неко га је препознао и проказао, да је учествовао у предаји партизана Немцима, у новембру 1941. г, који су потом били стрељани у Ваљеву. Стрељан је и он, у Словенији.
Милош Шарац - 26-06-2021
Дражина слика купљена из Перу-а преко интернета.
Извор:Трифун Дракулић
Антитоталитаран - 26-06-2021
(26-06-2021, 09:39 PM)Александар Динчић Пише: Њега су Немци ухапсили под оптужбом да је имао неких додира са Дражином организацијом (а није) и интернирали у један заробљенички логор. Када се завршио рат, покушао је да се врати у Југославију и да се прикључи антикомунистичким формацијама које су се тада окупљале у Словенији. Међутим, неко га је препознао и проказао, да је учествовао у предаји партизана Немцима, у новембру 1941. г, који су потом били стрељани у Ваљеву. Стрељан је и он, у Словенији.
Хвала, а зна ли се зашто као такав није одведен у концентрациони логор?