RE: Квиз- Српска историја -
Vlad Alekš - 10-02-2017
Љотић и његов Збор познати су као заговорници "сталешке" скупштине. У тим временима једна легална странка и њен председник су се такође залагали за овакав облик парламентаризма. Како се звала странка, а како њен председник?
смедерево - 10-02-2017
(10-02-2017, 03:08 AM)Бенито Пише: Ако је Крупа најзападнија, докле је краљ Милутин добацио најјужније?
Хиландар.
Бенито - 10-02-2017
Много јужније.
Перун - 10-02-2017
Мојсијева гора.
Бенито - 10-02-2017
Тако је. Црква Светог Стефана у Богородичином манастиру на Синају.
Већ сам вам свима написао да постављам питања која се могу повезати са данашњим стањем. Па, ето кад почну ови неписмени папагајчићи који су главни и једини власници пера и микрофона у Србији да веслају како смо мали народ, да одмах знамо да то није тачно. Неки народ који има снаге да зида светиње по светој Земљи, и то још у средњем веку, не припада групи малих народа. Колико год становника имао.
Ајде, Жућо. И немој ово Владово питање да остаје, нека неко одговори.
Перун - 10-02-2017
Питање за тебе: Због чега највише готовиш Милутина од свих Немањића?
Квиз питање: Један наш проналазач, изумео је нешто што је касније користило у желизничком саобраћају. Који је проналазак и ко је пронашао?
смедерево - 10-02-2017
Добривоје Божић-кочница
Бенито - 10-02-2017
Дува ли кошава данас?
Ајде, граде од старина.
смедерево - 10-02-2017
Нисам у Смедереву,побего сам у планине.
У част једног француског министра, у једном граду у Србији подигнут је необичан споменик пријатељства(данас угоститељски објекат).У чију част је подигнут и пта је у питању?
Бенито - 10-02-2017
У Смедереву, на обали Дунава. У част петог Војводе , Франша де Переа.
Vlad Alekš - 10-02-2017
(10-02-2017, 02:36 PM)смедерево Пише: Нисам у Смедереву,побего сам у планине.
У част једног француског министра, у једном граду у Србији подигнут је необичан споменик пријатељства(данас угоститељски објекат).У чију част је подигнут и пта је у питању?
Да ли је то она кафаница "Француска капа"?
(10-02-2017, 02:38 PM)Бенито Пише: У Смедереву, на обали Дунава. У част петог Војводе , Франша де Переа.
Зар није у питању онај француски министар који је убијен заједно са краљем Александром?
смедерево - 10-02-2017
Делимично тачно... У част Жан Луја Бартуја убијеног заједно са нашим краљем у Марсеју. У облику је француске капе.
Терај даље.
Бенито - 10-02-2017
Влад, дај одговор на своје питање, па постави ново.
Vlad Alekš - 10-02-2017
Земљорадничка странка, Милан Гавриловић. Можда је још неко заступао сличну идеју од легалних странака, али за сада знам само за овај случај.
Неко је поставио питање у вези са првом кафаном. Ево питања у вези са пицеријом. Када и где је отворена прва пицерија у Србији (Југославији)?
(10-02-2017, 01:09 PM)Бенито Пише: Тако је. Црква Светог Стефана у Богородичином манастиру на Синају.
Већ сам вам свима написао да постављам питања која се могу повезати са данашњим стањем. Па, ето кад почну ови неписмени папагајчићи који су главни и једини власници пера и микрофона у Србији да веслају како смо мали народ, да одмах знамо да то није тачно. Неки народ који има снаге да зида светиње по светој Земљи, и то још у средњем веку, не припада групи малих народа. Колико год становника имао.
Срби су малобројан, али не и мали народ. Бенито, свака част.