RE: Квиз- Српска историја -
Бенито - 02-02-2017
Написао сам тадашње кнежевине Србије. Његош и Стерија и пре кнежевине. Нисам видео да си питао за данашњу.
Ово није листа, као ранг-листа, него назначивање, осветљавање дела три аутора који су досегли највише висине у књижевној уметности. Једноставно, њихово дело се одвојило од других тога доба. А богами, вредност им се мери и у томе што је и данас оно високе уметничке вредности.
Никола Милошевић, Мило Ломпар итд...
Перун - 02-02-2017
Деспот Стефан и угарски краљ Жигмунд. Јеси обрисао питање?
Бенито - 02-02-2017
Шта Стефан и Жигмунд? Где је питање?
смедерево - 02-02-2017
Ту сам се и збунио,зато сам написао Доситеј,Јоаким....Хвала на објашњењу.
Питање:Једним споразумом из 15.века Београд више није припадао Србији.Који је то споразум и ко га је сколопио?
(02-02-2017, 01:52 PM)Бенито Пише: Шта Стефан и Жигмунд? Где је питање?
То је то.Терај даље...
Бенито - 02-02-2017
(02-02-2017, 01:43 PM)Живојин Мишић Пише: Не дођох на време. Практично си нам рекао прва два само Стерију да убацим. Која се тројица боре за преостала два места у првих пет? Змај, Радичевић и ?
Све сте поменули, али ту су разлике у ситницама. Ова тројица одвајају.
Треба поменути још и Филипа Вишњића. Дакле, Вук би практично био број један, без конкуренције, да су песме које је записао његово ауторско дело.
Ћерај, Брко.
Перун - 02-02-2017
Малопре је било другачије питање. Ђурађ и Жигмунд. Сад му је узео оно што је дао Деспоту Стефану.
смедерево - 02-02-2017
(02-02-2017, 01:58 PM)Живојин Мишић Пише: Малопре је било другачије питање. Ђурађ и Жигмунд. Сад му је узео оно што је дао Деспоту Стефану.
Грешка у формулисању питања...
Перун - 02-02-2017
Четници су били ,,кољачи, гибаничари, брадоње,..."
Међутим, црвени су имали једног Брадоњу и једног што је био кажњен јер је био брадоња(не од стране Тита и партије). Обојица бивши офоцири КЈ. Ко су њих двојица? Ајде Бенито, из прве.
Бенито - 02-02-2017
Ово је, наравно, Јовановић звани Брадоња. Нисам разумео питање за овог другог.
Перун - 02-02-2017
Бивши официр КЈ. Приступио партизанима. Мутио је нешто са једним попом. Дража га је казнио што је носио браду (ако не лаже). Само још да одговорим.
Бенито - 02-02-2017
Е , ово су ми најгора питања, кад не знам, да ли не знам. Реци, ако нико не одговори.
Перун - 02-02-2017
Активан на почетку рата. Споразум поп Зечевић- ...
Ослободио Крупањ, учествовао у нападу на Шабац. Слично се зове као партизански политички комесар приликом напада на Краљево.
Бенито - 02-02-2017
А, на Мартиновића мислиш.
Перун - 02-02-2017
Било је лако. Мислио сам да ћеш одма погодити. Ајде неко лепо сад нађи.