RE: Милослав Самарџић одговара на ваша питања -
Potporucnik1 - 23-09-2025
Гдје се може више прочитати о односима четника и муслиманских милиција из Старе Рашке, примарно оних под командом Хасана Звиздића, Сулејмана Пачариза, Ћазима Сијарића, Хусеина Ровчанина и Џафера Деве?
Monarhist - 23-09-2025
Др Милутин Живковић, то је његово поље и детаљно се бави тим тереном. А писао је и Самарџић у "Дражи".
Митић - 05-10-2025
Сутра или прекосутра ће на Јутјубу, претпостављам, поставити данашњу емисију "После ручка" у којој је гостовао гдин Милослав.
Митић - 06-10-2025
Николај - 08-10-2025
Је л' има докумената, сведочења или фотографија да су Англо-американци снабдевали комунисте бацачима пламена? Претпостављам да нису али опет, ко зна.
Милослав Самарџић - 08-10-2025
(08-10-2025, 08:01 PM)Николај Пише: Је л' има докумената, сведочења или фотографија да су Англо-американци снабдевали комунисте бацачима пламена? Претпостављам да нису али опет, ко зна.
Нисам нигде наишао на то.
ватхра - 08-10-2025
Проблем са пламенобацачима је што троше гориво ко луди. За логистику је тешко. Не верујем да би их Англоамериканци испоручили, можда Совјети али и они тешко.
Током рата су их партизани у више наврата заплењивали од Немаца и Италијана.
Упитно је колико су могли да их користе, тешки су а гориво се брзо троши.
Милослав Самарџић - 09-10-2025
(08-10-2025, 10:29 PM)ватхра Пише: Проблем са пламенобацачима је што троше гориво ко луди. За логистику је тешко. Не верујем да би их Англоамериканци испоручили, можда Совјети али и они тешко.
Током рата су их партизани у више наврата заплењивали од Немаца и Италијана.
Упитно је колико су могли да их користе, тешки су а гориво се брзо троши.
Као су могли партизани ма шта да заплене од Немаца? То је и четницима једва успевало.
Pavle - 13-10-2025
Koliko je partizana 1941. pobeglo iz Užica i prešlo u Bosnu?
Бенито - 19-10-2025
Налетео сам на једног мученика за кога у извору пише да је уморен у логору Стара Градишка, али 1948. године.
Да ли си налетао на сличне случајеве?
Милослав Самарџић - 19-10-2025
(13-10-2025, 12:05 PM)Pavle Пише: Koliko je partizana 1941. pobeglo iz Užica i prešlo u Bosnu?
Нисам нашао нигде тачан пдоатак, али то је будућа 1. пролетерска бригада плус Пратећи батаљон, тј. око 2.000.
Милослав Самарџић - 19-10-2025
(19-10-2025, 09:59 PM)Бенито Пише: Налетео сам на једног мученика за кога у извору пише да је уморен у логору Стара Градишка, али 1948. године.
Не би требало да је логор радио под црвенима, као што је радила Бањица до 1947.
Ипак могуће је да је неки део логора радио и тада.
Potporucnik1 - 20-10-2025
(19-10-2025, 09:59 PM)Бенито Пише: Налетео сам на једног мученика за кога у извору пише да је уморен у логору Стара Градишка, али 1948. године.
Ја сам прочитао поменуто у књизи „Информбиро у Црној Гори”.
Potporucnik1 - 20-10-2025
Шта је истина о убиству Јеремије Исаковића?