RE: Квиз- Српска историја -
Перун - 25-11-2019
Самарџићу, зна ли се кога сахрањују на оним сликама Гарде у зиму 1945.?
Милослав Самарџић - 26-11-2019
(25-11-2019, 09:15 PM)Бенито Пише: Ха, ха, ха који си ти оптимиста. Па, ми имамо три историчара који пишу и говоре арапски турски. Сво троје су отерали са Филозофског факултета.
Само кажем да је ово скроз без везе што немамо по десетак стручњака за мађарски језик средњег века, латински, грчки, бугарски, арапски, турски, немачки...
(25-11-2019, 11:37 PM)Перун Пише: Самарџићу, зна ли се кога сахрањују на оним сликама Гарде у зиму 1945.?
Зна се, али то је после Битке за Калиновик, нема везе са Сјеницом.
Хусар Дугић и Жика Павловић.
Бенито - 26-11-2019
Где и када су комунисти срушили православну цркву за време литургије и побили силан народ?
пек. - 26-11-2019
(25-11-2019, 09:15 PM)Бенито Пише: Ха, ха, ха који си ти оптимиста. Па, ми имамо три историчара који пишу и говоре арапски турски. Сво троје су отерали са Филозофског факултета.
Да ли су то они што су преводили турске дефтере?
Митић - 26-11-2019
Славио је херојску Србију и њене војнике којима је удес судио да прођу кроз тешка искушења.
"Србија је велика земља, јер сте Ви својим јунаштвом задивили цео свет". Речи су једног страног официра из савезничке земље.
А када је 1917. године одржан помен на заједничком гробљу, упутио је сенима војника своје нације следеће речи: "Устаните да се поклоните пред славним фалангама Срба који су достојни старога Рима".
Како се зове овај поморски официр из савезничке земље?
Перун - 26-11-2019
(26-11-2019, 12:41 AM)Милослав Самарџић Пише: (25-11-2019, 11:37 PM)Перун Пише: Самарџићу, зна ли се кога сахрањују на оним сликама Гарде у зиму 1945.?
Зна се, али то је после Битке за Калиновик, нема везе са Сјеницом.
Хусар Дугић и Жика Павловић.
Ниси ме разумео, то нема везе са Сјеницом и Калиновиком, временски је померено а и Гарда није била код Калиновика.
Дакле, зима 45., сахрана неког официра Гарде. Сад ћу рећи Правди да окачи слику.
пек. - 26-11-2019
(26-11-2019, 12:40 AM)Милослав Самарџић Пише: (25-11-2019, 09:15 PM)Бенито Пише: Ха, ха, ха који си ти оптимиста. Па, ми имамо три историчара који пишу и говоре арапски турски. Сво троје су отерали са Филозофског факултета.
Само кажем да је ово скроз без везе што немамо по десетак стручњака за мађарски језик средњег века, латински, грчки, бугарски, арапски, турски, немачки...
Да ли неко уопште проучава мађарска документа како нико није истраживбо како се померала граница између Мађарске и Србије у средњем веку и колико је било Срба у то време у данашњој Војводини?
Предухитрио си ме, баш сам хтео да питам: Навести једну књигу о средњем веку у којој се користе мађарска документа?
Бенито - 26-11-2019
Тиме би требало да се бави историјско одељење Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду.
Бенито - 26-11-2019
Као што би Албанцима требало да се бави историјско одељење Филозофског факултета у Приштини.
Измештено, немам појма где.
Бенито - 26-11-2019
Историјско одељење у Београду требало би да ствара историјске експерте за историју Османске Турске, Млетачке републике, Бугарске и Грчке.
Тако би требало да буде, али...
Наша култура је под контролом окупатора, а то су титоисти који су ту постављени да би радили управо ово чије последице сте, Богу хвала, приметили, а о томе вам пишем годинама.
Има неких покушаја, попут ове докторске дисертације из 2016. године, о Бугарима, коју је окачио ЈВуО пре неки дан.
Али, то су више инциденти, него што је правило.
Иначе, др Милош Ковић је имао идеју да се ствари покрену управо у том правцу, макар за последња два века. Међутим, управо тада је дошло до напада на њега и још неке предаваче на катедри. Између осталих и на професора Фотића, једног од оних који говори и чита изворе са арапског турског.
Ето, о томе се ради.
Вукашин Петковић - 26-11-2019
(25-11-2019, 08:20 AM)Перун Пише: (25-11-2019, 07:16 AM)Вукашин Петковић Пише: Близу си. 
Заједно са члановима Врховне централне управе, било их је 177.
Друго питање: Колико је међу члановима било жена?
Колико чланова није било на списку?
Е то већ не знам.
Бенито - 26-11-2019
(25-11-2019, 07:16 AM)Вукашин Петковић Пише: Близу си. 
Заједно са члановима Врховне централне управе, било их је 177.
Друго питање: Колико је међу члановима било жена?
10.