Погледи форум
СРБИЈА НА НОГАМА - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: СРБИЈА НА НОГАМА (/thread-2595.html)

Странице: 1 2


СРБИЈА НА НОГАМА - Шумадинац - 16-07-2017


.

RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Прст_у_ока_латиници - 16-07-2017

Ви си народ у неповратној мисији СЕБЕ УНИШТАВАЊЕ......више вам овте не вреди говорити!


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Шумадинац - 16-07-2017

(16-07-2017, 12:07 PM)Прст_у_ока_ћирилици Пише:  Ви си народ у неповратној мисији СЕБЕ УНИШТАВАЊЕ......више вам овте не вреди говорити!RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Прст_у_ока_латиници - 16-07-2017

Па колико имате раднике ко нису били овсте плаћени од домаће Предузећа......


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - ЈВуО-КГ - 16-07-2017

(16-07-2017, 06:27 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Па колико имате раднике ко нису били овсте плаћени од домаће Предузећа......

Није мали број оних који овсте нису плаћени од домаће Предузећа.


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - регул - 16-07-2017

(16-07-2017, 06:27 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Па колико имате раднике ко нису били овсте плаћени од домаће Предузећа......


Не цвета цветје ни у наше предузетје!Тужан


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Шумадинац - 17-07-2017
RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Јеремија - 18-07-2017

Јел бре, зар смо дошли до тога да се уместо речима играмо сликама и видео клиповима? Како је лепо било диванити са људима попут Циле четник, Рас-раса, Милутина, сјнчезера, ДКО, Херцеговац... Било је заиста много добрих говорника, национално свесних, који су годинама учествовали на форуму. Штета, стари форум се више не може видети па је остало само да се препричавају неке полемике.

Што се тиче штрајка...
Док не устане Србија да се придружи штрајкачима и затражи смену политичких лешинара нема шансе ни за успех штрајка нити је на видику политичка промена.


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Прст_у_ока_латиници - 18-07-2017

Циле четник, Рас-раса, Милутина, Сунчезера, ДКО, Херцеговац.....Ту исто имаш и Коста, Креативац....па чак и Милан ”Мејдур” је могао нешто написати.

Па говорили смо овај стари форум да је Тупањац је желио да купи, да прави електричне аутове.....кад јаће марке, нису веч имали одређену политику према Електричне аутове.

Е сад питање је колико је та авантура, и сви тих уступци су буквално коштали Српског Грађанина?
Е таке студија и економска истраживање нема!
Ја бих искрено водео анализа око томе, колико је држава улага да Фијат лично дође, колико је таксе плаћала итд. Звући као рекетирање.....

Фијат ће ићи у Полској зашто осећају да бих тамо бих имали домаћу муштерију.....ко бих могли да купе ауто....вероватно су мислили да преко Србије бих могла да продавају аутове за низу цену у Русију.....и санкције је то све изменило.

Ако веч иду, битно је да се задржава фабрика.....и ја верујем Србија је платила за све тога, са свим уступци, таксе и све остало......Ствар је да се користи знање.....за један домаће ауто!

Русија има домаће ауто-индустрију.....што Србија нема па чак Хрватска има ауто домаћија производња
https://www.youtube.com/watch?v=1qodSfhk360

У Калининград Аватор - саставља БМВ, Хијундај, Киа, Кадилак, ГМ, Шевролет, 92,000 возила у 2015
Москви Автофрамос- праве Ренау Сандеро и Логан 73,633 у 2015
Владивосток Солерз - Тојота и Мазда
Имаш и Форд и Волксвагон
Имаш и Лада......а 9 од 10 ауто продате у Русији су прављени у Русији.

И та повољне трговинске услове са Русијом се љуљају за сваком изјавом твз Српски ”политичари”.

Будучности за ауто-индустрије концентрисана у Крагујевац је да се створи електричну ауто индустрију.....јели се то може урадити са Кином......ко ће сигурно бити један од водеће државе на свету.


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Mekenzi - 18-07-2017

(18-07-2017, 04:00 PM)Јеремија Пише:  Јел бре, зар смо дошли до тога да се уместо речима играмо сликама и видео клиповима? Како је лепо било диванити са људима попут Циле четник, Рас-раса, Милутина, сјнчезера, ДКО, Херцеговац... Било је заиста много добрих говорника, национално свесних, који су годинама учествовали на форуму. Штета, стари форум се више не може видети па је остало само да се препричавају неке полемике.

Pa paja, Miša radikal, Milan, Kaluđer, Njegovan, i mnoogggiii drugi sa starog foruma..


Ne znaju ova đeca danas kakvo je to vreme bilo na starom forumu, bez jutjuba, karikatura i kakve su legende pisale kreativno a događaji pratili iz minuta u minut ponekad burno i energicno.

Jbg sad je drugo vreme nemaju se ljudi zašta boriti pa sad sprdnja glavni motiv.


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Јеремија - 19-07-2017

Због свих поменутих (извињавам се што многе нисам поменуо), који више нема на форуму Јеремија је пасиван.
"Немам ошта сабљу крвавити"...


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - регул - 19-07-2017

Сви које сте поменули су били изузетно активни и на сајту "Српски националисти".Поновила се иста ситуација као и овде.Завладали неки други,ови напустили.Да ли је дошло до засићења или не,не знам.Али најгоре од свега је када незналице просипају знање и баратају полуинформацијама.
За сајт "СН" је доста крив власник,Ненад,који није дозвољавао ништа да се каже против радикала,чак и када је очигледно било,и то је један од разлога што је део напустио сајт.


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Шумадинац - 19-07-2017

.
ВЛАДИ СРБИЈЕ ИНТЕРЕСИ СТРАНАЦА ВАЖНИЈИ ОД РАДНИКА

Ани Брнабић се не може веровати и прекид штрајка радника „Фијата“ у Крагујевцу је класичан пример политичке манипулације и утеривање страха радницимима, јер радници више раде, а мање зарађују, на држави сав терет, а странци се богате. Ово је још један доказ лобирања за интересе странаца са врха државе.


Република Србија, њена привреда и грађани неминовно ће се, у врло блиској будућности суочити са трагичним последицама наметнутих привредно-системских промена с почетка новог миленијума, незнања и погрешно вођене економске полтике претходних и актуелне власти.


Репрезентативни случај и оличење наопаке економске политике државе кроз „инвестирање у стране инвеститоре“ ових дана добија нову димензију кроз дешавања у ФЦА СРБИЈА д.о.о. Крагујевац. Иако држава годинама одбија да објави прецизне податке о улагањима и поједине делове уговора са Фиатом, доста података, који указују на оправдане мотиве запослених на штрајк у овом предузећу, могу се видети у финансијском извештају ове компаније.


Износимо само неке битне чињенице из којих се могу извести одређени закључци који ће свакако указати на грубе пропусте државе, њено подаништво према већинском страном инвеститору, али и замагљивање финансијских извештаја, исисавање капитала и добити, прекомерно задуживање ФЦА СРБИЈА д.о.о. код банака уз повећање обавеза према добављачима и експлоатацију запослених у том предузећу.


По подацима из финансијског извештаја ревизора ФЦА СРБИЈА д.о.о. Крагујевац за годину завршену 31. децембра 2016. године, објављених на сајту Агенције за привредне регистре, стоји да су: укупни приходи од продаје аутомобила смањени са 137.066.066.000,00 динара у 2015. години на 128.756.558.000,00 динара или за више од 8,3 милијарди динара. Ови подаци указују на пад тражње на тржиштима за моделом Фиата који се производи у Крагујевцу, што логиком инвеститора, неминовно упућује да је потребно смањење обима производње истог, а уз смањење обима производње и смањење броја радника (за око 300). У прилог овом закључку иде и став менаџмента Фиата у Торину да анализом тржишта Фиат треба у овом моменту да да акценат на производњу великих и луксузних модела аутомобила, али по свему судећи ту привилегију неће дати фабрици у Крагујевцу.

[Слика: IMG_4138.jpg]

Информативна служба Двери


RE: СРБИЈА НА НОГАМА - Прст_у_ока_латиници - 20-07-2017

Документ што је објављен споменио
Оригинал компанија је била заједничка компанија.
Капитална вредност те компаније је била оцењена на 300м ЕУР
Од коме је тадашна влада држала 1/3, знаћи 100м ЕУР
Али што је ТЕШКА ТАЈНА.......остале информације садржане у том документу нису објављене, наиме колико је Фиат примио државне субвенције. Државни органи већ годинама одбијају да открију колико су тачно инвестирали у Фиат.
Ипак, у Фиатовим финансијским извештајима може се наћи много драгоцених информација. Инсајдерови новинари су сазнали да је споразум са Фиатом измијењен и да су додани параграфи додани у децембру 2009. према којем је Фиат добио различите субвенције и био је ослобођен плаћања различитих пореза.
Како је Инсајдер сазнао, након одлуке Владе Србије 2009. године, Фиат Србија је ослобођена плаћања пореза и доприноса на зараде запослених, пореза на добит за период наредних 10 година почев од године када је први опорезиви доходак регистрован , Порез на имовину, порез на просторни план, порез на приказивање заштитног знака итд.
У финансијском извештају компаније наводи се да је Фијату добила инвестиционе субвенције и кредите од Владе Србије, да је такође добила средства за обуку запослених и да плати дисконтовану цену за енергију коју користи.
Такође, 31. децембра 2014. године Фиат Србија је добила 161 милион евра из буџета Републике Србије који је требало да се користи за комуналне услуге, замењујући кров фабрике, заштиту животне средине и изградњу парка добављача.
Према Инсајдер-у, на основу релевантног уговора, српске власти су такође учествовале у трошковима реструктурирања имовине са до 75 милиона евра. Поред тога, Србија је доделила грантове од 50 милиона евра. У складу са планом подстицаја, Влада Србије уложила је још 17 милиона евра у развој интерне инфраструктуре у Парку снабдевача, као и још милион евра у Фијатовој академији за обуку, тј. У обуци запослених.
Осим тога, Фиат је закључио споразум са Европском инвестиционом банком којим се предвиђа кредит од 500 милиона евра који ће бити потрошен за спровођење инвестиционог плана компаније. Влада Србије и италијанска агенција за извозно кредитирање су гаранти овог зајма.

Тада премијер Србије Александар Вучић у мају 2014. године обећао је да ће повјерљиви споразум са Фиатом, који је потписала претходна влада, јавно објавити. У августу исте године, он је поништио своју ранију изјаву, рекавши да друга страна неће дозволити да се тај споразум открије.

Подсетимо, десет дана пре председничких и парламентарних избора 2008. године, тадашњи министар економије Млађан Динкић и потпредседник Фијата Алфредо Алтавиља потписали су Меморандум о разумијевању којим се предвиђа заједничко улагање Србије и Фијата, чији би резултат био отварање Фабрика у Крагујевцу.

Предсједнички кандидат Борис Тадић снажно је користио Фиатову инвестицију како би наставио своју предсједничку кампању, а политичка странка Уједињени региони Србије, на челу с Млађаном Динкићем, потврдила је све признање за довођење Фијата у Србију. Политичка опозиција у то време била је веома критична према улагању и чињеници да је споразум са Фиатом био поверљив.

Фабрика је коначно отворена двадесет дана пре парламентарних избора 2012. године са тадашњим премијером Мирком Цветковићем и другим присутним представницима Србије.

Стиже Антонијо Тајани


Hesteel жели да измени Закон о раду како би олакшао отпуштања

Постед он 20/07/2017 би Снежана Бјелотомић у Економији
Кинеска компанија Хестеел Гроуп, власник Смедеревске жељезаре, жели да Влада Србије направи амандмане на Закон о раду који би омогућио лакше отказе.

Наводећи дипломатске изворе, дневни лист Данас наводи да Хестеел жели строжију регулацију на рачун радничких права, тј. Да руководство компаније даје више обавеза радницима и да може отпуштати оне раднике који одбијају прихватити додатни посао. Садашњи Закон о раду не дозвољава ово.

Званични Брисел се не залаже за ову иницијативу, јер сматра да би то ојачало Хестеелову већ привилеговану позицију у Србији.

Председник Савеза синдиката Слога Жељко Веселиновић потврдио је да Хестеел лобира са владом да промени релевантну регулативу.

"И Хестеел и друге стране компаније у Србији стављају велики притисак на владу, желећи да се актуелни Закон о раду промени тако да ће добити додатне погодности на рачун радничких права. Ово је, наравно, погрешно и против најбољих интереса запослених. Влада не би требало да подлегне овом притиску од Хестеела или било кога другог због тога ", додао је Веселиновић.

Дневни лист "Данас" наводи да су осумњичени за Хестел примају различите државне накнаде и субвенције, укључујући плаћање дисконтиране цијене струје. У извештају Генералне дирекције за трговину ЕУ није спроведена Србија на листи земаља оптужених за давање цена челика и одржавање нелојалне конкуренције. Европска комисија би требало да донесе коначну одлуку о овом питању 7. октобра.