RE: Милослав Самарџић одговара на ваша питања -
Banijac1990 - 11-02-2026
Помаже Бог! Дошао сам до информације да је на Банији од 1943-1945. године постојала организација под именом Српска самозаштита. Наводно, та је група била под немачком командом за време рата и завршила је пред сам крај рата диверзантско-обавештајни курс. Чланови групе дејствовали су на Банији до августа 1945. кад су похапшени од стране ОЗНЕ. Сви осим једног су осуђени на смрт стрељањем.
Интересује ме да ли сте упознати с овом групом и да ли знате за неке друге случајеве који су на територији Баније, Кордуна и уопште Хрватске постојале друге сличне групе. Хвала унапред на одговору!
Милослав Самарџић - 11-02-2026
Нисам, ни за ту, ни за друге.
Mekenzi - 23-02-2026
Какво мишљење имате о историчару Николи Симићевићу ?
Шумадинац - 23-02-2026
(23-02-2026, 10:52 PM)Mekenzi Пише: Какво мишљење имате о историчару Николи Симићевићу ?
Није он историчар, него прочитао пар књига па сад може да.... У све се разуме. А овако је обреновићевац и велики фан Наполеона.
Милослав Самарџић - 24-02-2026
(23-02-2026, 10:52 PM)Mekenzi Пише: Какво мишљење имате о историчару Николи Симићевићу ?
Нисам чуо за њега.
jastrebac - 24-02-2026
Gospodine Samardzicu interesuju me podaci ako imas o Dzigoljskom cetnickom odredu.
Komanda,pripadnici itd....
Kao i o porucniku Matic ili Mitic koji je zarobljen i mislim streljan na Bubnju.Ovo pitam jer je sa njim bio Lazic Ljubomira Petar koji je streljan mislim 12 ili 13 maja 1943.
Hvala puno pa se vidimo.
Горски штаб 52 - 25-02-2026
Нисам ни сумњао да ћеш да се закачиш за то удбашче.
Милослав Самарџић - 25-02-2026
(24-02-2026, 07:34 PM)jastrebac Пише: Gospodine Samardzicu interesuju me podaci ako imas o Dzigoljskom cetnickom odredu.
Komanda,pripadnici itd....
Kao i o porucniku Matic ili Mitic koji je zarobljen i mislim streljan na Bubnju.Ovo pitam jer je sa njim bio Lazic Ljubomira Petar koji je streljan mislim 12 ili 13 maja 1943.
Hvala puno pa se vidimo.
Не знам, али има овде људи који знају, надам се да ће се јавити.
Митић - 27-03-2026
Гдин Милослав са Ђенићем опет у емисији, али сад у емисији "После ручка".
Сутра ће сигурно да окаче емисију на Јутјуб.
aleksije radicevic - 29-03-2026
Gosn Samardžiću, da li možete da objasnite subordinaciju između Radivoja Kerovića i Dragoslava Račića. Kerović je bio glavni za jedinicu đeda mi pokojnog, a Račić je bio komandant Cersko-Majeviće grupe korpusa. Da li to podrazumeva da je Račić bio direktno nadređen Keroviću?
Милослав Самарџић - 29-03-2026
(29-03-2026, 03:36 PM)aleksije radicevic Пише: Gosn Samardžiću, da li možete da objasnite subordinaciju između Radivoja Kerovića i Dragoslava Račića. Kerović je bio glavni za jedinicu đeda mi pokojnog, a Račić je bio komandant Cersko-Majeviće grupe korpusa. Da li to podrazumeva da je Račić bio direktno nadređen Keroviću?
Рачић - Дамјановић - Керовић.
Митић - 30-03-2026
Četnik111 - 06-04-2026
Господине Самарџићу, да ли је љета 1944 било стријељање црногорских четника у околини Златибора због покушаја дезертерства или је то лаж, ако јесте знају ли се имена стријељаних?
Хвала.
Милослав Самарџић - 06-04-2026
(06-04-2026, 05:21 PM)Četnik111 Пише: Господине Самарџићу, да ли је љета 1944 било стријељање црногорских четника у околини Златибора због покушаја дезертерства или је то лаж, ако јесте знају ли се имена стријељаних?
Хвала.
Поздрав,
Није било, морало би се знати да је било.
Војвода Ђекић је мислим био из ЦГ, али он је стрељан из других разлога.