RE: Видео интервју са престолонаследником Александром -
Горски штаб 52 - 14-05-2026
Самарџићу, ти си још луђи што се трудиш.
Што неко написа, људи мора да одраде сатницу.
Ко је још луд да чита Јовановића, Живојиновића, Глигоријевића, онолике књижурине...
Милослав Самарџић - 14-05-2026
(14-05-2026, 05:40 AM)milan Пише: (13-05-2026, 10:29 PM)Милослав Самарџић Пише: (13-05-2026, 03:22 PM)milan Пише: Само сам хтео рећи да је све то преузео од претходника јер бравар који зна да свира клавир,не би се тога никад сетио јер нема тај интелект....Што каже Вук,не би имао шта да обнавља....
Јел има неки доказ да је знао да свира клавир?
Рекао Арсен Дедић....
Са лакоћом свирао Шопена....каже Арсен....
Где је рекао?
Он је озбиљан извор, мада се кроатизовао и добро сакрио име Арсеније, прихватио Тита и партију итд
Али ипак не верујем да би се толико бламорао.
(14-05-2026, 08:21 AM)Горски штаб 52 Пише: Самарџићу, ти си још луђи што се трудиш.
Што неко написа, људи мора да одраде сатницу.
Ко је још луд да чита Јовановића, Живојиновића, Глигоријевића, онолике књижурине...
Има логике...
Mekenzi - 14-05-2026
Ja сам читао десетине књига да смо ми 99-те победили нато пакт и да је Косово остало у саставу Србије...
Исто слушам и о Југославији, да то је било најјбоље могуће решење, а то решење је било не најјгоре него катастрофално, ужасно по Србе и Србију, да су на тој територији под круном Карађорђевића клали Србе, живе их бацали у јаме, основали најјвећи конц логор и једини конц логор у Европи за децу, толико о том дивном решењу...а не само тад него и 1918, 1914 итд..
А било је много бољих решења, ал ето, краљ је хтело али није смео, притискали га стране силе, па то је било једино могуће решење...
Исто и за тројни пакт, да смо остали онај Јасеновац и покољ се неби десили...
Онда евакуише се, абдицира или се то каже побегну за Британију, сина не упише бар на основе часове српског језика, син и дан данас не зна српски..
А од овог син исто не зна српски језик, неке просечне школе завршио, бави се криптовалутама..
А ни отац ни син ови задњи, нису обукли краљевску војну униформу, већ се сликају углавном у оделима и краватама.
Историју не смемо поновити, и у оваквој осакаћеној београдској Србији, треба озбиљан мјастобљуститељ српски, велико српски, не шугословенски, не глобалистички и мондијалистички па полако да под капу српску враћа српске територије Косово и Метохију, Црну Гору, Македонију, Републику Српску и тако редом али под именом Србија.
Ми се са ове теме одјављујемо...
Карађорђевићима желимо све најјбоље, као и симпатизерима Југословенске круне Карађорђевића....
Немамо ништа лично против њих, добри су и мирни људи, са манирима, и лепим понашањем, са јако блиским везама у свету са глобалистима и мондијалистима а за државотворно владање и за Монархе, искрено још нису сазрели, а када сазри неки од будћих Карађорђевић за Српски трон, господ ће га послати међу народ Српски и народ ће га извикати као у оној катакомби, ономад, тај, тај, тај за Цара...
Дотле, нек је госопод уз нас.--
Горски штаб 52 - 14-05-2026
(14-05-2026, 02:00 PM)Mekenzi Пише: Ми се са ове теме одјављујемо...
Хвала најлепше.
milan - 14-05-2026
Ау,Милославе,не да је свирао клавир,него је и иза леђа свирао....Немој ме терати да тражим више доказе ....ко зна шта ће још испливати,ал не зна шта је цев од четврт цола,што би бравар требао да зна,а овамо је још и полиглота,а наш језик не зна како треба....
Хм... Верујем да је тачно само што каже да је био пијан.
Јеремија Брђанин - 14-05-2026
(09-05-2026, 11:42 AM)Милослав Самарџић Пише: Он зна српски на том нивоу.
Под условом да твој ниво данског није далеко изнад просека за српске исељенике.
Не може никад да савлада изговор, као што ни неко наш не може да савлада изговор енглеског ако се одсели тамо у петој деценији.
Тако да може да бира:
- да му се подсмевају због ч, ћ, ђ...
- да му се подсмевају што говори енглески.
Петар Први се одлучио за прву варијанту - смешно је говорио српски са француским изговором гласова.
Али, тада се нико није смејао краљу
Ако сам могао деведесетих да водим дебате на ТВ-у (TV Danmark1 и TV2) са истакнутим аналитичарима Данске, као и писцем Gunar Nisen, велики обожавалац Броза, верујем да је моје познавање језика земље у којој сам провео деценије било сасвим коректно.
Не знам на кога се односи опаска: "Али, тада се нико није смејао краљу"? Ја се нисам подсмевао него рекао оно што мислим.
О његовом деди немам лепо мишљење и то нисам никада крио јер мислим да су нас све недаће снашле управо Лесандриним преузимањем Србије коју је тек тако утопио уз ђедовину и другу србску државу у нешто аветињско.
Иначе, знам да се историчари држе архива ко пијан плота као и силних књига које је неко написао... Е, тај неко је могао бити пристран, плаћен да напише "историјску чињеницу" ки што је Вук Караџић писао о војводама онако како су га плаћали.
Знам да нисам прочитао ни приближно као вас неколико историчара са овог форума, бар не архивске грађе, али сам се трудио да прочитам понеку књигу.
Најпосле, што се тиче престолонаследника... па ни деда му није говорио србски када је дошао на крвави престо тек обновљене Краљевине Србије.
Горски штаб 52 - 15-05-2026
Значи Слободан Јовановић, Бранислав Глигоријевић и Драгољуб Живојиновић су били пристрасни и плаћени?
Ко их је плаћао?
пек. - 17-05-2026
Филип ми изгледа способан док са Александром би политичари радили шта хоће као Черчил са његовим оцем или уставобранитељи са његовим чукундедом.
Шумадинац - 22-05-2026
https://share.google/CdpmaDwl7NeJ9tMhW
Mekenzi - 22-05-2026
Седимо вечерас и размишљамо нешто, сами...
Само размишљамо и не желимо да улазимо у то ко је шта писао, колико томова итд...
Размишљамо шта смо ми Срби, Богу згрешили па да као победничка нација завршимо као Курди без државе, раштркани у 4-5 држава...
Да ти од твог СРПСКОГ НАРОДА , СРБИНА И СРПСКЕ ДРЖАВЕ УЂЕШ У НЕКУ ТВОРЕВИНУ ШУГОСЛАВИЈУ И ЈОШ ЦРТАШ ШАХОВНИЦУ НА ГРУДИ ОРЛА
Да трагедија БУДЕ ВЕЋА, КРАЉА УБИЈАЈУ ТЕРОРИСТИ-УСАШЕ, НАСЛЕДНИКА КНЕЗ ТРУЈЕ КОЊАКОМ, КАКО КАЖЕ ГОСН САМАРЏИЋ "ЛОШЕ ПОСТУПАЊЕ ПРЕМА КРАЉУ" Цела Династија се распада у парам парчад,. Краља и Кнеза евакуишу преко далеких земаља, Војска у отаџбини остане на милост и немилост непријатељима, српски народ у Бановини Хрватској која је у Саставу Краљевине, Срби доживљавају конц. логоре, војска капитулира, и креће прогон и екстремна освета према свему ко је био у краљевској војсци тј. четницима...
Они у Лондону позивају на предају... Краљ остаје у Лондону, и уопште се не понаша просрпски, Александра не учи да је Србин, да га упише на српски језик итд...
Све у свему....
ЛОШЕ, ИЗУЗЕТНО ЛОШЕ ДРЖАВНИЧКО ПОСТУПАЊЕ КАРАЂОРЂЕВИЋИМА ПРЕМА СРПСКОЈ ДРЖАВИ И ПРАВЉЕЊЕ ОД СРБА, КУРДЕ ДА ЖИВЕ У 6-7 ДРЖАВА И ДА У СВИМ ТИМ ДРЖАВАМА БУДУ МАЊИНА И ДА ЈЕДИНИ НЕМАЈУ ДРЖАВУ!
Од тог семена су комунисти раширили антисрспку политику и Србе и Србију свели на "Ужу" Србију или ти београдски пашалук.
Ово је само наше размишљање на глас...
Е, сад шта је рекао Глигоријевић у његовим томовима о Краљу Александру, то препуштам историчарима са форума да тумаче,
Иначе, шатра и Принц и Принцеза...не иде то рођаци...
----
Иначе ми смо Филателисти хобисти, и када гледате марке, до 1945 свуда Краљевина СХС и Краљевина Југославија, међутим неђе око 1942-1943 се први и једини пут појављују поштанске марке Србија у три серије....
Лепо је видети то...
Ђорђе - 22-05-2026
То пишеш као одјављен?
Mekenzi - 23-05-2026
(22-05-2026, 10:22 PM)Ђорђе Пише: То пишеш као одјављен?
Било је јаче од нас ово размишљање, нећемо више на глас у овој теми размишљати.
Шта смо рекли, рекли смо и наш стац је познат по питању Југгославије...
Хвала на подсетнику.