The Lie We Live -
Chicot - 30-03-2015
RE: The Lie We Live -
DIDzM - 31-03-2015
Ово као да је трејлер за "Zeitgeist".
Верујем да се некима неће свидети објашњење Хришћанства али сјајан документарац!
Chicot - 31-03-2015
Jeсте, и мене је на то подсетило.
Постављао сам давно тај документарац, на старом форуму, али кад си већ поменуо, није на одмет.
Ако има оних који још нису одгледали:
Zeitgeist - The Movie (srpski prevod)
Zeitgeist - Addendum (srpski prevod)
Zeitgeist - Moving Forward (srpski prevod)
DIDzM - 01-04-2015
Свидело ми се када су се поклопиле приче о повезаности капитала из Америке и Немачке у Другом светском рату које сам видео овде и касније прочитао код Самарџића.
Наравно декица је најбољи!
Баш те баци у размишљање колико заправо мало користимо обновљивих ресурса, које чак могу да се користе приватно на имањима (скупљање кишнице, воденице смо још и имали али и оне пропадоше, снага ветра..).
Мисли ГЛОБАЛНО, делуј ЛОКАЛНО!
Шумадинац - 01-04-2015
Zeitgeist документарац износи неке економске и политичке истине, да би се маскирала велика обмана која опија наивни свет.
Да би протурили лаковерним гледаоцима лаж, утопију и обману, они користе и неке општепознате
истине тј. чињенице у сфери политике, економије, екологије, донекле и историје.
Аутори овог документарца су вероватно припадници New Age покрета.
Довољно је видети Шри Ћимноја и Кришнамуртија- лажних учитеља Новог Доба.
Лаж коју овде протурају је да човека одврате од правих вредности, пре свега- од своје вере, Цркве,
државе, обавезе, итд. ''Ти си Бог, ти си све''.
Обмана овог документарца има два лица:
1. Лажни и антирелигиозни спиритуализам и анархизам
2. Стварање лажног раја на Земљи без Бога
Зато не наседајте и будите опрезни! Уздравље
Шумадинац - 01-04-2015
Иначе и ''Дигитални анђео'' је пропагандни материјал, сличан Zeitgeist-у!
Громовник - 01-04-2015
Живео владика Порфирије и "Парови"!
Chicot - 04-04-2015
КО ЈЕ АНТИХТРИСТ?
Шумадинац - 04-04-2015
Мора се рећи....Аутори документарца ''Тајне Библије'' су Адвентисти Седмог Дана, тј. Суботари.
Они су једна од најутицанијих секти у Протестантском свету.
У првом делу је класична пропаганда против Католичке Цркве...исто тако и Православне.
У другом делу је погрешно тумачење и негирање Предања.
Паметном доста!
Chicot - 04-04-2015
Да ли си сигуран? Могу да скинем филм, нисам имао појма.

Који је конкретан доказ да је ово суботарска пропаганда?
Пар аутора овде наводи да су одрасли "у добрим католичким породицама".
Критика, или чак пропаганда против католичке, па и православне цркве, није никакав доказ.
Шумадинац - 04-04-2015
У првом делу је ''научна'' пропаганда против Западне Цркве. То траје деценијама, па и вековима...
непријатељски однос Католика и Протестаната је општепознато.
У другом делу се непрекидно ''доказује'' да је Субота главни дан одмора, тј. празнични дан а не Недеља!
Дакле, јасно је да су Адвентисти Седмог Дана. Јасно је и да одбацују Свето Предање и Свете Тајне.
Један од таквих код нас је извесни Мирољуб Петровић, који исто тако ''научно'' војује против наше Цркве.
Chicot - 05-04-2015
Не знам зашто мислиш да је неопходно да неко мора да припада "суботарима" ако доказује да је Рим покушао да фалсификује односно измени божји закон проглашавајући Недељу празничним даном, уместо Суботе?
То што ти наводиш су претпоставке и индиције, ја не видим јасну везу нити доказ да је ово адвентистичка пропаганда.
То не значи да ниси у праву и нико ти не може ускратити право на мишљење, али не могу на основу тога да обришем филм који нуди доста уверљиве аргументе.
Шумадинац - 05-04-2015
Претпоставке и индиције? Ко је иоле подробније упућен у верску проблематику препознаће одмах....
не ''уверљиве аргументе'', него пука адвентистичка наклапања!
Chicot - 05-04-2015
Да завршимо са овом дискусијом:
Не пада ми на памет да се упуштам са тобом у било какву теолошку полемику. Поштујем твоје мишљење и то је то..
Док ми не пружиш конкретан,јасан овоземаљски доказ да је ово секташки филм и пропаганда, исти не могу да обришем.
А да ли је то што се тврди у филму истина или не, може се полемисати (са оним ко је вољан за то).