Погледи форум
СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ (/thread-3696.html)

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - zstoja - 07-02-2020

(06-02-2020, 11:06 PM)Шумадинац Пише:  .
Литије широм Црне Горе: Молитвом, иконом и достојанством народ брани светиње!
https://www.in4s.net/foto-video-litije-sirom-crne-gore-molitvom-ikonom-i-dostojanstvom-narod-brani-svetinje/
.

Kakve svetinje brani...pare.... I oni oce da otmu zbog para, ili bar da dele zaradu.

--------------

Evo ti ko je vrlo verovatno branio svetinje, mada je on vise bio za skolu.
Poginuo pred kraj rata, od saveznickog bombardovanja Surdulice. Tamo IZBEGLI iz Bosne u toku rata...

A SADA ga pamte ljudi. E ako ga pamtis posle 80 godina, to ti je bio covek. Niko ga ne pominje, ni novine, mediji, pa da kazes podsecaju ljude sveke godine, ali ga LJUDI PAMTE.
Jos ga se secaju ovi u Bosni. NEVEROVATNO.

Ko ce da pamti Irineja? Mozda sto SPC izguboio nesto u CG, pa ce i njega da pamte d abio u to vreme patrijarh. Ko ce da pamti ikog od popova od 1945. na ovamo, ako sklonimo Pavla? NIKOG. To ostali ljubitelji para, poluobrazovani, popovi su poluobrazovani kod nas. U vreme Ruvima svaki pop bio ucitelj.

Sad zamislite da profesor u osnovnoj skoli bude i pop? Pa taj bre ima sirinu. Povezao nauku i religiju. Sto pricala cerka ovog Ruvima(baba moje zene): Tamo gde prestaje znanje, neka pocne verovanje.

Eeeee, prijatelju....to ti je bila sirina u pameti. Ovi sad....vodu ne mogu da im nose.

A svoju cerrku je Ruvim poslao u skolu, na fals. Gde? Pa u Zagreb, ghde bi.
Profesor bioologije. Mozda je on ne bi ni slao tada, ali njegova zena bila nepismena i slusala kako Ruvim sa neki obrazovanim prica uvece o knjigama, filozofiraju.... Kaze ona: Ako aj nista nisam mogla da razumem st avi pricate, e moje dete ce da razume. I zahvaljujuci njoj je baba moje zene otisla na faks.

"Приче из Лијевча
September 6, 2019 ·

Na današnji dan 1944. godine, u savezničkom bombardovanju Leskovca/Surdulice (Na rodjendan kralja Petra II), poginuo je razbojski (staparski) sveštenik Ruvim Bubnjević sa popadijom. Kosti 'popa Rujke' nikada nisu vraćene u kraj kojem je predano služio više od 30 godina.
Na fotografiji je sveštenik Ruvim prilikom dovoženja zvona u Razboj, 1936. godine."

Ovo sad...to sve jebivetar do jebivetra.... ostaci(restlovi) komunizma....

[Слика: 70477012_864874160550797_338913565506902...e=5EBC119A]

https://www.facebook.com/355815058123379/photos/na-dana%C5%A1nji-dan-1944-godine-u-savezni%C4%8Dkom-bombardovanju-leskovcasurdulice-na-rod/864874157217464/

To je pradeda moje zene.

Nismo mi postavili ovo na fejs. Ja sam samo trazio ime Ruvim Bubnjevic i nasao ovo. Ja i zena nemamo nalog na fejsbuku.

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - Јеремија - 07-02-2020

(06-02-2020, 10:46 PM)zstoja Пише:  Nigde ja nisam tvrdio za Srbe sto ti tvrdis za mene. Gde sam ja reklao da su Srbi krivi za sve?

Nigde ja to napisao nisam. To sto ti ne umes da razmisljas, pa ti je jedino resenje da ja odem odavcde, moraces da se zalis kdo moderatora.

A srpski forum? Znaci istina ne dolazi u bzir? Smile

Истина је итекако пожељна ал не кроз наочаре "жена у црном".

Иначе, добро ја толкујем твоје писаније и само због тога ти кажем:

То што си огорчен на дешавања у комунистичкој Југославији, што си сада тамо где јеси (Америка), а сам си бирао где ћеш да живиш, није разлог да пишаш по васколиком србству, посебно по СПЦ.

Е, да, нећу се жалити модератору да не попијем бан због србовањаКез

(07-02-2020, 03:14 AM)Јеремија Пише:  
(06-02-2020, 10:46 PM)zstoja Пише:  Nigde ja nisam tvrdio za Srbe sto ti tvrdis za mene. Gde sam ja reklao da su Srbi krivi za sve?

Nigde ja to napisao nisam. To sto ti ne umes da razmisljas, pa ti je jedino resenje da ja odem odavcde, moraces da se zalis kdo moderatora.

A srpski forum? Znaci istina ne dolazi u bzir? Smile

Истина је итекако пожељна ал не кроз наочаре "жена у црном".

Иначе, добро ја толкујем твоје писаније и само због тога ти кажем:

То што си огорчен на дешавања у комунистичкој Југославији, што си сада тамо где јеси (Америка), а сам си бирао где ћеш да живиш, није разлог да пишаш по васколиком србству, посебно по СПЦ.

Е, да, нећу се жалити модератору да не попијем бан због србовањаКез

-------------------

Kakve veze ja imam sa zenama u crnom?
Sta ti ocekuej od mene?

Da ti kazem da su nasi u Iraku, za vreme Tita gradili nesto. I tu bila jedna Iracanka, nasi krenu a aporicaju na srpskom. Znas sta kaze Iracanka?
Ja mogu poneku rec da razumem, nas stari jezik bio slican.

Ovi nasi se gledaju, ne mogu da veruju.

Oces to da ti pricam?

Oces d ati pricam da se u Oromanskom carsstvu vojna naredjenja izdavala na srpskom, pa prevodjena na turski, arapski....?

Nas covek otisao u muzej u Tursku i vidi nasto na cirilici dokument i pita ovoga koji radio tamo: Otkud ovo nase kod vas?
Ovaj mu kaze: Ne, to je nase.
Kako vase kad cirilica?
I on mu onda objasni ono gore sto sam pisao.

Oces d ati ispricam kad Amer pacijent dodje kod nas i pita odkle smo. Srbija... On kaze znam, ja se bavim istorijom iz hobija. I nekako mi mu kazemo d apisemo na cirilici. On kaze da je to bilo prvo pismo p aod njega nastal aostala.
Ja mu kazme d ai boiblija pisana prvo na cirilici.
On kaze: Znam.

Pa sta oces?

Vidis da ti Ameri neki znaju vise od 90% naorda au Srbiji. Idi protestuj protiv Vucica i ostale kamarile koaj je nastavak Titove politike u Srbiji, a ne protiv Amera. Amerima sigurno ne mozes nista, a ovima tamo i mozes kad izadjes na ulicu.

Sta ti oces, samo da kukas kako drugi krivi.
Pa jel kirv Dule Silni sto osvoji sve i svasta? A nije. Kako nije, a Ameri krivi?
Vidis?
Jel kriv Aca Makedonski? Nije? Kako nije, nema sta niej porobio u to vreme.... Cezar mu plakao na ghrobu sto niej uspeo koliko on u njegovim godinama.

Ti nemas veze sa zivotom, ja isto nemam veze sa zenama u crnom.

Oces dokaz za Srbiju do Tokija?

"One of the coins bears an image of fourth-century tyrant Constantine I"

Nadjeno u Japanu:

https://www.independent.co.uk/news/science/archaeology/japan-castle-okinawa-katsuren-roman-ottoman-archaeology-a7367071.html

Al to BILO NEKAD. Znas zasto bilo? Zato sto nisu kukali kako im drugi krivi ko nek epizde, nego seli i organizovali se i krenuli u posao. Od akzcije bili ljudi.

Sta dabns znaci akcija u srpskom? To je snizenje na slovenackpom.

Sta je vama ACIJA/ Sniczenej cena. Dotle ste stigli.

Pa ti Amerika kriva. Kriv si bre sam, niko ti niej kriv. Morlana propast, pa ond amaterijalna, pa duhovna i na kraju nema nista, prasina...postojao neki naord tamo....koji ucio Japance d aigraju fudbal, kome Tojota u njegovu cast pustila seriju automobila, koji ostavio otiske u Japanu. Piksi. A to poal Srbiej ne zna,.

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - Јеремија - 07-02-2020

(07-02-2020, 03:40 AM)zstoja Пише:  Kakve veze ja imam sa zenama u crnom?
Sta ti ocekuej od mene?

Da ti kazem da su nasi u Iraku, za vreme Tita gradili nesto. I tu bila jedna Iracanka, nasi krenu a aporicaju na srpskom. Znas sta kaze Iracanka?

Oces to da ti pricam?

Oces d ati pricam da se u Oromanskom carsstvu vojna naredjenja izdavala na srpskom, pa prevodjena na turski, arapski....?

Nas covek otisao u muzej u Tursku i vidi nasto na cirilici dokument i pita ovoga koji radio tamo: Otkud ovo nase kod vas?
Kako vase kad cirilica?

Oces d ati ispricam kad Amer pacijent dodje kod nas i pita odkle smo. Srbija... On kaze znam, ja se bavim istorijom iz hobija. I nekako mi mu kazemo d apisemo na cirilici. On kaze da je to bilo prvo pismo p aod njega nastal aostala.

Pa sta oces?

Vidis da ti Ameri neki znaju vise od 90% naorda au Srbiji. Idi protestuj protiv Vucica i ostale kamarile koaj je nastavak Titove politike u Srbiji, a ne protiv Amera. Amerima sigurno ne mozes nista, a ovima tamo i mozes kad izadjes na ulicu.

Pa jel kirv Dule Silni sto osvoji sve i svasta? A nije. Kako nije, a Ameri krivi?
Vidis?
Jel kriv Aca Makedonski? Nije? Kako nije, nema sta niej porobio u to vreme.... Cezar mu plakao na ghrobu sto niej uspeo koliko on u njegovim godinama.

Nadjeno u Japanu:

https://www.independent.co.uk/news/science/archaeology/japan-castle-okinawa-katsuren-roman-ottoman-archaeology-a7367071.html

Al to BILO NEKAD. Znas zasto bilo? Zato sto nisu kukali kako im drugi krivi ko nek epizde, nego seli i organizovali se i krenuli u posao. Od akzcije bili ljudi.

Pa ti Amerika kriva. Kriv si bre sam, niko ti niej kriv. Morlana propast, pa ond amaterijalna, pa duhovna i na kraju nema nista, prasina...postojao neki naord tamo....koji ucio Japance d aigraju fudbal, kome Tojota u njegovu cast pustila seriju automobila, koji ostavio otiske u Japanu. Piksi. A to poal Srbiej ne zna,.

Е, валим те боже да се једномразумемо Ваистину!

Мислим, први пост који си написао да има поенту.

Морална пропаст је дошла са комунистичком окупацијом и ево траје до данашњих дана.

Иначе, Јапан и Србију не можеш поредити. Мислим, можеш ал није реалност. Амери су окупирали Јапан, тамо су и тако је до даљнњег. Србија је препуштена Брозовој банди коју је Америка подржавала све док је њихов пион био жив. Када га је нестало "Каубоји" су попустили пред Немачком и дозволили тотално уништење Срба и Србије... Ето, то је разлика између Јапана и нас. У "земљи излазећег сунца" и данас дан влад Цар а у Србији Брозови чауши и гаулајтери најгоре врсте.

Али опет, ово све нама везе са СПЦ и темом о отимању црквене имовине и покушају да се затре Србска Православна Црква са вековног огњишта.

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - ПРОСВЕТАР - 07-02-2020

(07-02-2020, 03:40 AM)zstoja Пише:  Pa ti Amerika kriva. Kriv si bre sam, niko ti niej kriv. Morlana propast, pa ond amaterijalna, pa duhovna i na kraju nema nista, prasina...postojao neki naord tamo....koji ucio Japance d aigraju fudbal, kome Tojota u njegovu cast pustila seriju automobila, koji ostavio otiske u Japanu. Piksi. A to poal Srbiej ne zna,.

Чека', чека'....па ти бре ТИТОВАЦ, ШУГОСЛОВЕН, ШУГОНОСТАЛГИЧАР...ЖАЛ ЗА ПИКСИ, ЦРВЕНА ПЕТОКРАКА ЗВЕЗДА, ЛОПТАР, ТИТОВАЦ....ЗАТО ТИ ПРОТЕСТВУЈЕШ ШТО МИ 'ТЕЛИ ДА ПРЕКРЕЧИМО ЦРВЕНУ ПЕТОКРАКУ НА ТОЈ ЦРКВИ У ЧЕМЕРИЦИ!

ЧОВЕК ТИТОВАЦ А ОВАМО СЕ ПРЕДСТАВЉА К'О НЕКИ АМЕРИКАНАЦ!

САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ТЕБИ СМЕТАЈУ СРБИ И ЛИТИЈЕ!

табаџија

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - Шумадинац - 07-02-2020

(07-02-2020, 11:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ТЕБИ СМЕТАЈУ СРБИ И ЛИТИЈЕ![/b]

табаџија

https://m.portalanalitika.me/clanak/358101/prorocic-litije-i-cetnicka-ideologija

Zaostoja like this! Скојевац

(07-02-2020, 12:12 PM)Шумадинац Пише:  
(07-02-2020, 11:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ТЕБИ СМЕТАЈУ СРБИ И ЛИТИЈЕ![/b]

табаџија

https://m.portalanalitika.me/clanak/358101/prorocic-litije-i-cetnicka-ideologija

Zaostoja like this! Скојевац

Znas sta je problem sa vama u Srbiji?

Protestujete kad vam se ukine alkohol posle 22 sata, a cutite na korupciju, veze....

I uspeli ste da vratite alkohol, ali jadni vi ne mozete da se otarasite korupcije.

Znas d aove u Volmartu nedeljom ne mogu d akupim alkohol, zabranjeno.
A kod vas....ko ne pije alkohol niej normalan. Ne moze covek da vas se otrese.

Litije su ti borba za pare, to sa cetnicima nema veze. Ciste pare. I jos manej ima veze s asvetinjama.

(07-02-2020, 11:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(07-02-2020, 03:40 AM)zstoja Пише:  Pa ti Amerika kriva. Kriv si bre sam, niko ti niej kriv. Morlana propast, pa ond amaterijalna, pa duhovna i na kraju nema nista, prasina...postojao neki naord tamo....koji ucio Japance d aigraju fudbal, kome Tojota u njegovu cast pustila seriju automobila, koji ostavio otiske u Japanu. Piksi. A to poal Srbiej ne zna,.

Чека', чека'....па ти бре ТИТОВАЦ, ШУГОСЛОВЕН, ШУГОНОСТАЛГИЧАР...ЖАЛ ЗА ПИКСИ, ЦРВЕНА ПЕТОКРАКА ЗВЕЗДА, ЛОПТАР, ТИТОВАЦ....ЗАТО ТИ ПРОТЕСТВУЈЕШ ШТО МИ 'ТЕЛИ ДА ПРЕКРЕЧИМО ЦРВЕНУ ПЕТОКРАКУ НА ТОЈ ЦРКВИ У ЧЕМЕРИЦИ!

ЧОВЕК ТИТОВАЦ А ОВАМО СЕ ПРЕДСТАВЉА К'О НЕКИ АМЕРИКАНАЦ!

САД ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО ТЕБИ СМЕТАЈУ СРБИ И ЛИТИЈЕ!

табаџија

Pa nsiam ja protiv kapitalizma a zivim u kapitalizmu. Ako ej neko Titovac u dusi to si ti.Smile

Pobegao iz Srbije u kapitalizam kanadski, pljuuje po njemu, velica Putina.

(07-02-2020, 05:10 AM)Јеремија Пише:  
(07-02-2020, 03:40 AM)zstoja Пише:  Kakve veze ja imam sa zenama u crnom?
Sta ti ocekuej od mene?

Oces to da ti pricam?

Kako vase kad cirilica?

Pa sta oces?

Vidis?

Nadjeno u Japanu:

Е, валим те боже да се једномразумемо Ваистину!

Мислим, први пост који си написао да има поенту.

Морална пропаст је дошла са комунистичком окупацијом и ево траје до данашњих дана.

Иначе, Јапан и Србију не можеш поредити. Мислим, можеш ал није реалност. Амери су окупирали Јапан, тамо су и тако је до даљнњег. Србија је препуштена Брозовој банди коју је Америка подржавала све док је њихов пион био жив. Када га је нестало "Каубоји" су попустили пред Немачком и дозволили тотално уништење Срба и Србије... Ето, то је разлика између Јапана и нас. У "земљи излазећег сунца" и данас дан влад Цар а у Србији Брозови чауши и гаулајтери најгоре врсте.

Али опет, ово све нама везе са СПЦ и темом о отимању црквене имовине и покушају да се затре Србска Православна Црква са вековног огњишта.

Pa jeste, mogu ja jos da ti pisem sto ti godi.

Recimo da su Markale namestene, pa Srebrenica od genocida nema nista, krenuli muslimani u proboj, pobili uglavom vojnike, pa Racak isto namesten, ona iz Finske to rekla cini mi se.

Ali vi hocete samo ono sto vama godi da cujete.

E ima tu i druge strane.

Kao na pruimer borba SPC za pare, e ne za svetinje. Jer da se stvarno borili za Srbe, ne bi ovo sada bila najzesca borba za "SRPSTVO i "SVETINJE". Bilo do sada milion razloga z ato.

Vi samo kukate na nesto. ILi na komuniza ili na kapitalizam ili na AMerik ili na CG ili Na Hrvatsku...samo kukate.

Kriva vam Hrvatska sto vam se Srbi pokatoilicili.

Pa niej ona kriva, nego vi sto beze od vas.

Muslimani vam krivi sto poresli u islam. Pa njiam tako bolje bilo, st aje problme? I Prosvetar otisoa iz Srbije i on j enije voleo. I onaj presao u muslimane, isto niej voleo Srbe. To isto sve.

Srbin se pokatolicio jer imao neki interes kao Prosvetar sto iam interes da ode u kanadu i ima veci standard. U cemu je razlika?

Ako predjes u islam u vreme Turaka postajes gradjanin prvog reda....imas puno povoljnosti.
Kad prosvetar ode u kanadu i uzme njihov pasos odmah ima vise povoljnosti....

Isto to sve.

Pre si mogao d aimas korist samo ako promenis veru, sad ne moras d aj menjas, dovoljno da te prime u drugu drzavu.

Ali je sustina INTERES.

Obezbedite vi standard u Srbiji 2000 dolara mesecno, da vidis kad Kosovo vis ei ne bi da se otcepi. Sto bi se ujedinilo s Albanijom? Sta ima od toga? Nema nista, samo stetu.

Da vidis kad muslimnai iz Bosne i nemaju neku jaku zelju da budu samostalna drzava. Ovi iz Raske ima veru da promene, jer jos uvek neki slave svoje slave.

Znaci baci ti njemu 2000 dolar aplatu mesecno i eto srece svima.

A sto ces ti da ga nateras da on bude uz tebe sa: "Mi Srbi ne damo svetinje..."...nema od taj posao nista.
---------------

Jel znas toi kad ce Prosvetra da s evrati u Srbiju jer "ne damo svetinje"? NIKAD.

A znas kad ce da se vrati u Srbiju ako prosecna plata bude 2000 dolara? ODMAH.

--------------------

2000 dolara ne mozes da imas platu ako ti je moral slab u drzavi. nema sanse. Sve drzave sa visokim standardom imaj u visok moral u drzavi. Aj Prosvetra neka ponudi pare policajcu u Kanadi, da vidim sta ce se desi.Smile

Vi treba da tezite kapitalizmu, a ne "svetinjama". Svetinej nece d avam donesu moral, jer se crkba u sustini boori za pare. Ne za moral.

Ne tyreba da ste slozni za alkohol posle 22 sata, nego d aizadjete na ulice zbog korupcije, d ana izborima ne glasate za socijaliste, nego za Miskovica.

A znas kad ce to da bude? NIKAD.

Cela ova tema moze slobodno da s epremesti u temu Kad ce Srbi da vrate kapitalizam.

Sve ostalo je bezanje od istine. A istina je da morla nema ni u crkvi, nego samo interes. Ako ces interes, ond aidi u kapitalizam.

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - ПРОСВЕТАР - 07-02-2020

.
Да земљу разгрнеш литије стати неће – не ходи ЦГ земљом већ прти небом, очајниче

Велиш да су мошти Светог Василија кости, и то државне.

Мошти су, ваљда, твоји и братовљеви трезори, фукаро?!

Мошти које нико осим вас не целива и које ћеш чувати по цену да свака кост у Црној Гори пукне на пола, је ли?

Нема те силе којом нећеш ударити на литије, лудаче, а нема те силе које се неће распршити пред литијама, јер нема кости што носи икону да није ћивотна!

Да земљу разгрнеш литије стати неће- не ходи Црна Гора земљом већ прти небом, очајниче!

Нису то “државне кости” већ кости државе- Црна Гора је риза на њима па куд се она кренула “кости” је носе…

Гледаш ли из каквог прикрајка лудила литије и молебане?

Гледаш, како не би гледао, јер шта друго да видиш све и да очи не отвараш?

У коју год рупу да се скријеш ето и мрака и тишине у литији.

Видиш ли где преплашене мрце што ходе у страху од тебе, или те је страх костију што их пребити не можеш?

Нико не брани огњиште што је прађедовско, већ што је свака кућа Србинова припрата црквена, метох манастирски, дом икони а не дом у којем самује икона.

Није прађед изабрао планину да на њој свије камен на камен, но га је планина дозвала да Господа угости.

Није нам камена испосница далеко од људи но ближе Богу, свакоме од нас!

Устале су кости да бране мошти јер што су кости Србинове до чеда моштију?

Не би се Србину траг знао да није у ћивоте повијан, а ти мислиш, пустахијо душевна, да нам је више до живота стало но до трага којим ће нас потоњи познати?!

Да се Србин плаши мрети, горе би нам биле збегови а не Голготе.

Да вапије за животом не би се васкрсењу радовао, а ко за васкрсење живи пред њим је сила ништавна!

Не брани Србин Светиње што се гнева Господњег плаши већ што се небројено пута у милост Господњу уверио!

Није црнина, рекох ти, барјак жалости но белег вечности па се не усуђуј, ништаријо, црнином Србину да претиш!

Да један Србин корача Црном Гором више ће бити Србска него да се море твоји бауљина незнародских размиле њоме!

Док је наших огњишта- вазда ће бити камена за манастире!

Док је гусала- вазда ће бити олтара!

Док је четири оцила на капама- вазда ће бити звоника!

Док је сињавине мора- вазда ће Црна Гора бити обала Јордана!

Док је моштију- вазда ће поносница наша бити риза на њима!

Док је костију наших- над мошти се, погани, надвићи нећеш!!!

Ти животом, Ђукановићу, живот браниш- бедно!

Србин животом сведочи о милости Божијој- земљу да разгрнеш себи ћеш измаћи стопе, Србин небом прти…

Не играј се силе, будало, где Србин изнесе Икону с огњишта себе је прежалио!

Где је себе прежалио свак се о његове кости саплео…

Кошчати су дани осванули Црној Гори, не призивај ноћи у којима мошти набројати нећеш моћи…

Тако је говорио Меденица.

Prosvetar, ko o cemu, samo o bogu i Putinu...al se drzi Kanade.Smile

Ajde malo demostracije u CG, malo u Srbiju da zivis tako posteno kad vec oces.

Al jok, njeg asamo pare mogui d aoteraju u Srbiju. I to DOVBRE, nece s eon vraca za 1000 evra.Smile

Gotovo je PRosvetar, nesto ide 100% drzavi CG. A i posteno je. SPC nem adokaz d aje njeno, pre 1918. pripadalo CG, kraj price.

Mora crkva da s enavikne da pare nisu sve u zivotu, da nekretnine nisu sve u zivotu i da treba deliti to sto imas, plus da vratis sto niej tvoje, nije lepo drzati tudje kao svoje.Smile

Cujemi plazu imaju neku.Smile Ovde kapitalisti preko hotela drze plaze, mada ima i kuce koej ispred sebe imaju svoju plazu.

Znaci..SPC kao americki hoteli u Destinu. Smile

SPC pre usla u americki kapitalizam nego svi ostali u Srbiji.Smile

Od Ostroga nekoliko milion agodisnje, imaju plazu svoju....Smile

Ima se moze se.

-----------------

Sa dolaskom kapitalizma treba vratiti nekretnine pojedincu, jedino SPC treba da vrati drazvi.Smile

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - Mekenzi - 07-02-2020

Цитат:Остоја

Prosvetar, ko o cemu, samo o bogu i Putinu...al se drzi Kanade.

Ваистину!Ваистину!

(07-02-2020, 10:40 PM)Mekenzi Пише:  
Цитат:Остоја

Prosvetar, ko o cemu, samo o bogu i Putinu...al se drzi Kanade.

Ваистину!Ваистину!

Ma ja sam tu malo napravio gresku. On u sustini pise samo o bogu, a to je za njega Putin.Smile

Evo pitaj ga koga vise voli, Putina ili boga, nece da zna.Smile

A bogorodica mu Kanada. A znas kako ide...uvek si vise privrzen majci...Smile

Ti oca volsi, psotujes...ali kad treba da sisas, ti ides kod majke... Bez nej nema opstanka.

Dicis se ti ocem, dizes ga u nebo, vodi on porodicu i sve to, ali majka je ta koja daje zivot i odrzava ga.Smile

Zna on to, nego se pravi mutav.Smile

To ti je bracni par Putina i Kanade kod njega.

A oni su blizu gore...samo ih malo parce Amerike razdvaja...al sta ces, nema nista idealno.Smile

Vidis sta ti je Srbin, oteras ga u Kanadu, das mu sve, otvara prozor da se rashladi zimi, ali on bez boga u ljudskom obliku da zivi ne moze.Smile

Dzaba ti sto njemu das standard, dok on ne napravi boga od nekog, njemu zivota nema.

A lep je takav zivot...sladak, kao kad jedes cokoladu, ali uopste nije zdrav.

---------------

I decu uce da postuju pare i materijalno:

""Pozvali smo narod na hrišćanski otpor ovom zlu, sa molitvom i za naše neprijatelje, za sve ljude učesnike u ovim našim velikim svečanim skupovima. Organizaciju na litijama ne činimo samo mi, već svi učesnici. Jedan otac nosio je dete oko svog vrata, neki policajac se nasmejao toj devojčici, a ona njemu kaže: „Čiko, nemoj da se smeješ, ovo je mnogo ozbiljna stvar“. Dakle, od starca do deteta, svi su prožeti jednim duhom, vide da se dešavaju ozbiljne, sudbinske stvari u Crnoj Gori"

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - Јеремија - 08-02-2020

(07-02-2020, 08:14 PM)zstoja Пише:  Prosvetar, ko o cemu, samo o bogu i Putinu...al se drzi Kanade.Smile

Ajde malo demostracije u CG, malo u Srbiju da zivis tako posteno kad vec oces.

Al jok, njeg asamo pare mogui d aoteraju u Srbiju. I to DOVBRE, nece s eon vraca za 1000 evra.Smile

Gotovo je PRosvetar, nesto ide 100% drzavi CG. A i posteno je. SPC nem adokaz d aje njeno, pre 1918. pripadalo CG, kraj price.

Mora crkva da s enavikne da pare nisu sve u zivotu, da nekretnine nisu sve u zivotu i da treba deliti to sto imas, plus da vratis sto niej tvoje, nije lepo drzati tudje kao svoje.Smile

Cujemi plazu imaju neku.Smile Ovde kapitalisti preko hotela drze plaze, mada ima i kuce koej ispred sebe imaju svoju plazu.

Znaci..SPC kao americki hoteli u Destinu. Smile

SPC pre usla u americki kapitalizam nego svi ostali u Srbiji.Smile

Od Ostroga nekoliko milion agodisnje, imaju plazu svoju....Smile

Ima se moze se.

-----------------

Sa dolaskom kapitalizma treba vratiti nekretnine pojedincu, jedino SPC treba da vrati drazvi.Smile

Који си ти циник да се човек напросто не поверује Шок

Што се не питаш шта би било да неко дирне у ватиканско - католичку цркву и покуша да узме нешто?

Имамо хиљаде доказа да је католичка црква пљачкала, посебно у време инквизиције, да је силом преводила у католичанство читаве народе, а ето, ти баш опљунуо по србској цркви Љутко

То што си у Америци двадесетак година не значи да си посисао сву мудрост света па сад овде држиш час о праву... ето, моја маленкост провела 50 година у краљевини Данској па ником не покушавам маметнути "данске" вредности. Већ 6 година живим са својим народом у овој напаћеној и опустошеној земљи, а опустошили су је управо "каубоји" Бесан

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - zstoja - 08-02-2020

"Што се не питаш шта би било да неко дирне у ватиканско - католичку цркву и покуша да узме нешто?

Имамо хиљаде доказа да је католичка црква пљачкала, посебно у време инквизиције, да је силом преводила у католичанство читаве народе, а ето, ти баш опљунуо по србској цркви"

Nije to vlasnistvo SPC. To je dato SPC bez ikakve potvrde kad CG usla u SHS. Posto nema nikakva potvrda...znaci nemas dokaz da je tvoje, a posto je CG izasla sada iz te drzave, onda se vraca sve u cvlasniostvo onog koji to dao, a to je drzava.

Ne znam sto se pravite svi ludi ovde. To je jasno kao dan.

Ne moze CG da oduzme imovinu na tom posedu ako je SPC ulagala, mozda mogu da s edogovore na neki nacin. Recimo da SPC plati zemljiste na kojem je, ako ce CG da ga proda, da garantuje opstanak nekretnine i rad SPC u tom objeku.... Ima tu milion varijanti da se SPC osigura i ne uzmu joj nekretninu na parceli, ali parcela ide drzavi CG.

A pa plajckala katolicka crkva, normalno, jedino to da ti budeopravdanje za ovo sto SPC radi u CG.

Ako ces iskreno da ti kazem, nemam ja nista protiv, neka placka i SPC, samo treba da budes dovoljno jak da bi pljackao i da ne dobiejs po nosu.Smile

RE: НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ; протести и литије у Црној Гори - Шумадинац - 08-02-2020

(08-02-2020, 12:27 AM)zstoja Пише:  "Што се не питаш шта би било да неко дирне у ватиканско - католичку цркву и покуша да узме нешто?

Имамо хиљаде доказа да је католичка црква пљачкала, посебно у време инквизиције, да је силом преводила у католичанство читаве народе, а ето, ти баш опљунуо по србској цркви"

Nije to vlasnistvo SPC. To je dato SPC bez ikakve potvrde kad CG usla u SHS. Posto nema nikakva potvrda...znaci nemas dokaz da je tvoje, a posto je CG izasla sada iz te drzave, onda se vraca sve u cvlasniostvo onog koji to dao, a to je drzava.

Ne znam sto se pravite svi ludi ovde. To je jasno kao dan.

Ne moze CG da oduzme imovinu na tom posedu ako je SPC ulagala, mozda mogu da s edogovore na neki nacin. Recimo da SPC plati zemljiste na kojem je, ako ce CG da ga proda, da garantuje opstanak nekretnine i rad SPC u tom objeku.... Ima tu milion varijanti da se SPC osigura i ne uzmu joj nekretninu na parceli, ali parcela ide drzavi CG.

A pa plajckala katolicka crkva, normalno, jedino to da ti budeopravdanje za ovo sto SPC radi u CG.

Ako ces iskreno da ti kazem, nemam ja nista protiv, neka placka i SPC, samo treba da budes dovoljno jak da bi pljackao i da ne dobiejs po nosu.Smile

Нами овуден се чини да си нечији бот или провокатор, јер си нон-стоп активан на овој теми. Сметају ти литије, црква, србство, светиње, четништво, традиција и све оно узвишено и узвишени који сочињавају НЕБЕСКУ СРБИЈУ. Још и пишеш том крвавом хрватском Гајевицом у народу познатој као USTAŠICA.

Но, реци ти нами шта те то толико штуљи овуден? Али пробај без USTAŠICE ако може.