Погледи форум
Наставља се представа Скотланд јарда у Ејмсберију - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Наставља се представа Скотланд јарда у Ејмсберију (/thread-3272.html)Наставља се представа Скотланд јарда у Ејмсберију - Сенсек - 19-07-2018

Прича о тровању породице Скрипаља добила је нови наставак захваљујући британским специјалним службама. Недостатак убедљивих доказа и неусловна политика оптуживања Русије за учешће у инциденту у Солсбереју довели су до тога да Велика Британија тражи додатне методе дискредитације Кремља.

Тако, 30. јуна 2018. године, у болницу Сослбери одведени су двојица становника из оближњег града Ејмсбери – Чарлз Роули (45) и Дон Стерџес (44). Примарна дијагноза, коју су испоручили лекари, био је предозирање опојних дрога. Међутим, Скотланд јард се придружио истраживању инцидента. Већ 4. јуна замјеник шефа полиције округа Вилтшир Паул Миллс изјавио је да су ова два лица повријеђени непознатом супстанцом, а шеф јединице за борбу против тероризма Скотланд јарда Неил Басу додао је да су жртве отровани гасом "новичок". У прилог томе, 13. јула, током претреса у кући Чарлза Ронија пронађена је бочица парфема, током анализе којој су пронађени остаци отровне супстанце.

Треба напоменути да Роули и Стерџес су, према пријатељима и познаницима, били наркомани. Према речима блиског пријатеља Крејга Петендена, дан пре инцидента Роули је био у стању интоксикације дрогом.

Невероватно је, али до сада није утврђено како су тачно добили ову бочицу парфема. Ако је ова болица стварно садржала отровну супстанцу, постаје нејасно зашто је само једна жртва умрла од једног од најопаснијих гасова, иако је пријављено да тај гас је изузетно отрован.

Изненађујуће, полиција је четири дана ћутала о чињеници таквог инцидента. Такође шокатна је брзина Скотланд јарда, који је пожурио да објави, поред имена тровачког агента, учешће Русије без званичне истраге.


RE: Наставља се представа Скотланд јарда у Ејмсберију - Mekenzi - 19-07-2018

Ovo tema treba da se prebaci u podforum svet.