RE: НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ -
Ковач - 15-02-2016
Шваба се плашио четничког ножа више него Ђаво од Крста.Тако је било и у 1.Светском рату.Мом Деди један наишао 40. и неке...
Милослав Самарџић - 15-02-2016
Непознате фотографије Требињског корпуса:
http://www.pogledi.rs/trebinjski-korpus/
Вук92 - 16-02-2016
(15-02-2016, 09:11 PM)Милослав Самарџић Пише: Непознате фотографије Требињског корпуса:
Одличне фотографије! Милославе на слици 11 - А поред Пејановића налази се поручник Иван М. Јаничић, а такође и на слици 12 - Б заједно са Пејановићем и ђевојком. Затим слика 17 - А, на њој би требало да је умјесто Мугоше потпоручник Милош Риђешић, из села Тули (Зупци, ТБ) једно вријеме командант Зубачког батаљона, Требињске бригаде ЈВуО.
Милослав Самарџић - 16-02-2016
Хвала! Исправио сам.
Ковач - 16-02-2016
Једна од најбољих галерија фотографија ЈВуО до сада.Добро је што су фотографије објављене у оригиналној боји а не црно бело.Много су лепше овако,некако живописније.Штета за онолике фотографије које су скениране само у црно белој варијанти!Треба увек скенирати један примерак у оригинал боји.Разумем ја да је то све звог штампања у књигама.Али некаже се џабе пожутела слика стара...
Милослав Самарџић - 17-02-2016
(16-02-2016, 11:21 PM)Ковач Пише: Једна од најбољих галерија фотографија ЈВуО до сада.Добро је што су фотографије објављене у оригиналној боји а не црно бело.Много су лепше овако,некако живописније.Штета за онолике фотографије које су скениране само у црно белој варијанти!Треба увек скенирати један примерак у оригинал боји.Разумем ја да је то све звог штампања у књигама.Али некаже се ђабе пожутела слика стара...
Па не разумеш. То је пре свега због новца. Некад смо скенирање једне слике на велики формат плаћали више од 100 марака, а на обичан формат чини ми се 4 марке, а сада око 50 динара. Мислим на професионалне скенере. Па помножи са хиљадама слика и додај колико меморије треба за све то. А за колор је све скупље.
Ковач - 17-02-2016
Само кажем да су много квалитетније фотографије у колору када се скенирају.Данас то више није проблем никакав.Свако може да купи солидан скенер и скенира професионално. За новац који сте потрошили, могу само да кажем:Све ће то Народ позлатити!
Милослав Самарџић - 17-02-2016
Романија - 19-02-2016
(15-02-2016, 09:11 PM)Милослав Самарџић Пише: Непознате фотографије Требињског корпуса:
Радовану Пејановићу су убијени и отац Тривко и два брата, Марко и Саво. Отац му је имао 84 године.
Прво су 1942. убили Марка, а отац је кренуо да га тражи, па су и њега убили заједно са једним свештеником.
Кад су четници дошли, открили су убице и народ их је јавно осудио, али им је Пејановић опростио и ослободио их.
А Саво је убијен заједно са Радованом Пејановићем, после тешког мучења, мислим крајем 1944.
Не знам дал сте ово писали, јер не може да се уђе у албум
Милослав Самарџић - 19-02-2016
Има у оном тексту испод Албума, само без тих детаља.
Милослав Самарџић - 24-02-2016
Нема те слике у оној збирци из Требиња. Има неколико слика где су Италијани (са четницима или сами), једну од њих сам објавио.
Vlad Alekš - 01-03-2016
(29-02-2016, 07:06 PM)Ковач Пише: Четници Хомољске бригаде, Млавског корпуса.
![[Слика: Vlasi_sa_Homolja_koji_su_bili_u_cetnicima_Mlavsk.jpg]](http://s10.postimg.org/r8iibhq55/Vlasi_sa_Homolja_koji_su_bili_u_cetnicima_Mlavsk.jpg)
Власи.
ватхра - 01-03-2016
Да ли су она двојица загрљена Британци?
Један носи њихову униформу.
Ковач - 01-03-2016
(01-03-2016, 10:45 AM)ватхра Пише: Да ли су она двојица загрљена Британци?
Један носи њихову униформу.
Изгледа да јесу,само не знам у ком својству тј. да ли су спашени пилоти или чланови неке војне мисије.