Поново ради пивара -
Ђуро - 27-04-2015
Вијест која ме је обрадовала: Прорадила поново Панчевачка пивара!
http://www.tanjug.rs/novosti/172393/hajneken-predstavio-vajfert-pivo.htm
У задњих десетак година гомила пивара је затворена (Бечејска, Вршачка,Јагодинска, Нишка). Пећку сад држе Албанци и нама је сад Пећко пиво недоступно. БИП и Ваљевска раде мало, само за локално тржиште. Зајечарска се добро држи. Апатинска и пивара Челарево су практично подијелили тржиште. Иако сам одувијек пио Јелен пиво не радује ме толика доминација Апатинске пиваре. Волио бих да све пиваре које су прије постојале и даље раде и да не буде ни једна пивара која има толику доминацију као што данас има Апатинска. Чак би било одлично да се отворе и нове пиваре.
Скадарлија је туга. Пропашћу БИП-а пропала је и скадарлијска мала пивара која је у три локала у Скадарлији продавала непастеризовано пиво на точење. Локал у Цетињској је зарастао у шипражје, а два локала у Скадарској продају Јелен и Лав пиво.
RE: Поново ради пивара -
Златко - 29-04-2015
То Пећко сам пио у Швајцарској (тамо се продаје за Шиптаре у радњи, има и наших пива), није лоше, мада контам да није као некад, старије генерације кажу да је било једно од најбољих у Југославији... Код нас се сад поделила нација као у фудбалу на само две опције уз мање изузетке па владају Лав и Јелен, иако пива из централне Србије имају много бољу воду и квалитетнија су, Зајечарско, Ваљевско, плус Никшићко али оно из ЦГ, не из Апатина... ал маркетинг ради посао.
Зајечарско се држи и прати ове војвођанске, али у Ваљеву изгледа маркетинг воде неки неспособни партијски кадрови јер све то делује очајно. Рекламирају се на неким националним телевизијама, на теренима АБА кошаркашке лиге и слично, а пиво нема скоро нигде да се купи ван дела Западне Србије. Чему онда улагање у рекламу, неће људи поштом пиво да наручују.
Најтужније је доћи у град који има пивару, сести у кафану а на менију нема локалног пива... то је врло чест случај кад Лав и Јелен улете са кешом и целокупним инвентаром, који газда ће да одбије...

тако су и пропале некада одличне Јагодинска, Нишка, Вршачка...
Громовник - 30-04-2015
Апатинско и Зајечарско најјаче.
Николај - 30-04-2015
Зајечарско, па Јагодинско.
смедерево - 30-04-2015
БИП стара етикета!
Ђуро - 30-04-2015
Пећко је слично пилс врсти пива и било је одлично док га је било. Никшићко је било познато у читавој СФРЈ али се за територију Србије не увози из ЦГ него се лиценцно прави у Апатину (исти је власник и Апатинске и Никшићке пиваре) па га не купујем.
Ђуро - 01-05-2015
Тужном списку затворених пивара сам заборавио да додам Зрењанинску.
Брада - 20-05-2015
Ја сам "каријеру" почео са Пилсом, сад ме на њега највише подсијећа Бањалучки Нектар
Ђуро - 21-05-2015
Са апатинским пилсом? Није био лош, не знам зашто су престали да га производе.
Ројалист - 22-05-2015
Нишког пива више нема, јер су лошом приватизацијом уништили нишку Пивару, а има један од бољих извора воде и било је нишко пиво једно од омиљених на "јужној прузи".
Павле - 23-05-2015
Само Никшићко тамно. И кад легне плата легне и неки Гинис чисто мало да се спере ова сиротињска верзија.
Ђуро - 23-05-2015
Обрати пажњу код Никшићког да ли је прављено у Апатину или у Никшићу. Ја сам престао да пијем Никшићко јер сам у Србији једино нашао оно прављено у Апатину. Не волим копије.
Громовник - 23-05-2015
Само од 0,33l је увозно.
Брада - 23-05-2015
(21-05-2015, 04:55 PM)Ђуро Пише: Са апатинским пилсом? Није био лош, не знам зашто су престали да га производе.
Да, да са Апатинским, повучен је негдје 2001 године