Погледи форум
Совијетска Обавештајне Служба - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Историја (https://www.pogledi.rs/forum/forum-16.html)
+--- Тема: Совијетска Обавештајне Служба (/thread-2994.html)

Странице: 1 2

Совијетска Обавештајне Служба - Прст_у_ока_латиници - 25-12-2017

The Sword & Shield/The Mitrokhin Archive
Аудио Књига
https://www.youtube.com/watch?v=vm2LbxYau5U
Васали Митрокин/Christopher Andrew
https://www.youtube.com/watch?v=lH6Sigzwolc

За сад све прич од Краљевине Југославије је концентрисане на документи и изворе са запад.

За саде буквално нема ништа из архиве Совијетски Савез и тако то је јако битно да се види цела слика.

RE: Совијетска Обавештајне Служба - ЈВуО-КГ - 03-08-2018

ЧЕКА 1917-1922

ОГПУ 1923-1934

ГУГБ 1934-1941

НКГБ и НКВД 1941-1946

МГБ 1946-1953

МВД 1953-1954

КГБ 1954-1992

ФСБ 1992. основан и активан и даље.

Према неким изворима десет одсто становништва бившег Совјетског савеза било је на удару КГБ-а и Дирекције унутрашње безбедности почев од ликвидација "контрареволуције",преко обрачуна са "кулацима" и "опозицијом" па се све до совјетских војника који су преживели немачко заробљеништво и затим слати у сибирске гулаге.

Цитат:У београдском ансамблу тог "Црвеног камерног оркестра",под командом Голубића,радила је Љубица Ђурђевић Поповић,радио телеграфиста под шифром Бауер.Она је имала две младе сараднице Даворјанку Пауновић и Веру Милетић.Поред њих ту су били и Павле Поповић-Црни,Дида Демајо,Стеван Христић,Драгутин Костић и др Миша Суботић.

У другом обавештајном пункту у Београду,чланови су били Павле Бастајић,Чеда Поповић,Незир Хаџиназовић,Чиле Ковачевић,Чеда Крушевац,Радивоје Увалић,Мата Видаковић и Бора Продановић.Поред њих,Павле Поповић помиње и писца Драгишу Васића као совјетског обавештајца.

Трећи обавештајни центар "Павлодар" водио је београдски новинар Миша Брашић под конспиративним именом Џин, а четврти Благоје Нешковић.

Готово сви совјетски агенти са простора Југославије су деловали унутар апарата четврте секције совјетске војне обавештајне службе,а не само преко иностраног одсека ГПУ,односно тајне политичке полиције.

Марко Лопушина " КГБ против Југославије",стране 41. и 42.

RE: Совијетска Обавештајне Служба - Ултрадесничар - 03-08-2018

(03-08-2018, 07:07 PM)ЈВуО-КГ Пише:  ЧЕКА 1917-1922

ОГПУ 1923-1934

ГУГБ 1934-1941

НКГБ и НКВД 1941-1946

МГБ 1946-1953

МВД 1953-1954

КГБ 1954-1992

ФСБ 1992. основан и активан и даље.

СССР се распао 1991. тако да ФСБ не може да буде обавештајна служба земље која више не постоји.

(03-08-2018, 07:20 PM)Ултрадесничар Пише:  СССР се распао 1991. тако да ФСБ не може да буде обавештајна служба земље која више не постоји.

Русија је правна наследница СССР-a као што је и Србија Југославије. Столица СССР-a у УН је аутоматски припала Русији.

Научи нешто па дођи да пишеш.

И немој да ботујеш више јер си превршио сваку меру са својим глупостима.

RE: Совијетска Обавештајне Служба - Жаре - 03-08-2018

(03-08-2018, 07:33 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(03-08-2018, 07:20 PM)Ултрадесничар Пише:  СССР се распао 1991. тако да ФСБ не може да буде обавештајна служба земље која више не постоји.

Русија је правна наследница СССР-a као што је и Србија Југославије. Столица СССР-a у УН јер аутоматски припала Русији.

Мораш имати разумевања за њега, кад постује после терапије може се наслутити и неки смисао у његовом лапрдању.

(03-08-2018, 07:33 PM)ЈВуО-КГ Пише:  

Русија је правна наследница СССР-a као што је и Србија Југославије. Столица СССР-a у УН је аутоматски припала Русији.

Ma немој ? По томе је БИА правни наставак Савезне СДБ ? Или је ВОА наствак КОС-а ?

Ти ћеш мени да кажеп да учим ? Тебе је Вук Драшковић научио да мрзиш Русију. Па се кријеш иза права.

(03-08-2018, 08:31 PM)Ултрадесничар Пише:  Ma немој ? По томе је БИА правни наставак Савезне СДБ ? Или је ВОА наствак КОС-а ?

Ти ћеш мени да кажеп да учим ? Тебе је Вук Драшковић научио да мрзиш Русију. Па се кријеш иза права.

Максимално се уздржавам да те не увредим али ти као да ме тераш да то радим намерно изазван твојим лапрдањем, незнањем и глупостима.

Ово су јако просте ствари а ти показујеш колико си неук. БИА је наследница СДБ, ако мени не верујеш можеш да видиш на њиховом сајту.

ВОА,тупаџијо, не може да буде наследница КОС-a јер је КОС био контраобавештајна служба а ВОА је Војно Обавештајна Агенција. Тако да наследник КОС-a може да буде само ВБА.

ВБА је,такође, служба наследница свих војних контраобавештајних служби модерне Србије од 1804. године па преко Краљевине Југославије па онда преко КОС-a.

О свему овоме можеш да се информишеш на сајтовима помињаних служби.

Чуј ја се кријем иза права, ехехе какав сом. Кез

(03-08-2018, 09:40 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(03-08-2018, 08:31 PM)Ултрадесничар Пише:  Ma немој ? По томе је БИА правни наставак Савезне СДБ ? Или је ВОА наствак КОС-а ?

Максимално се уздржавам да те не увредим али ти као да ме тераш да то радим намерно изазван твојим лапрдањем, незнањем и глупостима.

Ово су јако просте ствари а ти показујеш колико си неук. БИА је наследница СДБ, ако мени не верујеш можеш да видиш на њиховом сајту.

ВОА,тупаџијо, не може да буде наследница КОС-a јер је КОС био контраобавештајна служба а ВОА је Војно Обавештајна Агенција. Тако да наследник КОС-a може да буде само ВБА.

ВБА је,такође, служба наследница свих војних контраобавештајних служби модерне Србије од 1804. године па преко Краљевине Југославије па онда преко КОС-a.

О свему овоме можеш да се информишеш на сајтовима помињаних служби.

Чуј ја се кријем иза права, ехехе какав сом. Кез

Признајем да сам помешао овлашћења ВБА и ВОА али нисам погрешио у вези твоје русофобије.

(03-08-2018, 09:47 PM)Ултрадесничар Пише:  Признајем да сам помешао овлашћења ВБА и ВОА али нисам погрешио у вези твоје русофобије.

Стара си школа обрнуте психологије из Кумровеца. Ниси ти омашио овлашћења него цео контекст приче.Када више ниси знао шта ћеш почео си да потежеш Вука и русофобију. Одртавела комуњарска фора.

Да не скачем са теме много и да не оптерећујем твоје утопије имам само једну вест да ти саопштим, за тебе и твоје борце против истине врло непријатну. Један од овогодишњих добитника награде "Драгиша Кашиковић" је Аркадиј Давидович,руски афористичар.

Цитат:- Arkadij Davidovič iz Rusije - za više od dvadeset objavljenih knjiga aforizama i preko sedamdeset hiljada napisanih misli, od kojih su mnoge prevedene na tridesetak stranih jezika, uključujući i srpski u knjizi izabranih aforizama „Arkade duha" .

Толико о русофобији.

(03-08-2018, 10:21 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(03-08-2018, 09:47 PM)Ултрадесничар Пише:  Признајем да сам помешао овлашћења ВБА и ВОА али нисам погрешио у вези твоје русофобије.

Стара си школа обрнуте психологије из Кумровеца. Ниси ти омашио овлашћења него цео контекст приче.Када више ниси знао шта ћеш почео си да потежеш Вука и русофобију. Одртавела комуњарска фора.

Да не скачем са теме много и да не оптерећујем твоје утопије имам само једну вест да ти саопштим, за тебе и твоје борце против истине врло непријатну. Један од овогодишњих добитника награде "Драгиша Кашиковић" је Аркадиј Давидович,руски афористичар.

Цитат:- Arkadij Davidovič iz Rusije - za više od dvadeset objavljenih knjiga aforizama i preko sedamdeset hiljada napisanih misli, od kojih su mnoge prevedene na tridesetak stranih jezika, uključujući i srpski u knjizi izabranih aforizama „Arkade duha" .

Толико о русофобији.

Ти ће са једним руским сатиричарем да ме убедиш да ниси русофоб ?
А са друге стране ФСБ си уврстио у Обавештајну службу СССР ?
"Обрнута псхихологија" брачног пара Драшковић.

(03-08-2018, 10:38 PM)Ултрадесничар Пише:  Ти ће са једним руским сатиричарем да ме убедиш да ниси русофоб ?

Немам никакву намеру тебе да убеђујем у било шта. То је сизифовски посао.

Ти једноставно не разумеш ствари или не знам шта је у питању. Русија је правна наследница Совјетског савеза,самим тим наследила је и службу безбедности. Исти људи који су били КГБ променили су име у ФСБ,исти кадрови у огромној већини. Скоро идентична ситуација као код нас. Да ли ти уопште знаш да и сам Путин стиже из обавештајног миљеа као и неки други високи руски функционери?

Својим ботовањем одвео си тему на потпуно погрешну страну као и све остале на којима учествујеш.

(03-08-2018, 11:43 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(03-08-2018, 10:38 PM)Ултрадесничар Пише:  Ти ће са једним руским сатиричарем да ме убедиш да ниси русофоб ?

Немам никакву намеру тебе да убеђујем у било шта. То је сизифовски посао.

Ти једноставно не разумеш ствари или не знам шта је у питању. Русија је правна наследница Совјетског савеза,самим тим наследила је и службу безбедности. Исти људи који су били КГБ променили су име у ФСБ,исти кадрови у огромној већини. Скоро идентична ситуација као код нас. Да ли ти уопште знаш да и сам Путин стиже из обавештајног миљеа као и неки други високи руски функционери?

Својим ботовањем одвео си тему на потпуно погрешну страну као и све остале на којима учествујеш.

Нисам сигуран да толико знаш о КГБ-у и колико агената наставило да ради у ФСБ-у али рецимо да је велики део остао да ради за тајну службу РФ. Поново се враћаш на право.

Значи по теби, ОЗНА је правна наследница цивилне и војне обавештајна службе Краљевине Југославије јер је ДФЈ/ФНРЈ и СФРЈ правна наследница Краљевине Југославије. Да не идемо до Краљевине
Србије и тадашњих тајних служби.

RE: Совијетска Обавештајне Служба - ЈВуО-КГ - 04-08-2018

Рекао сам ти већ и понављам,за све што те занима одеш на сајт тих служби и видиш. Досадан си у пм.

RE: Совијетска Обавештајне Служба - Ултрадесничар - 04-08-2018

(04-08-2018, 01:19 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Рекао сам ти већ и понављам,за све што те занима одеш на сајт тих служби и видиш. Досадан си у пм.

Постао сам "дсосадан" кад си видео да "правни наставци" могу да буду погубни за Србију.

Боље ти иди на сајт ФСБ-а јер си ти започео колико је агента КГБ-а наставило да ради за ФСБ , колико је било отпуштено, ухапшено, крало у архивима докумената и пребегло на Запад, колико њих је нашло боље плаћен посао код олигарха, какве су промене дошле у ФСБ доласком Путина на власт у РФ...Мене не сада то не занима.