Погледи форум
Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije (/thread-1403.html)

Странице: 1 2 3 4


Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Mekenzi - 25-11-2014

Čovek koji je nepismen, koji sam svoj lični utisak nezna da napiše već mu to rade pomoćnici ne zaslužuje da bude predsednik Srbije. Zaista čovek je master a nema pojma da napiše običan utisak. I otkada Toma naučio da piše Engleskim pisano...

http://www.alo.rs/vesti/politika/ko-to-pise-tomine-licne-utiske/75268


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Павле - 25-11-2014

(25-11-2014, 01:33 AM)Mekenzi Пише:  nezna da napišeRE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Громовник - 25-11-2014

КидањеКидањеКидање


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Жика - 25-11-2014

Лепо је рекао на почетку да је постигао све што се може у политици и сада чека да му истекне мандат и да мирно оде у председничку пензију. Уосталом шта он и има шта да ради? Оно, као и Лилић, да мења кравате и да се смешка! Није ми јасан Тадић? Шта се он више гузи у политици?


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - смедерево - 25-11-2014

(25-11-2014, 01:33 AM)Mekenzi Пише:  Čovek koji je nepismen, koji sam svoj lični utisak nezna da napiše već mu to rade pomoćnici ne zaslužuje da bude predsednik Srbije. Zaista čovek je master a nema pojma da napiše običan utisak. I otkada Toma naučio da piše Engleskim pisano...

http://www.alo.rs/vesti/politika/ko-to-pise-tomine-licne-utiske/75268

БОРИС ТАДИЋ ЈЕ ЈОШ ВЕЋА СРАМОТА И БРУКА СРБИЈЕ,ЈЕР ЈЕ ПУШИО QРЧЕВЕ СВУДА ПО БЕЛОМ СВЕТУ,А ЗА УЗВРАТ ДОБИЈАО ПАРЕ ЗА ТО,А СРБИЈА ПОД ЊЕГОВИМ РЕЖИМОМ ТОНУЛА СВЕ ДУБЉЕ И ДУБЉЕ!!!


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Mekenzi - 25-11-2014

Dinastija Nikolić na čelu sa Tomom danas je jedna od najjbogatijih porodica u Srbiji sigurno među prvih 5. Toma seljak iz Bajčetina i Dragica seljančica su danas milioneri.

Njihovo bogatstvo se meri milionima evra. Dragica nosi garderobu vrednu između 7-10hilljada evra. Toma nema odelo sa cipelama ispod 5 hiljada evra. fondacija Dragice je milionerska (u evrima). Gde sve uticajne kompanije i ljudi uplaćuju. Tomini sinovi isto jedan gradonačelnik Kragujevca drugi trener u Fudbalskom savezu. Toliko imaju para da Radomir Tomi kao dobar dan pokloni tai AUdi najjnoviji. Dinastija Nikolić poseduje silne nekretnine, vikendice, kuće, stanove, voćnjake i ko zna šta još.

Tomislav Nikolić je za robiju jer učestvuje u silnim mahinacijama kao Ivo Sanader. Srbija nije imala nikada goreg predsednika, koji je pride završiio fakultet a da nije ni prošao pred fakulteta.

Tomislav Nikolić nebi mogao kućni savet jedne zgrade da vodi ili mesnu zajednicu po nivou znanja i sposobnosti. Ali država Srbija je propala jer nam ovakve budale kao što je Toma Koma vode državu.

Tadić je odavno mrtav politički, on se tu još malo koprca ali što je pokazao pokazao je i gotovo..


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - смедерево - 25-11-2014

Београд – Пљачкашке приватизације, „мувања“ са јавним набакама, злоупотреба повољних државних кредита, пустошење робних резерви, урушавање банака, уништавање друштвених предузећа због атрактивних локација, утаја пореза… Списак начина на које је последњих деценија черупана Србија је подужи, а износи невероватни. Према проценама истражних органа, на овај или онај начин, земља је само у последњих 13 година ојађена за око 100 милијарди евра!

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

Ишло се од баналне крађе државне имовине, као што је сеча шуме, до намерног урушавања вредности фабрика и продаје у бесцење.

Отимање земље

„Држава је оштећена за милијарде евра само у приватизацијама пољопривредних комбината по Војводини. Ту су „Агрокомбинат“ у Суботици, „Зобнатица“, пољопривредна предузећа и задруге у Фекетићу, Ловћенцу, Кикинди, Оџацима, Раткову, Милетићеву, Брестовцу, Змајеву, Бачком Добром Пољу, Тителу, „Агрорума“… Агенција за приватизацију је одредила да предмет продаје не сме да буде пољопривредно земљиште, али је у неким комбинатима, после смишљених стечаја, земља пребацивана на приватна лица“, каже наш извор близак истражним органима.

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић додаје да је посебно спорно како су странци долазили до највреднијих ораница у Војводини и око Мораве, нарочито у случајевима када су стране банке преко хипотека узимале земљу. Тако је у руке других држављана прешло око 13 одсто пољопривредног земљишта.

Приватизација

Највеће пљачке биле су у вези са приватизацијом. Данас је трећина приватизација поништена, трећина је успела, а трећина предузећа тавори, па радници или не добијају плате, или добијају на кашичицу, производња грца, а нови власници чекају да истекне законски рок да изврше конверзију земљишта.

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

„Процене једног америчког института су да је из земље изнета 51 милијарда евра, али грађани никад неће знати колико тог новца отпада на приватизациону пљачку. Износ је свакако већи од 10 милијарди, јер је јасно да је све оно што је продато, а што су генерације стварале, вредело више од три милијарде евра, колико је Влада приходовала од приватизације“, каже професор Савић.

Порези

Посебно урушавање државе „одрађено је“ преко дуговања за порезе и доприносе. Дуг предузећа и грађана је достигао 600 милијарди динара, а у Пореској управи тврде да је тренутно наплативо само седам одсто!

Субвенције и кредити

Ресорни министри имали су, како каже проф. Савић, дискреционо право да одлуче кога и како ће држава субвенционисати. Тако се дешавало да фирме запосле раднике, узму од државе субвенције, после неколико месеци их отпусте и запосле нове, да би опет узели субвенције…

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

„Тек ћемо се изненадити ко је све добијао субвенције и како их је трошио“, упозорава Савић, и додаје да је једнако драматична ситуација и са давањем кредита државних институција, рецимо Фонда за развој, раније и Гаранцијског фонда, где су по малим каматним стопама добијани кредити који нису враћани.

Уместо да подстакну регионални развој, махом су завршили у Београду, и то у џеповима најбогатијих, а неретко по партијској линији. Од 220 милијарди динара, две трећине или није још враћено или се враћа са закашњењем.

Државна помоћ

Иста је прича и са коришћењем државне помоћи и кредитима за ликвидност. Савић наводи пример Мишковића и „Делте“, који су по девет до 12 месеци дуговали малим добављачима, а дуг је био око 600 милиона евра. Уместо да малим предузећима да позајмицу, држава је дала „Делти“ да намири добављаче, али је дискутабилно где је новац отишао. Бројни су примери да су људи куповали кола, јахте и слично.

Јавне набавке

Процене су да се годишње изгуби кроз провизије и отицање новца у јавним набавкама милијарда евра. Према проценама ЕУ, сваки четврти динар из јавних набавки заврши у приватним џеповима.

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

„Државни капитал се овде траћи и кроз нелегалне послове, али и кроз допуштене, али штетне“, каже Немања Ненадић из „Транспарентности Србије“.

„Забрањени су они послови где се директно крши законска процедура и склапају уговори без тендера или прописују дискриминаторски услови да би се посао дао одређеној фирми. Легалне, а штетне су набавке када се набављају непотребне ствари, а доста ових послова је у „сивој зони“.“

Одштете

У директно штетне послове по државу који не спадају у директну пљачку, али нас прескупо коштају због нечије небриге, бахатости или незнања, Немањић сврстава и огромне одштетне захтеве које плаћају јавна предузећа, општине, република, било по налогу арбитража или међународних судова. А све то је могло да се спречи да су сви одрадили свој део посла како треба. Овде се може сврстати и неуспела реформа правосуђа која нас је, по речима министра Николе Селаковића, коштала 15 милиона евра!

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

„Огромне одштете плаћамо и по међународним споразумима и уговорима, који су прекривени велом тајне, а на крају се испостави да је јавна имовина оштећна таквим аранжманом, па када уговор хоћемо да раскинемо, плаћамо одштете“, каже Ненадић.

Фантоми

Органима гоњења посебне муке задају фантомске Фирме које су основане на украдене или купљене личне карте, искључиво за прање пара. Како каже наш извор близак истражним органима, предузећа која перу паре баве се фиктивним преносом робе, куповином и продајом, тако да се избегне порез и ПДВ, а робу затим продају на црно и извлаче кеш.

Путари

На десетине милиона евра извучено је и преко путарских предузећа, а најсликовитији пример је „Нибенс група“. Принцип је следећи: куповина једне фирме, извлачење кеша, узимање кредита, где се као залог даје имовина те фирме, кредит служи за куповину следећег предузећа, и тако још неколико пута. „Нибенс“ је покуповао десетак путарских предузећа узимањем кредита и стављањем под хипотеку претходно купљених фирми. Према проценама, за 5,5 милиона евра дошао је до предузећа вредних десетине милиона, а фирме из „Нибенс групе“ сада држави и банкама дугују више од 180 милиона евра!

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

Имовинска права и интересе Србије штити Републичко јавно правобранилаштво, које заступа државу и као тужиоца и као туженог. Према речима заменика правобраниоца Савке Манговић, заштита имовинских интереса остварује се и кроз заступање Србије када је тужена, јер се спречава отуђење државне имовине и одливање пара из буџета.

Тужилаштво је подносило тужбе за: утврђење права коришћења и својине Републике на пољопривредном и грађевинском земљишту; ради исељења из станова и пословног простора у државној својини; ради поништавања уговора; ради враћања робе из републичких робних резерви; ради наплате трошкова и дуговања за поједине државне органе; ради утврђивања потраживања Републике у поступку стечаја над привредним друштвима; ради наплате дуга на основу обавеза које је држава преузела споразумима са повериоцима из Париског и Лондонског клуба; ради преузетих потраживња Развојне банке Војводина у стечају и Славија банке у стечају; ради потраживања по основу неоснованог богаћења; ради утврђења државног удела у предузећима која још нису приватизована…

У 2012. Тужилаштво је имало 83.104 парнична предмета, где је у 10 одсто држава била тужилац.

Противуставно

РЈП по Закону о приватизацији није имало никакву надлежност ни у спровођењу приватизације ни у њеном праћењу. Али оно је благовремено указивало на негативне последице по државну имовину Закона о планирању и изградњи (члан 103, став 1), када је у питању начин обрачуна цене грађевинског земљишта у државној (јавној) својини у поступку конверзије права коришћења у право својине. Тако је огромно грађевинско земљиште прешло у приватну својину без икакве или уз симболичну накнаду.

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

Одлуком Уставног суда од 10. октобра ова одредба проглашена је неуставном. Овакво законско решење увећало је обавезе државе у поступку реституције – каже Манговић.

Неколико примера великог пљачкања

* „Колубара“: Штета се мери десетинама милиона евра због ангажовања приватних машина за вађење руде које су „радиле“ и по 25 сати дневно, а власници фирми зарадили енормно богатство. За мање паре „Колубара“ је могла да купи сопствене машине. Ту је и продаја угља преко посредника другој државној фирми, уместо директно, и плаћање великих провизија, али и куповина земљишта за ширење копова мимо тржишне вредности.

* Агробанка: Кроз малверзације са давањем кредита који нису враћени банка је оштећена за 84 милиона евра

* Развојна банка војводине: Под лупом Тужилаштва за организовани криминал због спорних кредита. Само је Душану Боровици одобрено 45 кредита од 25 милиона евра без адекватних гаранција

* „Галеника“: Осумњичени се терете да су ово државно предузеће оштетили за 34 милиона евра продајом лекова мимо законске процедуре

* „Азотара“: Процене су да је буџет оштећен за 3,5 милијарди евра због неправилности у вези са прометом регресираног ђубрива, које је завршило у приватним фирмама, које су га скупље продавале

* Робне резерве: Министар Расим Љајић обелоданио је да је нестало око 80.000 тона пшенице и кукуруза, а приватни складиштари су вратили само око 13.000 тона пшенице и око 2.500 тона кукуруза. Штета је милионска у еврима.

Бројке

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

51 милијарда евра изнета из земље од 2000. године 600 милијарди динара дуг за порез и допринос 15 милиона евра за неуспелу реформу правосуђа.


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - регул - 25-11-2014

Наградно питање гласи:Ко је то урадио а није Вучић?Креза


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Равногорац - 25-11-2014

Тадић је прошлост, и то не баш лепа прошлост. Али у сваком случају бољи председседник од Дипломе и власт ДЦ много боља од назадњачке, јер нису продали КиМ. Можете да кажете шта год хоћете за Тадића и ДС али за разлику од назадњака нису продали КиМ, нису у толикој мери форсирали евроатлантске интеграције, није владало једноумље, није било таквих афера итд итд. А и за разлику од Дипломе, Тадић није покрао толике милионе. Размислите мало о томе. Одакле гробару и његовој сељанчици такви станови, одећа, обућа итд?


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Громовник - 25-11-2014

(25-11-2014, 06:40 PM)Равногорац Пише:  Али у сваком случају бољи председседник од Дипломе и власт ДЦ много боља од назадњачке, јер нису продали КиМ.

А шта су радили, да га нису купили? Кез

(25-11-2014, 06:40 PM)Равногорац Пише:  Можете да кажете шта год хоћете за Тадића и ДС али за разлику од назадњака нису продали КиМ, нису у толикој мери форсирали евроатлантске интеграције

А шта су форсирали? Кез


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Владимир.М - 25-11-2014

(25-11-2014, 06:40 PM)Равногорац Пише:  Тадић је прошлост, и то не баш лепа прошлост. Али у сваком случају бољи председседник од Дипломе и власт ДЦ много боља од назадњачке, јер нису продали КиМ. Можете да кажете шта год хоћете за Тадића и ДС али за разлику од назадњака нису продали КиМ, нису у толикој мери форсирали евроатлантске интеграције, није владало једноумље, није било таквих афера итд итд. А и за разлику од Дипломе, Тадић није покрао толике милионе. Размислите мало о томе. Одакле гробару и његовој сељанчици такви станови, одећа, обућа итд?


Све ово што кажеш за Тадића и ДС ти једноставно није тачно, а од два зла (Тадић-Николић) стварно је тешко изабрати мање.
Може се рећи да је мртва трка...


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - Николај - 25-11-2014

По количини нанете штете Србији, на неславном првом месту још увек је Борис Тадић, ван сваке сумње (говорим за период после Милошевића). Нико није толико опљачкао ову земљу као чланство ДС-а, то је обична криминална организација. Да ли ће ови да их сустигну у томе, видећемо. Сумњам, не зато што су ови поштени, већ зато што не видим шта је још остало да се покраде.


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - херцеговац - 25-11-2014

(25-11-2014, 01:33 AM)Mekenzi Пише:  Čovek koji je nepismen, koji sam svoj lični utisak nezna da napiše već mu to rade pomoćnici ne zaslužuje da bude predsednik Srbije. Zaista čovek je master a nema pojma da napiše običan utisak. I otkada Toma naučio da piše Engleskim pisano...

http://www.alo.rs/vesti/politika/ko-to-pise-tomine-licne-utiske/75268

5+5 Кидање Пилот


RE: Tomislav Nikolić je velika sramota Srbije - смедерево - 26-11-2014

ЕВО КОЛИКО РАДНОГ СТАЗА ИМАЈУ ВОДЕЦИ ЉУДИ У СРБИЈИ!!!

Све заједно - немају, ни 10 година радног искуства! Ево процените сами!!!

Борис Тадић - Сарајево 1958: уз свесрдну помоћ и лобирање родитеља, универзитетских професора и високопозиционираних партијских "другова и другарица" - коначно дипломирао на Психологији. Одбијен за позиције асистената на Факултетима (свако је већ имао један фикус или какву другу собну биљку у канцеларији) - радуцка једно време као психолог у И Београдској Гимназији.

Александар Вучић (у народу познатији као "Пуссy липс" или "пичкоусти") - рођен 1970 у Београду. Завршио Права са чистом 10-ком. Након чега је схватио да је ипак боље да приљуби своје "Ањелина Јолие" усне за Шешељеву затворску гузу. Другим речима - никад радио није (а по Закону - нити ће; јербо су за себе осигурали Закон да могу да буду доживотни посланици (без мандатног ограничења).

Чедомир Чеда Јовановић (звани Чеда Бутик, или Чеда Манекен) - рођен 1971; по занимању - Драматург. Зато му и јесте сваки наступ - Драматуршки. Сваки пут као да гледате Магбета уживо. Никад није радио у животу. Истанчаног укуса - главни Хоби му је трошење лове по прескупим бутицима, ресторанима и летовалиштима.

Ивица Дачић (звани Гљивица) - рођен 1966 у Призрену; због татиног милиционерско-батинашког посла, још као мали прешао у Житорађу - где је ишао у исту школу као и Светлана Ражњатовић. Завршио је Факултет Политичких наука - и одмах постао "мали од палубе" код Слободана Милошевића. Радно искуство - Нула, Зилцх, Зеро, Нада...

Ненад Чанак - Панчево, 1959. Вечити бунџија и ленчуга (воли да спава до 12) - дипломирао Економију на чувеном директорском факултету у Суботици (где су студирали сви партизански директори који нису имали квалификације - и који су, наравно, редом завршавали исти). Ненадово радно искуство - кафански музичар са пар година радног искуства у "Нафтагасу" - где је, наравно, био запослен "преко везе". Није му требало дуго да схвати да се добро и лагодно може живети једино од Политике. Али и хркања на ТВ Пинку, певања са Карлеушом и сличним естрадним излетима. Иначе, на готово сваком естрадном наступу пева једну те исту песму; "Чамац плови сам на Тиси, а ти Нешо ни за ***** ниси...".

Томислав Николић (Тома Гробар) - 1952, Крагујевац. Грађевински техничар, који је радио углавном као шеф градилишта (теренац) широм некадашње СФРЈ. Радио је извесно време и као гробар. 90-тих је схватио да је будућност у Политици. Да би доказао писменост - објавио чак 13 књига. Наслови и више него сликовито показују плафон његових књижевних капацитета:
"Шешеља за председника", "Све за Косово и Метохију", "Ни Победа ни Пораз", "Говорио сам", "Писмо са адресом"...(у припреми су "С лопатом на скупштинско јутрење", "Назад Србијо!" и "Никад Гробом")

Бојан Пајтић (звани Боби) - 1970, Сзента; из мешовитог брака (отац Србин - свештеник, мајка Ангелина, Мађарица). Дипломирао Правни Факултет и прво време нешто радио у Окружном Суду у Н. Саду. Прво је био у странци нео-фашисте Милана Парошког (онај из "Фарме", што мрзи Цигане, Муслимане, итд - сваког ко није СрБ-ин) - одакле је прешао у ДС. Тек однедавно је тзв. "запослен" на Правном Факултету као професор Облигационог Права. Иначе сво време живи од Политике.

Душан Бајатовић - 1967, Равно Село код Врбаса. Мајка и отац, обоје учесници НОБ-а и постНОБ-овске пленидбе. По занимању Економиста без радног искуства. Власник ТВ "Мост" и генерални директор "Србија-Гаса" (плата - 15.000 евра месечно)

Игор Мировић - 1968, Крушевац. По занимању песник (књижевник). Написао две збирке песама - "Небо над Византијом" и "Кремен-Пламен". Наравно - без радног искуства. Које, му, свакако, није сметало да се пробије у свету политике - прво - протеривањем Ђорђа Балашевића из Новог Сада и Војводине, у време страховласти Слободана Милошевића и Војислава Шешеља - због чега је накнадно награђен функцијом директора ЗИГ-а у Новом Саду - "другог човека" у покрајинском СРС (одмах иза Маје Гојковић). Од прихода од бехатонирања Центра Новог Сада - изградио себи велелепну вилетину на Алибеговцу.

Драган Шутановац (звани Гаги Ролеx) - 1968, Београд. По занимању Машински Инжињер без дана радног искуства. Завршио политичке курсеве. Хоби му је скупљање скупоцених ручних сатова ("Панераи", "Ролеx", "Омега" итд.)

Милош Алигрудић - Децембар 1964. Правник без радног искуства. Син познатог позоришног и филмског глумца, Слободана. Заклети Србин и ДСС-овац - чији лидер, Војислав Коштуница проповеда - да - "ко не разуме трубу и Гучу - не разуме ни СрБију". Милош га тајно вара слушајући једино Лед Зеппелин и Дееп Пурпле.

Велимир Илиц - 1951, Чачак. Грађевински предузимач, који је 2005 дипломирао Грађевину, у Крагујевцу пред комисијом чланова своје странке.

Божидар Ђелић (звани Божа Дерикожа) - 1965, Београд. Одрастао са бабом и дедом, 1973 се сели код кеве и очуха у Француску, где завршава Економију. Познат по катастрофалним саветовањима Пољске и Русије у њиховим транзиционим периодима - након чега се вратио да учини исто и у Србији.

Вук Јеремић - 1975, Београд. Син буџована, Милоша, генералног директора "Југопетрола". Татица га је сиротињски ишколовао у Енглеској - где је наводно дипломирао Физику (мада нема доказа). Након тога је похађао курсеве за политику на америчком Харwарду. Нема дана радног искуства.

Славица Ђукић Дејановић - 1951 Рача крагујевачка. Дипломирала Медицину са 32 године - 1983. Након чега схвата да се италијанске ципеле могу купити једино од посланичке плате и места у управним одборима - не од бриге за болесне.

Бојан Костреш - 1974 Зрењанин. Вечити студент ФАБУС-а (приватни факултет за услужни бизМис). Радно искуство = 0
Александра Јерков - 1982, Нови Сад. Потомак сарадника Васе Стајића (тако и добила место у ЛСВ). Дипломирала на Филозофском Факултету у Новом Саду - смер - спрски језик и лингвистика. Никад није била у радном односу.

Александар Јовановиц (звани Садам, или ДЈ Саддам) - 1976, Нови Сад. Актуелни Председник Скупштине Града Новог Сада. Потпредседник Чанкове ЛСВ. Као клинац једно време живео са родитељима у Куwаиту (одакле и надимак). Завршио Социологију - а од радног искуства има да је радио "једно време" (?) у Заводу за Трансфузију Крви у Новом Саду, као "мотиватор" (не, није мотокултиватор - мотиватор) - ПР за привлачење добровољних давалаца крви. Након чега је схватио где се крв најбоље сиса - и од чега се живи. Дуго времена Чанков "мали од палубе".

Душан Елезовић (звани Конобар) - 1975. Од школске струке - средња конобарска. Иначе је из Змајева. Први Тадићев пулен у Војводини. Купио - и поседује диплому ФАБУС-а (* погледај биЈографију Бојана Костреша). Данас је члан Управног Одбора НИС-а (5000 евра месечна накнада). Партијски задатак му је да пази на Бојана - Бобија - Пајтића - да се не узјогуни превише у Војводини. Од политике је зарадио стан у центру Н. Сада од 150 квадрата, као и неке локале.

Игор Павличић (звани Родни (знате Роднија из "Мућки") - 1979, Београд. Занимање - адвокат без искуства и клијената. Кум Бојана Пајтића. "Градоначелник" Новог Сада.

Маја Гојковић - 1963, Нови Сад (тата Мита "Штета" из Чачка). Положила приправнички испит и никад се није бавила адвокатуром. Годинама плива у политичким водама - од чега лагодно живи. Од Шешеља, преко финансирања њене новоосноване странке од Бориса Тадића и ДС - до коалиције са Млађаном Динкићем. Маја је свесна да другог начина да преживи и има приходе - нема - осим у политици.

Александар Цаки Кравић - 1958, Нови Сад. Свирач бас-гитаре и носилац првог степена Правног Факултета ("други дан"). То му, међутим, није правило сметње да у политичким договорима добија функције Директора РТВ-а или чак Градског Министра за Спорт и Омладину. Иначе, воли јако да путује - недавно је са Сашом Јовановићем Садамом био и у Мексику - у "узвратној посети удаљеном браЦком граду Пичи-Кака"; пре тога су били у Кини, Аустрији, Немачкој, Америци, Белгији....

Синиша Бубњевић - 1958, Нови Сад. Самоуки фотограф, који је раних 90-тих радио у Доминиканској Републици као улични фотограф: фотографисао је туристе, голе пичке на плажи и томе слично. Још као мали, волео је много да се игра аутомобилчићима - што му је већ у два наврата донело титулу Градског Министра за Саобраћај у Новом Саду; где је "главни Баја" за таксисте и семафоре - где пешаци морају да јуре преко прелаза због краткотрајних сигнала - док Министар јаши чопера, замишљајући да је Питер Фонда у "Голима у седлу".

Бора Новаковић, звани "Сомбреро" - 1964. Социолог - без дана радног искуства. Некадашњи "први човек" Новог Сада - данас "владар у сенци" - на месту генералног директора ЗИГ-а Новог Сада; главне "жиле куцавице" Власти и Одлучивања у Новом Саду.

Драган Марковић Палма (звани Блентовен) - рођен 1960 у Кончареву код тадашњег Светозарева (данашње Јагодине). Завршио ШУПУ од школе (Школа Ученика у Привреди); пеко је цигле, изнајмљивао шатре за сватове, био аутопревозник - угља и касније Арканове крадене робе са ратишта. Једно време је имао чак и рингишпаљ. Данас, заваљујући Политици - Драган има и Град Јагодину - и ЗОО врт - и жирафу као коалициони поклон ДС-а. Општепознат у земљи као једини - који се дружио са 200 година мртвим Бетовеном. Слушао га је док је биЈо мали. Ипак, све што има - и што је капитално стекао - стекао је кроз Политику.

Оваквих и сличних примера је готово безброј - а и овај простор је ипак ограничен да би их навели све. Но, тренд политичарства без радног искуства се наставља несметано - а неки од свежијих примера су - и Борко Илић из ДСС-а, Бранко Ружић из СПС-а. Јер ово је средина - плодно тле - за џабалебарење и паламуђење разних врста; а народ - фала богу - блесав - али и питом; генетски и мазохистички навикао на зулум и кулук - да га ***** ко где стигне; а поготово Власт. Овима се, наравно, Сладак Живот омилио - па већ генерацијама немају намеру - ни да препусте државу способнијим и квалификованијим - а камоли да Раде.

А на крају крајева - ко би те трутове уопште и запослио - када ни не знају ништа да раде - сем да вербално серуцкају. Зато и јесу створили Закон - по којем ће живети од Политике до краја њихових Живота; јер - како неко некад рече - како међ звездама - тако и у животу - Велики Медвед је синоним за Велика Кола.

Виле (Равијојле) имају своје виле - ми остали смо вешци - и имамо наше метле.