RE: Петар Бојовић -
Andrejevic - 20-01-2017
Evo,dokumentarac o vojvodi,verovatno je već postavljen,ali ja ga postavljam zbog jedne zanimljive slike.
Vojovda nosi šinjel,fotografija traje u periodu od 1:53-2:00.Taj deo iz tog dokumentarca sam i iskoristio u mom videu posvećenom vojvodi Bojoviću.
Međutim,nigde na internetu nisam uspeo da pronađem tu fotografiju.Predpostavljam da je snimljena 1939. ili 1940. jer vojvoda ima štap uz sebe.
Andrejevic - 21-01-2017

Vojvoda Bojović 1937.
![[Слика: 154apmv.jpg]](http://i63.tinypic.com/154apmv.jpg)
Vojvoda Bojović,kralj Aleksandar,knez Pavle i knez Arsen (mislim pre prenosa posmrtnih ostataka vožda Karađorđa),nažalost nije najbolji kvalitet.
![[Слика: 30kraqq.jpg]](http://i68.tinypic.com/30kraqq.jpg)
Opet ona slika sa parade iz 1932,samo što je onaj donji deo slike gde se vidi vojvodina ešarpa,isečen,ali je bolji kvalitet.
General Bojović i srpski oficiri(ne znam tačno gde).
![[Слика: 6zqbfa.jpg]](http://i63.tinypic.com/6zqbfa.jpg)
Od ovog se nažalost vojvoda ne vidi u potpunosti ceo.
Verovatno ste shvatili po ovom na ovoj zadnjoj slici odakle mi ove divne slike.
Andrejevic - 25-01-2017
Evo još dve,malo ređe:
General Petar Bojović i serdar Janko Vukotić
![[Слика: index.php?action=dlattach;topic=12827.0;...0991;image]](http://www.paluba.info/smf/index.php?action=dlattach;topic=12827.0;attach=510991;image)
Vojvoda Živojin Mišić i general Petar Bojović(ima još informacija ispod same slike)
Брада - 31-01-2017
photo upload
Snake - 31-01-2017
Ово је Божидар Бојовић.
Зоран Недељковић - 02-02-2017
Snake, свака част за рад о војв. Бојовићу. Нисам стигао да све пажљиво изшчитам, па се извињавам ако се понављам.
Из књиге Немање Девића Смедеревски крај у Другом светском рату :
Војводин зет, Јеличин муж, генер. Милорад Мајсторовић (1886-1954), заробљен у Априлском рату 1941 и интерниран у логор у Немачку, одакле је отпуштен марта 1942. Када су комунисти дошли на власт одузели су му кућу у Београду и он се враћа у родну Азању. Ту је свакодневно малтретиран и понижаван, све до смрти.
Јеличин и Милорадов син, војводин унук, из картона Соц. осигурања УСА :
Владимир, рођен 13.августа 1922, умро јуна 1981.
(02-02-2017, 04:21 PM)Зоран Недељковић Пише: Snake, свака част за рад о војв. Бојовићу. Нисам стигао да све пажљиво изшчитам, па се извињавам ако се понављам.
Војводин зет, Јеличин муж, генер. Милорад Мајсторовић (1886-1954), заробљен у Априлском рату 1941 и интерниран у логор у Немачку, одакле је отпуштен марта 1942. Када су комунисти дошли на власт одузели су му кућу у Београду и он се враћа у родну Азању. Ту је свакодневно малтретиран и понижаван, све до смрти.
Још нешто :
Доброслав-Добрица, био је члан Обласног националног комитета за Београд.
Andrejevic - 04-02-2017
Evo još nekih fotografija koje sam izvukao.
General Petar Bojović,a iz njega divan vodopad,1918. godina.
![[Слика: sbo77c.jpg]](http://i64.tinypic.com/sbo77c.jpg)
Za ove zadnje 3,ugao pod kojim je snimala kamera je bio vrlo oštar,pa i slike izgledaju čudno.Za razliku od ove zadnje 3,ova prva,kao i one koje sam pokazao u nekoj prošloj objavi,snimljene su,maltene,pod pravim uglom,pa su mnogo bolje.Šta se tu može,da se žalimo novinarima što ne snimaju pod pravim uglom slike sa izložbi.
Перун - 05-02-2017
Ево једног цртежа војвода. Слика вреди више од 1000 речи.
Snake - 07-02-2017
(02-02-2017, 04:21 PM)Зоран Недељковић Пише: Snake, свака част за рад о војв. Бојовићу. Нисам стигао да све пажљиво изшчитам, па се извињавам ако се понављам.
Још нешто :
Доброслав-Добрица, био је члан Обласног националног комитета за Београд.
Хвала допунићу. Тиме је решена мистерија где је једини војводин унук.
Шумадинац - 08-02-2017
„Бојовић, иначе слабог здравља, умро је од последица унутрашњег крварења задобијеног у вишедневном премлаћивању од стране ОЗНЕ у затвору, пуштен је само кући, у Трнској број 25 на Врачару, да умре“
Др. Павле Милошевић
Snake - 08-02-2017
(08-02-2017, 08:01 PM)Шумадинац Пише: „Бојовић, иначе слабог здравља, умро је од последица унутрашњег крварења задобијеног у вишедневном премлаћивању од стране ОЗНЕ у затвору, пуштен је само кући, у Трнској број 25 на Врачару, да умре“
Др. Павле Милошевић
Историчар Милић Милићевић каже да је добио један шамар. Треба саслушати све живе сведоке и истриживаче којима су сведоци рекли.
Перун - 15-02-2017
Неки дан слушам дневник, Тома Диплома прича о војводи Бојовићу. Брже дотрчим до ТВ-а, да видим да ли сам прича или му је неко ,паметнији, написао говор. Срећом, било је ово друго у питању. Прочитао је једну реченицу која је оставила велики утисак на мене:
,,
Морамо да учимо о Петру Бојовићу да би знали да учимо од њега. "
Andrejevic - 16-02-2017
![[Слика: 2585y5v.jpg]](http://i67.tinypic.com/2585y5v.jpg)
Odlično kolorisana fotografija Vojvode Petra Bojovića koju sam pronašao pre nekog vremena na fb stranici "Nacionalisti Srbije".Čovek koji vodi tu stranicu je,slobodno mogu reći,profesionalac u kolorisanju,pa sam ga kontaktirao i vrlo je moguće da je kolorisati još fotografija na kojima je vojvoda Bojović,samo što fotografije moraju da budu oštre i dobrog kvaliteta.I trebaju mu neke smernice oko detalja za koje nije baš siguran koje su boje(to je i najveći problem kod kolorisanja,treba utvrditi koje su boje bili neki sitni detalji).
Snake - 16-02-2017
(16-02-2017, 05:15 PM)Andrejevic Пише: ![[Слика: 2585y5v.jpg]](http://i67.tinypic.com/2585y5v.jpg)
Odlično kolorisana fotografija Vojvode Petra Bojovića koju sam pronašao pre nekog vremena na fb stranici "Nacionalisti Srbije".Čovek koji vodi tu stranicu je,slobodno mogu reći,profesionalac u kolorisanju,pa sam ga kontaktirao i vrlo je moguće da je kolorisati još fotografija na kojima je vojvoda Bojović,samo što fotografije moraju da budu oštre i dobrog kvaliteta.I trebaju mu neke smernice oko detalja za koje nije baš siguran koje su boje(to je i najveći problem kod kolorisanja,treba utvrditi koje su boje bili neki sitni detalji).
Добро је урадио само униформа мора бити мало тамнија (СМБ - Сиво маслинасто браон) а не боја маслине и рукавице и појас мало бељи.