Погледи форум
МУЖЕЛОЖНИЧКИ НАПАДИ НА СРБИН.ИНФО - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: МУЖЕЛОЖНИЧКИ НАПАДИ НА СРБИН.ИНФО (/thread-2238.html)МУЖЕЛОЖНИЧКИ НАПАДИ НА СРБИН.ИНФО - Ројалист - 13-09-2016

НАПАДИ НА СРБИН.ИНФО: Промените уређивачку политику или у затвор!

Од стране неколико београдских НВО, Регионалног инфо центра и Поверенице за равноправност (Бранкица Јанковић), тренутно се води оркестрирани напади са циљем да се промени уређивачка политика портала „Србин инфо”, а ако се томе не успе, да се и пред судом кривично гони сајт до самог затварања.

Овакав закључак се лако доноси после праве хајке која је ових дана покренута против портала „Србин инфо”.

Наиме, невладина организација Регионални инфо центар (РИЦ), која се бави промоцијом и заштитом ЛГТБ вредности у држави Србији, поднела је притужбу Поверенику за заштиту равноправности (Бранкици Јанковић) због више текстова које је објавио наш портал од маја 2015. године до марта 2016. године, а којима се, по њиховим наводима, „дискриминише ЛГБТ популација”.

Овим НВО смета што смо у текстовима износили став да је геј идеологија перверзна и да је као таква лоша за српску државу и друштво – што не поричемо, тврдили смо, тврдимо и тврдићемо и даље. Без обзира на то што су геј организације последњих година изгледа постале попут Тита и партије, па против њих ништа не сме да се напише.

Међутим, Повереница не само што је уважила све оптужбе Регионалног инфо центра, без да нас на било који начин макар једном лично контактирала и чула наш став пре доношења свог мишљења, већ је у оптужбама отишла и корак даље, па нас је оптужила за „најгрубљу дискриминацију геј популације”, иако и сам РИЦ износи да је проблем у нашем ставу према геј идеологији, а не према некој геј особи конкретно.

У свом одговору Повереница је дословно написала, оптужила и пресудила:

У току поступка је утврђено да је прилоком извештавања о ЛГБТ популацији, у текстовима: „Свака част – разбијена геј парада у Молдавији“, „Содома и Гомора у Београду“, „Парада срама завршена“, „Страшно: На геј паради у Београду промовисали педофилију“, „Хомосексуалци стварају геј популацију“, „Хомосексуалност, болест или опредељење“ и „Сатанизација Србије и њен политички естаблишмент“, који су објављени на овом порталу у периоду од маја 2015. године до марта 2016. године, уредништво портала С.И. повредило достојанства лица другачије сексуалне оријентације и створило страх, непријатељско, понижавајуће и увредљиво окружење према ЛГБТ популацији. Особе хомосексуалне оријентације су у овим текстовима довођене у контекст болести, настраности, педофилије. Утврђено је да је начин извештавања портала С.И. о ЛГБТ популацији у наведеним текстовим неприхватљив и супротан антидискриминационим прописима.

Због тога је дато мишљење да су насловима текстова: „Свака част-разбијена парада у Молдавији“ и „Содома и Гомора у Београду“, као и текстовима: „Парада срама завршена“, „Страшно: На геј паради у Београду промовисали педофилију“, „Хомосексуалци стварају геј популацију“, „Хомосексуалност, болест или опредељење“ и „Сатанизација Србије и њен политички естаблишмент“, који су објављени на порталу С.И. у периоду од маја 2015. године до марта 2016. године, изражене идеје и ставови који су узнемирујући и понижавајући и којима се вређа достојанство особа другачије сексуалне оријентације од хетеросексуалне.

Порталу С.И. препоручено је да упути извињење припадницима и припадницама ЛГБТ популације које ће објавити на овом порталу, због изношења дискриминаторних ставова, као и да убудуће не објављује текстове којима се вређа достојанство припадника и припадница ЛБТ популације и подржавају стереотипи према особама истополне сексуалне оријентације, те да својим прилозима доприноси смањењу хомофобије, насиља и дискриминације и повећању толеранције према овој популацији, као и свим другим мањинским групама.

Као што се из приложеног види, тражи се од нас да упутимо извињење јавности. Ми постављамо следеће питање: да ли ће неко да се извини нама што глорификовањем и промовисањем геј идеологије вређа наше вредности – православље, родољубље, традицију и породицу. Јер, ако се на геј паради носе пароле „смрт држави”, брутално вређа патријарх и СПЦ, онда сматрамо да би геј НВО (са којима и већина хомосексуалних особа не жели да има посла) требало да се извини нама, али и целом српском народу.

Такође, Повереница и НВО на овај начин захтевају да своју уређивачу политику заснивамо на вредностима Новог светског поретка. Управо те вредности већ деценијама пропагирају и спроводе они кругови на Западу који су против српског народа у 20. веку водили четири рата.

Наш одговор је: НЕ!

На такве оптужбе, портал Србин.инфо је уз помоћ свог адвоката Марка Пушице, јасно, правно и по закону државе Србије, одговорио да никакво извињење неће упутити геј невладиним организацијама, јер би то значило да се одричемо вредности на којима смо засновали свој портал, односно да смо пристали на промену уређивачке политике и да смо пристали на аутоцензуру. Цео наш одговор погледајте ОВДЕ: http://srbin.info/2016/09/12/predmet-izjasnjenje-privrednog-drustva-nibrs-d-o-o-beograd-u-svojstvu/

Нећемо упутити извињење макар геј удружења, користећи мишљење једног државног органа (у овом случају Повереника за равноправност), буду покрениле кривичну пријаву против нашег портала тржећи да уредник „Србин инфо” Дејан Петар Златановић, због тога буде осуђен до две године затвора.

(Редакција Србин инфо)
http://srbin.info/2016/09/12/napadi-na-srbin-info-promenite-uredjivacku-politiku-ili-u-zatvor/

ШТА`Ш, КАКВА ВЛАДА - ТАКВА И ПАРАДА, МУЖЕЛОЖНИЧКА ДИКТАТУРА!!!


RE: МУЖЕЛОЖНИЧКИ НАПАДИ НА СРБИН.ИНФО - Ројалист - 13-09-2016

ФБР КОМЕНТАР

И, као и колеге са портала СРБИН.инфо, и ми „постављамо следеће питање: да ли ће неко да се извини нама што глорификовањем и промовисањем геј идеологије вређа наше вредности – православље, родољубље, традицију и породицу. Јер, ако се на геј паради носе пароле „смрт држави”, брутално вређа патријарх и СПЦ, онда сматрамо да би геј НВО (са којима и већина хомосексуалних особа не жели да има посла) требало да се извини нама, али и целом српском народу„…
Ово би по инструираном страном интересу НВО, Владе и институција у Србији које раде против интереса СВОГ НАРОДА И СРБИЈЕ, требало да нам сметне са поља перцепције избегле, нестале и убијене, ветеране, инвалиде, све више оболелих од карцинома у Србији, злочине над Србима од стране других народа на Балкану и НАТО-ЕУ-САД злочина против цивилног становништва Српске и Србије, губитком дела 15% територије Косова и Метохије, затирањем постојања Срба где год да су живели ван Србије, непостојећу уништену привреду, сиромаштво грађана испод сваке границе живота и достојанства, финансирање нашим, народним парама НВО и промоције тих и других „вредности“ Новог светског поретка…

Због јаснијег погледа на проблем који сви заједно имамо са наметањем воље и терором мањине над већином грађана Србије, додајемо и мишљење адвоката Славке Којић из текста који је објављен на нашем порталу – Славка Којић: Покушај легализације терора мањине над већином :

Пошто је „парада поноса“ протекла у релаксираној атмосфери, припадници ЛГБТ покрета већ најављују нове иницијативе и даље активности у освајању друштвеног и духовног простора у Србији. Траже измене постојећих, и доношење нових закона, све са циљем како би им се, под плаштом заштите од дискриминације и гарантовања равноправности, суштински обезбедио доминантан и привилегован положај у друштву, противно Уставу и општеприхваћеним правилима међународног права.

Треба рећи да, према резултатима пописа 2011. године, преко шест милиона становника Републике Србије се изјаснило да је православне вероисповести тј. 84,6% од укупног броја становника, о чему сведоче подаци Републичког завода за статистику (3). Евентуално доношење Закона о родној равноправности би представљало својеврсни удар на душе наше деце – најмлађег нараштаја и завођење терора мањине над православном већином, са циљем да се коначно искорени традиционално православно схватање о браку и породици као заједници мушкарца и жене, из које заједнице се једино може изродити здраво потомство и обезбедити будућност нашег народа. Радило би се о најгорем виду дискриминације која би се спровела са позиције носиоца законодавне власти, чиме би се легализовао покушај наметања власти мањине над већином.“

Биљана Диковић, главни и одговорни уредник СРБског ФБРепортера
https://facebookreporter.org/2016/09/12/%d0%bd%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d0%bd-%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%83%d1%80%d0%b5%d1%92%d0%b8%d0%b2/