RE: Милослав Самарџић одговара на ваша питања -
Tavita - 23-04-2014
Mozete li ukratko da mi opisete vojnu aktivnost Baja Stanisica?Uskoro izdaju knjigu o njemu,ali autori su pristrasni jer su u bliskom srodstvu.
Милослав Самарџић - 23-04-2014
(23-04-2014, 10:20 AM)Tavita Пише: Mozete li ukratko da mi opisete vojnu aktivnost Baja Stanisica?Uskoro izdaju knjigu o njemu,ali autori su pristrasni jer su u bliskom srodstvu.
Имао је истакнуту улогу у устанку 1941. и у борбама пролећа 1942, када су комунисти протерани из ЦГ и Херцеговине. Међутим, заказао је на Неретви 1943, није добро одиграо улогу легализованог команданта, код Италијана. Практично је слушао њих, а не Дражу, па је легализација изгубила смисао. Исто тако није извршио мобилизацију септембра 1943, како је било наређено, већ је имао свега 50-так људи и зато је страдао.
Баћовић га је сматрао веома благом особом, која није за борбеног команданта.
Tavita - 25-04-2014
"Desnicarski fasisti svojom knjigom ljoticevskom protiv Draze duvaju u isti rog.Sekundiraju im djilasovci,Jugosloveni Bulatova tipa,"dvadesetsedmomartovci i lazni ravnogorci".Da drustvo bude kompletno prisao im je na zalost i cetnicki Vojvoda Djujic,koji zajedno sa njima podmekae Drazi jugoslovenstvo,filokomunizam i partitokratiju,sve ono sto olicava rezolucija u selu Ba na koju se svi zaklinju od ljoticevaca do Djujica."Da li mi mozete prokomentarisati citat,i objasniti odakle Djujic u toj prici.
Милослав Самарџић - 25-04-2014
Без везе, откуд би Ђујић подметао Дражи комунизам итд.
Мањача - 25-04-2014
Одакле је овај цитат ?
Tavita - 25-04-2014
Citat je iz knjige "Vojvoda Dobroslav Jevdjevic u sluzbi srpskom narodu".Ima dosta kritika na racun politike Vojvode Djujica
Милослав Самарџић - 25-04-2014
Кад су се посвађали, било је по оној ''батина се у тучи не бира''.
Громовник - 25-04-2014
Ђујић је изјавио једино нешто у стилу "да су Дражу 1941. обрлатили комунисти"...
Чеда - 26-04-2014
Налетех на овај цитат г-дине Самарџићу, па ме занима његова аутентичност.Цитат је следећи:
„Лако је Титу да ствара државу са краљевом омладином, видећемо какву ће државу створити његова омладина.“ – ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић
Милослав Самарџић - 27-04-2014
(26-04-2014, 12:46 AM)Чеда Пише: Налетех на овај цитат г-дине Самарџићу, па ме занима његова аутентичност.Цитат је следећи:
„Лако је Титу да ствара државу са краљевом омладином, видећемо какву ће државу створити његова омладина.“ – ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић
Има ли неки извор?
У сваком случају, звучи реално.
Чеда - 27-04-2014
Нема, колико сам успео да видим, има доста објава цитата по интернету ал нигде ништа више.Свакако звучи реално.Ако је и неко други смислио, смислио је - свака част.
Петар - 28-04-2014
Милославе ако ти је неко тражио податке о капетану Деспотовић Богољубу,постоје људи на Романији који знају где му је гроб.
Милослав Самарџић - 28-04-2014
Да није Боривоје? Капетан Богољуб Деспотовић колико знам није постојао.
Вук92 - 29-04-2014
Наишао сам претрагом на један сајт, гдје је сада остао текст, али се слике не приказују. Мислим да се ради о Погледима, вјероватно бивши сајт. Ту имају слике Сима Ераковића и још једна слика официра Вучедолске бригаде. Да ли Вам је ово познато и дали постоји могућност да се виде те слике сада?