Погледи форум
БЕЗУМЉЕ И ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Историја (https://www.pogledi.rs/forum/forum-16.html)
+--- Тема: БЕЗУМЉЕ И ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА (/thread-1601.html)

Странице: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Александар Динчић - 27-04-2021

(26-04-2021, 12:15 AM)Антитоталитаран Пише:  Откуд љотићевци у Банату?
[Слика: Petrovgrad.jpg]

Трећи батаљон је попуњаван људством из Баната. Такође је и Сремски четнички одред (растурили га Немци и послали људство у интернацију) састављен од љотићеваца. Отуд и љотићевци у Банату.

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Бранке - 27-04-2021

Мени је занимљиво што се још увек зове Петровград и поред Фолксдојчера . . .

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Антитоталитаран - 27-04-2021

Где је оперисао Трећи батаљон? Можда су на тој слици Немци?

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Павле Васиљевић - 11-05-2021

Мртви нисте, о друзи мили...
Мита Љотић likes this. хихихи

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Антитоталитаран - 11-05-2021

Павле, то то нема везе са Љотићем.

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Darko Em - 20-09-2021

Ни сам нисам знао да постоји оволико "Љотићиваца" данас, барем оволико видљивих и "активних"  како коментаришете ова дешавања?

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Шумадинац - 20-09-2021

Овде се боље види. Сигурно је туна наш друг "Смедерево"  Јок

Даклем, нема шта да се коментарише.... шачица од 50- ак људи ништа не значе.

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Darko Em - 20-09-2021

(20-09-2021, 06:05 PM)Шумадинац Пише:  

Овде се боље види. Сигурно је туна наш друг "Смедерево"  Јок

Даклем, нема шта да се коментарише.... шачица од 50- ак људи ништа не значе.
Слажем се, али у последње време у разговору чак са обичним људима, пријатељима из свих бранши све више наилазим на симпатије људи према Димитрију Љотићу и његовом покрету...

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Darko Em - 22-09-2021

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - stefab97 - 22-09-2021

Када се каже за Љотића да је он био фашиста, неки Љотицевци кажу за Стојадиновића да је он заправо био прави фашиста (тврде да је имао неку гарду обучену у црно), и да је он клеветао Љотића па се из тих клевета проширио негативан став о Лотићу. Такође се позивају на државно уређење у тадашњој Португалији (која је имала сталешки парламент) када их неко нападне да заступају корпоративни фашизам.

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Darko Em - 22-09-2021

(22-09-2021, 01:48 PM)stefab97 Пише:  Када се каже за Љотића да је он био фашиста, неки Љотицевци кажу за Стојадиновића да је он заправо био прави фашиста (тврде да је имао неку гарду обучену у црно), и да је он клеветао Љотића па се из тих клевета проширио негативан став о Лотићу. Такође се позивају на државно уређење у тадашњој Португалији (која је имала сталешки парламент) када их неко нападне да заступају корпоративни фашизам.

Кад смо код Стојадиновића, наиђох на неки Љотићев текст о Стојадиновићу са насловом "Порука фашистичком шегрту" лично и искрено мислим да Љотић није био фашиста, са свим својим грешкама и манама, ипак смо сви ми људи од крви и меса, наравно да ми је ближа ова наша Дражиновска прича, ко ће га знати  Smile

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - stefab97 - 22-09-2021

(22-09-2021, 02:40 PM)Darko Em Пише:  
(22-09-2021, 01:48 PM)stefab97 Пише:  Када се каже за Љотића да је он био фашиста, неки Љотицевци кажу за Стојадиновића да је он заправо био прави фашиста (тврде да је имао неку гарду обучену у црно), и да је он клеветао Љотића па се из тих клевета проширио негативан став о Лотићу. Такође се позивају на државно уређење у тадашњој Португалији (која је имала сталешки парламент) када их неко нападне да заступају корпоративни фашизам.

Кад смо код Стојадиновића, наиђох на неки Љотићев текст о Стојадиновићу са насловом "Порука фашистичком шегрту" лично и искрено мислим да Љотић није био фашиста, са свим својим грешкама и манама, ипак смо сви ми људи од крви и меса, наравно да ми је ближа ова наша Дражиновска прича, ко ће га знати  Smile

Такође више подржавам борбу ЈВУО. Љотића и његов покрет "Збор" је лепо описао покојни проф. Јеротић у једној његовој књизи (у поглављу које покрива религиозни фанатизам и атеизам), као случај када религија постане идеологија, са чиме се ја као православни хришћанин апсолутно слажем.

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Darko Em - 23-09-2021

(22-09-2021, 02:59 PM)stefab97 Пише:  
(22-09-2021, 02:40 PM)Darko Em Пише:  

Такође више подржавам борбу ЈВУО. Љотића и његов покрет "Збор" је лепо описао покојни проф. Јеротић у једној његовој књизи (у поглављу које покрива религиозни фанатизам и атеизам), као случај када религија постане идеологија, са чиме се ја као православни хришћанин апсолутно слажем.

RE: ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА - Шумадинац - 23-09-2021

Љотићевци!

Ви сте Јуде Искариотске нашега народа, а у служби туђина и туђинске идеологије! Између вас и нас постоји само једна историјска веза: жалосни пример Вука Бранковића, чију сте ви славу потамнели својом службом непријатељу свога народа. Шта ви очекујете, чему се ви надате? Српски народ вас се гнуша: он ће вас збрисати са лица земље као највећу срамоту!

Потпуковник Никола Калабић 1944. године