Погледи форум
Где је ОЗНА убила ђенерала Михаиловића ? - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Четнички покрет (https://www.pogledi.rs/forum/forum-17.html)
+--- Тема: Где је ОЗНА убила ђенерала Михаиловића ? (/thread-2597.html)

Странице: 1 2 3 4

Где је ОЗНА убила ђенерала Михаиловића ? - Ултрадесничар - 17-07-2017

Мој друг ми јуче каже да је "Дража" стрељан на Ади Циганлији, Мајкл Лиз у књизи "Силовање Србије" је написао да је Михаиловић стрељан у "једном београдском игралишту за голф".

Да ли је стрељан пре изрицања пресуде ?

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Милослав Самарџић - 17-07-2017

Не, убијен је три дана после изрицања пресуде.

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Ултрадесничар - 17-07-2017

(17-07-2017, 05:03 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не, убијен је три дана после изрицања пресуде.

Да, али отприлике где и да ли је ђен. Михаиловић тражио помиловање ?

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Милослав Самарџић - 17-07-2017

Где - објавићемо у филму ''Генерал Дража Михаиловић'', већ смо снимили то место.
Тражио је.

(17-07-2017, 05:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  Где - објавићемо у филму ''Генерал Дража Михаиловић'', већ смо снимили то место.
Тражио је.

Господине Самарџићу, хвала на одговорима али то не значи да неће бити још питања. Тужан

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Романија - 17-07-2017

Не вјерујем нешто у ово да је истина, ал ето...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1368894219898445&substory_index=0&id=849168121871060

(17-07-2017, 07:35 PM)Романија Пише:  Не вјерујем нешто у ово да је истина, ал ето...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1368894219898445&substory_index=0&id=849168121871060

Тачно. Није иcтина. То су одломци из романа Вука Драшковића " Ноћ ђенерала ".

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Шумадинац - 17-07-2017

(17-07-2017, 12:07 PM)Ултрадесничар Пише:  Мој друг ми јуче каже да је "Дража" стрељан на Ади Циганлији, Мајкл Лиз у књизи "Силовање Србије" је написао да је Михаиловић стрељан у "једном београдском игралишту за голф".

Наш Чича је ликвидиран близу.... где сам ја давао стражу.

Отом-потом..... Rolleyes

[img][Слика: streljani_Draza.jpg][/img]

Да ли је ова фотографија аутентична ?

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Романија - 17-07-2017

Занимљиво да се и дан данас форсира израз "стрељан од комуниста" јер су у филмовима комунисти противнике стрељали а четници клали. Тај израз практично даје оправдање за сваки њихов злочин. На примјер за убиства хиљаде четника код Миљевине 1945. се користи исти израз, иако су бачени у јаму, тако и за "лева скретања" 1942, итд.
Дража је највероватније раскомадан па ни физички није могуће наћи његове остатке. Такође се користи и "не зна се где је сахрањен", вала исто ко да су га сахрањивали уз војне почасти.

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Бенито - 17-07-2017

(17-07-2017, 10:12 PM)Шумадинац Пише:  
(17-07-2017, 12:07 PM)Ултрадесничар Пише:  Мој друг ми јуче каже да је "Дража" стрељан на Ади Циганлији, Мајкл Лиз у књизи "Силовање Србије" је написао да је Михаиловић стрељан у "једном београдском игралишту за голф".

Наш Чича је ликвидиран близу.... где сам ја давао стражу.

Отом-потом..... Rolleyes
Требало би да је то.

(17-07-2017, 10:30 PM)Ултрадесничар Пише:  [img][Слика: streljani_Draza.jpg][/img]

Да ли је ова фотографија аутентична ?

Да.

(17-07-2017, 10:59 PM)Романија Пише:  Занимљиво да се и дан данас форсира израз "стрељан од комуниста" јер су у филмовима комунисти противнике стрељали а четници клали. Тај израз практично даје оправдање за сваки њихов злочин. На примјер за убиства хиљаде четника код Миљевине 1945. се користи исти израз, иако су бачени у јаму, тако и за "лева скретања" 1942, итд.
Дража је највероватније раскомадан па ни физички није могуће наћи његове остатке. Такође се користи и "не зна се где је сахрањен", вала исто ко да су га сахрањивали уз војне почасти.

Браво, само без оног " највероватније".

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - luka.luke - 18-07-2017

Интересантно, у том Лисичијем јарку, који се сматра за једно од озниних стратишта нису пронађени не само Дражини посмртни остаци, него нису пронађени ничији, уствари готово нигдје нису пронађени посмртни остаци несталих након ДРС.
Гдје су толики људи?

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - Бенито - 18-07-2017

Ко каже да нису пронађени?
На свим стратишта су проналажене кости, али је систем све то проглашавао животињским остацима. То је " државна" стратегија и о томе ће се тек писати.

RE: Где је ОЗНА убила ђенерала Миахилаовића ? - јашадр - 18-07-2017

Мени се све то чини да су нашег мученика ЧИЧУ не стрељали већ су га " истранжирали " , опростите за овај израз , и на крају или разбацали на четири стране света и покопали на тих четири стране света или можда и још горе спалили живог и расули пепео у Дунав и Саву ! Тако да мислим никада се неће пронаћи његови мученички земаљски остаци ! То ми је некако најлогичније него да су га бацили рецимо у стару кречану на Ади . То је моје мишљење ! Не знам за ваше мишљење али сам ја убеђен да је тако !
НО ИПАК ЖИВ ЈЕ ДРАЖА УМРО НИЈЕ ДОК ЈЕ СРБСТВА И СРБИЈЕ !