Погледи форум
ПОРОДИЦА - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Култура (https://www.pogledi.rs/forum/forum-15.html)
+--- Тема: ПОРОДИЦА (/thread-4607.html)

Странице: 1 2 3 4

ПОРОДИЦА - Mekenzi - 30-03-2021

Да ли је неко одгледао прву епизоду ове серије која прати Милошевићево хапшењеи изручење хашком суду?

Какви су утисци и критике?

RE: ПОРОДИЦА - Бенито - 30-03-2021

Сад сам хтео да окачим тему. Што се мене тиче, сачекаћу да се заврши серија, па ћу коментарисати.

RE: ПОРОДИЦА - Ђорђе - 30-03-2021

Прву епизоду нисам погледао али сам сада погледао другу. Кез Мислим да је још увек рано за утиске, осећам да се није "поентирало" са поруком, за сада.

RE: ПОРОДИЦА - Милослав Самарџић - 30-03-2021

Баш сам гледао серију "Шест стопа под земљом". Тешко је пребацити се на овај ниво, издржао сам само 5 минута.
Ко није гледао "Шест стопа..." - много је пропустио. Баш, баш добро. Крај је вероватно најбољи икада смишљен и снимљен.
Тако да... Сачекаћу ваше коментаре "Породици".

RE: ПОРОДИЦА - Митић - 30-03-2021

Мени се чини да је добра серија. Добро, Коштуница је мало изгубљен, тј. није обавештен. А могли су и Легију мало другачије да прикажу.

RE: ПОРОДИЦА - Бенито - 31-03-2021

(30-03-2021, 10:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Баш сам гледао серију "Шест стопа под земљом". Тешко је пребацити се на овај ниво, издржао сам само 5 минута.
Ко није гледао "Шест стопа..." - много је пропустио. Баш, баш добро. Крај је вероватно најбољи икада смишљен и снимљен.
Ово је коментар који је давала "београдска елита" , 80-их година, када су их питали да ли гледају серије Саве Мрмка, а они обавезно наведу пет-шест култних америчких редитеља...
Милославе, пусти те форе, то би било к'о да је Чича рекао:"Нема овде услова за ратовање, немам артиљерију, немам тенкове, немам авијацију..."
Ово је врло, врло важна серија и мора да се одгледа, јер ће репер бити за деценије које следе....

RE: ПОРОДИЦА - Милослав Самарџић - 31-03-2021

(31-03-2021, 12:12 AM)Бенито Пише:  
(30-03-2021, 10:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Баш сам гледао серију "Шест стопа под земљом". Тешко је пребацити се на овај ниво, издржао сам само 5 минута.
Ово је коментар који је давала "београдска елита" , 80-их година, када су их питали да ли гледају серије Саве Мрмка, а они обавезно наведу пет-шест култних америчких редитеља...
Милославе, пусти те форе, то би било к'о да је Чича рекао:"Нема овде услова за ратовање, немам артиљерију, немам тенкове, немам авијацију..."
Ово је врло, врло важна серија и мора да се одгледа, јер ће репер бити за деценије које следе....

Прво, ја гледам "због предузећета". Уз књиге наших најбољих аутора (Бабац, Воркапић...) Кад је нешто добро, мораш да укапираш зашто је добро. Кад је лоше - зашто је лоше. Као и за књиге. И све остало.
Друго, увек има услова. Баш то што си рекао су форе те тзв. елите. Па први од њих кога сам питао да нам напише сценарио, тражио је 30.000 долара авансно. Зашто толико? Па, каже, да купи џип. Уосталом, видео си Бог зна колико случајева да неко има услове (милионе) па опет не ваља.

Све то Ок, али мора да се гледа, ако ваља, а поготово ако не ваља...

RE: ПОРОДИЦА - Митић - 31-03-2021

Чекамо следећу епизоду, а на крају сваке епизоде пуштају неку песму из деведесетих. Претпостављам да ће пустити и "Очи боје дуге". То је био тадашњи хит.

Такође мислим да ће се серија завршити кад Слободан каже "Браћо Срби, ај здраво!" или ће споменути Видовдан ако буде сцена испоручења Хагу.

А Легија је глупо представљен. Морам то да кажем. А према сведочењу Саше Рудића, Слобиног телохранитеља, Легија је зауставио акцију кад је видео два оклопна борбена возила

https://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/dve-decenije-od-hapsenja-slobodana-milosevica_1224043.html

Сведочанство Вучинића

https://www.telegraf.rs/vesti/politika/3320889-vucinic-o-nocima-u-vili-mir-plakali-jovanovic-i-legija-evo-zasto-su-cedu-poslali-da-pregovara

RE: ПОРОДИЦА - Александар Динчић - 31-03-2021

Временска дистанца није довољно велика да би се снимила једна оваква серија. То је неко моје лично мишљење о истој.

(31-03-2021, 09:47 PM)Александар Динчић Пише:  Временска дистанца није довољно велика да би се снимила једна оваква серија. То је неко моје лично мишљење о истој.
То је јасно као што је јасно да ће ујутру сванути дан.
Али, има ту још једна јако битна ствар у овој серији.
Да сачекамо само до краја да видимо како ће се завршити.

RE: ПОРОДИЦА - Митић - 31-03-2021

Слободан Милошевић је добио афирмативну серију после 20 година од самог догађаја.

Дража добио негативан филм након 25 година. Данас су репризирали филм "Клопка за генерала".

RE: ПОРОДИЦА - Mekenzi - 31-03-2021

Трагедија је што се снимају"афирмативне серије" о тој злочниачкој породици...

Мене нека језа прође кад их видим и у тв серији повампирене сад....

Сад се повампирили сви ти социјалисти из тог времена.

RE: ПОРОДИЦА - Антитоталитаран - 31-03-2021

(31-03-2021, 10:19 PM)Mitic Пише:  Слободан Милошевић је добио афирмативну серију после 20 година од самог догађаја.

Дража добио негативан филм након 25 година. Данас су репризирали филм "Клопка за генерала".

Мислим да не треба мешати личности из Другог светског рата са личностима из 1990-их.