Погледи форум
Slučaj Šešelj - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Slučaj Šešelj (/thread-1375.html)

Slučaj Šešelj - Mekenzi - 05-11-2014

Vojislav Šešelj koji smrtno oboleo, i kojem mu je ostalo ne više od par meseci života, ne želi da premine u Srbiji već u Ševeningenu, što je izgeda njegova konačna odluka da pokaže da se živ neće vratiti iz haga.

Iako, može bez problema da se vrati u Srbiju jer ne predstavlja generalno nikakav preteći problem sadašnjoj vlasti, kada bi stigao u Beograd verovatno bi ga odmah premestili na VMA u neki zatvoreni deo na lečenje, gde sem porodice i bližih saradnika niko nebi smeo da priđe, time bi mu bilo zabranjen svaki vid političkog delovanja, što je verovatno i on svestan i time bi mu se srušio mit o mučeniku iz haga jer bi postao običan bolesnik.

Elem Vojislav Šešelj je rešio da žrtvuje sam sebe zbog neke sulude ideologije, umesto da prihvati garancije i da se vrati i smrt dočeka sa svoji najjmilijima on će svoju dušu ostaviti u kazamatu haškog suda, što po meni razumejući njegova verovanja i uverenja suludo.

Postavlja se pitanje ko će voditi stranku posle njegove smrti. Da li neko od sinova, najjbliži je Aleksandar Šešelj koji je i student prava ili neko iz tri-ja Radeta- Krasić-Šarović. Ako se bude odlučivalo između njih troje, Šarović je najjbliži da bude novi predsednik Srpska Radikalne Stranke, što je i realno.

RE: Slučaj Šešelj - регул - 05-11-2014

Ако је издржао оволико,нека остане.Ако се врати све што је радио тамо биће узалудно!У Хагу су се о јаду забавили шта ће са њим,по свему судећи му је дошао крај!!!Ако умре тамо,довека ће бити србски мученик!Ако умре овде,одлази у заборав!Шта би ти,вршачки несрећниче,изабрао?

RE: Slučaj Šešelj - Јеремија - 05-11-2014

Тешка је одлука пред Шешељем, можда најтежа до сада. Ако остане у тамници, што неумитно значи и крај овоземаљаског пута у скорије време, уписаће се у мученике који су дали живот за србство. Одлучили се на корак да сконча "одложено" (излечити се не може), окружен својом породицом, десиће се управо као што је Регул написао. Памтиће га само најближи и евентуално ће бити помињан у аналима судства као неко ко је тамновао 12 година без доказане кривиц - невин.

Цитат:Mekenzi
Iako, može bez problema da se vrati u Srbiju jer ne predstavlja generalno nikakav preteći problem sadašnjoj vlasti, kada bi stigao u Beograd verovatno bi ga odmah premestili na VMA u neki zatvoreni deo na lečenje, gde sem porodice i bližih saradnika niko nebi smeo da priđe, time bi mu bilo zabranjen svaki vid političkog delovanja, što je verovatno i on svestan i time bi mu se srušio mit o mučeniku iz haga jer bi postao običan bolesnik.

Кизо, умрети у заточеништву, дал у Хагу ил у Београду, сасвим је свеједно. Уствари, горе је бити заточеник својих дојучерашњих "пријатеља", кумова и сабораца него натовског казамата. Суштински, поменути (не)људи су саучесници у Шешељевом убиству и то Он добро зна. Тражити милост од несоја на самртном одру човеку не приличи.

RE: Slučaj Šešelj - Павле - 05-11-2014

Какав мученик, довека...? За две године нико га се неће сећати.
Срби су га заборавили за живота а не у смрти. Мало се заносимо, не поштујемо и не памтимо много веће од Шешеља.
.....Људи слабо памте, то је овде глави проблем......

RE: Slučaj Šešelj - Равногорац - 06-11-2014

Он би већ био у Србији да му нису кумови на власти. Не желе га у Србији, јер је он једини који је у стању да их разоткрије и да их сруши. Он зна највише о њима, створио их је. Западу то није у интересу и зато је све тако, како је.

RE: Slučaj Šešelj - Mekenzi - 06-11-2014

(06-11-2014, 12:11 AM)Равногорац Пише:  Он би већ био у Србији да му нису кумови на власти. Не желе га у Србији, јер је он једини који је у стању да их разоткрије и да их сруши. Он зна највише о њима, створио их је. Западу то није у интересу и зато је све тако, како је.

Generalno mislim da danas dođe ovako teško bolestan njegov uticaj u Srbiji nebi bio nikakav, pogotovo jer su svi mediji pod cenzurom i blokadom drugačijeg mišljenja od vladajuće partije nemaš danas.

Skorašnji dolazak živog Šešelja u Srbiju imao bi za cilj da na kraju svog života bude sa svojim najjmilijima na VMA ili onkološkom institutu.

Njegova politička borba je završena. On je pobedio haški sud jer za života nisu uspeli da ga osude za 12 godina što je rekord u modernoj evropskoj sudskoj praksi.

Trebao bi se vratiti da se uz pravoslavne običaje isposvest itsl, ode čiste i mirne duše u carstvo nebesko.

(06-11-2014, 01:38 AM)Mekenzi Пише:  
(06-11-2014, 12:11 AM)Равногорац Пише:  Он би већ био у Србији да му нису кумови на власти. Не желе га у Србији, јер је он једини који је у стању да их разоткрије и да их сруши. Он зна највише о њима, створио их је. Западу то није у интересу и зато је све тако, како је.

Generalno mislim da danas dođe ovako teško bolestan njegov uticaj u Srbiji nebi bio nikakav, pogotovo jer su svi mediji pod cenzurom i blokadom drugačijeg mišljenja od vladajuće partije nemaš danas.

Skorašnji dolazak živog Šešelja u Srbiju imao bi za cilj da na kraju svog života bude sa svojim najjmilijima na VMA ili onkološkom institutu.

Njegova politička borba je završena. On je pobedio haški sud jer za života nisu uspeli da ga osude za 12 godina što je rekord u modernoj evropskoj sudskoj praksi.

Trebao bi se vratiti da se uz pravoslavne običaje isposvest itsl, ode čiste i mirne duše u carstvo nebesko.

Ниси ме скапирао, ја не мислим да би он узео власт, али сам сигуран да би обелоданио неке пикантне детаље о пицоустом и дипломи. Чак сам убеђен да би могао да их натера на неке неочекиване потезе.

Ја му желим од срца да се врати у круг породице и у Србију, али од тога, нажалост, нема ништа. Кумови неће да се врати.ТужанТужан

RE: Slučaj Šešelj - Владимир Петровић - 06-11-2014

Autor peticije ОСЛОБОДИТЕ ШЕШЕЉА ima saopštenje za svoje potpisnike. Da pročitate saopštenje, molimo Vas da otvorite sledeću stranicu:
http://www.peticije24.com/read/14046/18355205

Петиција чешких странака и удружења за ослобађање др Војислава Шешеља!
http://facebookreporter.org/2014/11/04/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D1%83%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D1%9A%D0%B0-%D0%B7/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+facebookreporter%2FkFXR+%28%D0%A1%D0%A0%D0%91%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%A4%D0%91%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80%29

Hag izbacio Šešelja iz pritvora.
Sutra avionom stiže u Srbiju.

RE: Slučaj Šešelj - смедерево - 06-11-2014

https://www.youtube.com/watch?v=YMG1H72xgSA&feature=youtu.be

Kako javljaju slobodni radikalski talasi u subotu će se građanima na trgu republike obratiti predsednik srpske radikalne stranke prof.dr. Vojislav Šešelj. Satnica još nije poznata

Ја мислим да ће на тај митинг ићи многи, не само радикали. Надам се да ће се окупити сви, који су против Дипломе и Пицоустог.ХармоникаХармоникаХармоникаХармоникаХармоникаХармоника

RE: Slučaj Šešelj - Капетан - 06-11-2014

Сви Срби који су били у Хагу су СРПСКИ ХЕРОЈИ, њихова жртва и дела добиће потпуни омаж у неком другом времену, неком новом раподелу снага у свету.Светски вихор однео је њихова дела.Бранили су Југославију и Србију, борили су се за слободу.

Шешељ је ПОБЕДИО сада бије битку са најтежом а то је здравље, остало му је свега два месеца живота.

И он ће држати говоре и ходати земљом као да му није ништа као да га смрт не стиже, какав карактер и воља!Е, Срби, плашимо се смрт, НАТО, а један човек из Херцеговине порази све њих.

Нека оде у Попово Поље, ту је цела кршна Херцеговина, пут за Црну Гору је отворен, лепа Шумадија лепа чека га, све је равно до Косова, нека одмори и окрепи своју душу.Планине, река, манастири...некја припреми душу за небеску Србију која га чека.

Како је знати да си жив а у ствари мртав, али што каже Владика Николај каже „Много је живих међу мртвима и много мртвих међу живима“

RE: Slučaj Šešelj - Громовник - 06-11-2014

(06-11-2014, 10:10 PM)Капетан Пише:  Бранили су Југославију и Србију, борили су се за слободу.

Скојевац