Погледи форум
"Смрт професора Оливера Антића" - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Култура и наука (https://www.pogledi.rs/forum/forum-14.html)
+--- Форум: Култура (https://www.pogledi.rs/forum/forum-15.html)
+--- Тема: "Смрт професора Оливера Антића" (/thread-4795.html)

Странице: 1 2

"Смрт професора Оливера Антића" - Бенито - 18-02-2022

Ајде да не отварам нову тему. Мада би се Бркић наљутио да види да га неко ставља под исти кишобран са Марићем.
Дакле,
Пре неки дан гледам (боље рећи - слушам) интервју Милована Бркића. У једном моменту, он рече да је "покојни професор Оливер Антић", ту се и ја, а и  водитељ се изненади, да је Оливер Антић преминуо. Тада рече Бркић да је Антић умро пре неких месец дана у Португалу, где је амбасадор.
Међутим, јутрос бану вест да је Оливер Антић преминуо јуче, у околини Лисабона. Чак постоји верзија да је извршио самоубиство, или да је настрадао несрећним случајем. То још увек није најјасније.
Али, Бркић ономад јави да се то десило пре месец дана, а не прекјуче.
Твајлајт зоун... Смарање бре

RE: Новинарство- од Миломира и пре њега - Шумадинац - 18-02-2022

(18-02-2022, 09:43 PM)Бенито Пише:  Ајде да не отварам нову тему. Мада би се Бркић наљутио да види да га неко ставља под исти кишобран са Марићем.
Дакле,
Пре неки дан гледам (боље рећи - слушам) интервју Милована Бркића. У једном моменту, он рече да је "покојни професор Оливер Антић", ту се и ја, а и  водитељ се изненади, да је Оливер Антић преминуо. Тада рече Бркић да је Антић умро пре неких месец дана у Португалу, где је амбасадор.
Међутим, јутрос бану вест да је Оливер Антић преминуо јуче, у околини Лисабона. Чак постоји верзија да је извршио самоубиство, или да је настрадао несрећним случајем. То још увек није најјасније.
Али, Бркић ономад јави да се то десило пре месец дана, а не прекјуче.
Твајлајт зоун... Смарање бре

Добро да си имао живце да слушаш његов интервју. Не видим разлику између њега и Вучићевића. Крајности се додирују.

RE: Новинарство- од Миломира и пре њега - Ђорђе - 19-02-2022

Гледе покојног Антића, могу речи само да је то био један од "најподобнијих" Срба у последњих педесет година. Све то у веома јакој конкуренцији.

Такође, врло гадан професор.

RE: Новинарство- од Миломира и пре њега - Ђорђе - 21-02-2022

Радије бих био наркодилер у Колумбији него амбасадор Србије последњих година. Дуже бих живео.

RE: Новинарство- од Миломира и пре њега - Бенито - 22-02-2022

Видех негде да је имао кривичну пријаву за покушај силовања неког детета.

Сад сам видео поново, покушао је обљубу сопственог женског детета. Кривична пријава поднета је за Савиндан, 27.01.2022. године. Он је тада био у Београду. Значи, он тек што се вратио у Португал је погинуо и нико не потражује његово тело, него га напрасно сахрањују у Лисабону.
Стварно је много, али баш много чудна прича... С обзиром колико је он био близак са Николићем, па и са Овај, а недавно је био референдум око промена у правосуђу и тешко да се он ту није нешто умешао.

RE: Новинарство- од Миломира и пре њега - смедерево - 22-02-2022

https://vaseljenska.net/2022/02/22/oliver-antic-izvrsio-samoubistvo-zbog-prijave-za-obljubu-maloletne-cerke/?fbclid=IwAR1xX7EcMXv0wcuUuBsB_ud0Tbrmranl3SVXZru2fk5Fkd40BfmLFoFhXps

Ово је баш много сумњива прича. Бојим се да неко овако монструозном оптужбом сакрива нешто много значајно у чему је саучествовао покојни Антић.

RE: "Смрт професора Оливера Антића" - Mekenzi - 22-02-2022

Србија је од када су ови навласти изгубила под разним сумњивим "несрећним" околностима 5-6 амбасадора.

RE: "Смрт професора Оливера Антића" - Бенито - 22-02-2022

Како? Знам за оног Оливера Потежицу у Либији (пази, и он Оливер), али не сећам се још таквих афера.

RE: "Смрт професора Оливера Антића" - Николај - 22-02-2022

Лазански је умро од "вакцине".

RE: "Смрт професора Оливера Антића" - Mekenzi - 22-02-2022

(22-02-2022, 08:23 PM)Бенито Пише:  Како? Знам за оног Оливера Потежицу у Либији (пази, и он Оливер), али не сећам се још таквих афера.
Пре Потежице је убијена његова заменица или Амбасадорка.
Па Лазански...

RE: "Смрт професора Оливера Антића" - Бенито - 22-02-2022

Погледај сад један важан детаљ: о смрти Потежице и остало двоје дипломата у Либији, сазнали смо детаље од Таблоида, који је објавио да је Србија узела аванс за наоружање које никада није испоручила, па су ови људи због тога убијени.
А у овом случају, и ту се враћам на почетак, Бркић који је главни уредник у истом часопису, је два-три дана пред погибију Антића, у једној емисији изговорио: "покојни професор и амбасадор Оливер Антић. Не знам да ли знате, Антић је преминуо пре неких месец дана." 
Немој ми само к'о Шумадинац, одмах одбацивати, јер ово уопште није без везе. Откуд баш Антића да помене у том контексту, а не неког другог амбасадора? Много је мутна ова прича која је засољена до краја одлуком да буде сахрањен у Лисабону.
Погледај како је данас фамилија Антића, која се потписала: "супруга, кћерка, сестра и сестричина", без иједног имена, јавно реаговала против мајке Антићеве ванбрачне кћерке у вези наводног силовања. Али, нису објасниле зашто свог супруга, брата, оца и ујака сахрањују у другој држави. Ако је неко чуо за овакав случај, нека напише овде.
ПС чак мислим и да је Потежица (који, чини ми се, није имао породицу) сахрањен у Либији.
Мислим да ови догађаји, када се расветле, ако се икада расветле, боље него ишта објашњавају каква је Србија удбашка вукојебина.

RE: "Смрт професора Оливера Антића" - Vlad Alekš - 23-02-2022

Покојног Антића видео сам само једном уживо. Први и последњи пут то је било на рехабилитацији Драже Михаиловића 2015. године. Тада је у чекаоници испред суднице разговарао са Костом Чавошким. Тога се сећам као кроз маглу.
За покојног Антића први пут сам чуо сада већ давне 1998. године, након доношења неког новог закона о Универзитету. Наиме, да би у корену сасекла бунт по факултетима, а поучена непријатним искуствима из 96/97, тадашња власт је изменила закон и поставила подобне људе за декане. Један од њих је био и покојни Антић на Правном. Када сам тих дана пролазио поред Правног, виђао сам Косту Чавошког како држи предавања студентима на улици, испред факултета. Наиме, Чавошког је тада декан Антић избацио са факултета.
Читам сада по интернету да је покојни Антић био идеолог радикалне странке и један од оснивача напредне странке. Вероватно је био и један од оснивача комунистичке странке.
Скуп овако неповезаних и растрзаних информација и слика указује на то да ми живимо у луткарском позоришту. А лутке су марионете.
Прича се завршава у "Boca do Inferno".