Погледи форум
БОЛЕСТАН НАРОД - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: БОЛЕСТАН НАРОД (/thread-5003.html)

БОЛЕСТАН НАРОД - Mekenzi - 23-04-2023

Извињавамо се госн Бениту што ћемо бити дугачки јер нијесмо за чет, твит и квиз питања. За оне који имају когнитивну дисонанцу и проблеме са фокусом болдоваћемо црним битно да би могли да читају. 

Нами друштвене мреже избацују логаритаме четника. Пошто смо гуглали да видимо како ће бити организација Равногорског Сабора...

И тако ми видесмо данашње четнике. Неки "војвода" или "комадант" узео да их постројава..

Кукуу и леле.

Криве кичме. Сколиозе на све стране.Рамена повијена. Пивски стомаци. Оне црне мајице и капе зарозано. Већина њих пуши, пије, на столовима гомила пепељара, алкохола, газираних пића...

Већина њих има кадрдиоваскуларне и интерне болести. Неби могли да се успењу на Вршачки брег а куде камо на Панчићев Врх или Динару.

Гледам те људе, четнике ХХI века, људи у средњим 30-40-им годинама како болесно изгледају. Има по који здрав и прав али тај је 1 у 7 ..

Е сад, гледамо ми албум госн. Самарџића и ође госн. Бесеровић објављује слике четника1941-1945 у теми "Најлепше четнкчке слике" и видимо да су четници попут Калабића, Ђуришића, Косте Пећанца, и других пуцали од здравља.

Каква грдосија од човека је био Никола Калабић. Како затегнута униформа, брада под конац. Власи на бради оштре ко нож какав став, чврстина, леђ ко авионска писта права. Руке чврсте јаке и праве.

Већина четника на сликама 1941-1945 преко 70% ми делује здраво и право.

Већина четника 2023 године 85% ми делује болесно и оронуло. Ови што су напумпани у теретани и истетовирани сматрам болеснима. 

Никола Калабић би данас "појео" ове данашње четнике.

Шта је проблем?

Главни узрок ових проблема је НЕЗДРАВА ИСХРАНА.

Ми једемо смеће и ђубре од хране. Али буквално једемо смећарску храну из некиг Лидла, Максија, ДИС-а. Ту нема ни грама биолошких високовредносних протеина.

Због ниског стандарда и сиромаштва грађани Србије нису у могућности да купују скупљу биолошку протеинску храну.

Биолошла протеинска здрава храна је доста скупа. 

Зато Срби купују саламе, конзерве, нареске и осталу адитивну, конзервирану канцерогену храну.

Никола Калабић није јео саламе, сардине и пилетину из Лидла и Максија. Него је Никола јео ањетину из обора, пуну вусокоприродних и биолошких протеина,сир, кајмак, ражени леб.

Други велики проблем у исхрани Срба јесте преједање. Срби воле крканлук. Воле нездраво месо. Воле свињетину, прасетину, јањетину итд.

Трећи проблем је алкохол. Већина Срба су алкохолочари. Нијеси Србин ако не звекнеш "гајбу рогоње" ракија, вина се пију на искап.

Четврти проблем је неактивност. Јако мали број Срба планинари, ради вежбе,итд. Виђели сте шта направише од  Златибора куку и леле. Идем на Златибор да попијем кафу у стану.

Пети проблем је стрес. Сикирација око посла, политике, немаштине, преживљавање, оскудица, јурењем за материјалним стварима. Радно време од 9-17 или у три смене у производњи. Куку и леле.

Шести проблем. Таблетоманија. Срби пију убедљиво највише лекова у Европи. Нема Србина који не пије неку хемију.  Лекови за смирење бромазепами,бенседини се гутају ко бомбоне. Оно шта фали то је кул. Ако ниси на лековима нешто с тобом није у реду. Поред поздрављања прво наредно питање Србина ти је шта пијеш? Ако не пијеш ништа с'тобом нешто није у реду

Животни век у Србији је најкраћи у Европи због нездраве бајате и смећарске хране, алкохола, дувана, таблетоманије, кардиоваскуларних и интерних болести као и неактивности физичке...

Такође а не мање битан фактор је необразовање. 80% Срба има проблема са функционалном писменошћу. Велика већина је интелектуално тупава и не чита даље од Информера и Курира....

Све то ме наводи да смо као нација озбиљно и здравствено болесни и угрожени...

Храните се здраво, и једите храну која није адитивна, конзервисана, пржена и канцерогена. Више вежбајте. Крећите се у природи. Немојте да пијете алкохол или тинктуре на бази алкохола. Ни један алкохол није здрав.
 Мање зачињене и киселе хране..

Мноогоо једите житарица и хране која има влакна.

И више, што више шетње.

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - Mekenzi - 23-04-2023

Тешко Болесмом народу лека нема...

Мене срамота оваквих слика... Скојевац Бесан

[Слика: Screenshot-20230423-145612-653.png]

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - Mekenzi - 24-04-2023

Да додамо у "болести" још дијагноза

Цитат:Ми смо народ кога  је пегави, трбати у мидере утегнути,мађарска чива србоубица први до Павелића Амброз разболео разним карциномима:

- Два писма

-Две нове године

-Два Божића

-Два уранка

- Два антифашистичка покрета

Па Докле да трпимо  ту комунистичку србомрзачку  пропаганду и шизофренију.

У ЗДРАВИХ И ПРАВИХ СРБА:

Једно писмо је ћирилица.

Један уранак је Ђурђевдански уранак.

-Један је Божић па Павославна Нова Година.

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - Djoleat - 24-04-2023

Мекензи, шта само пиздиш који к. Класично комуњарско сентиментално пиждење. Буди мушко, буди србин, кад будемо чистили усташе и шиптаре и ви плачипичке ћете бити у истом кошу.

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - victoria - 24-04-2023

1988-е за дочек Нове године по јулијанском календару у кафић који је тада у Бадовинцима држао познати фудбалер Звезде(у то време ожењен мојом рођаком,репрезентативком у рукомету)упаде Милиција и затвори локал под изговором да је прошла поноћ и да је фајронт обавезан.Заиста беше тако али претходних и накнадних дана прописано радно време није тако стриктно контролисано што ће рећи да је мотив ипак био политичке природе.Наредне године,гле чуда,србовање постаде не само дозвољено него изгледа и обавезно па тако и мој познаник поче да шета наоколо са шајкачом на глави а ускоро се богме нађе и шубара са кокардом.Након борбе у Борову селу у зубима му се нађе и некаква ножекања као потврда његовог борбеног елана уз вајкање "Ех,што нисам мало ближе па да их зубима кољем,мислећи на усташе".Јбг,ја га гледам,па Борово село је од Бадовинаца неких 200-ак километара,није то преко света.Не лези враже,у септембру мобилизација која и њега захвати па правац,Илача,Товарник . . .Погибе наш заједнички пријатељ а његов комшија а ето и њега назад,самог.Не проговара ниједне,нема каме у зубима,нема шубаре ни кокарде а по уплашеном погледу нема скоро ни живота у њему.Кад су се вратили и остали сазнасмо шта је било.Кад је прва граната (и то наша,подбацила) грунула на стотинак метара од колоне он је изгубио и аваз и разум.Исплакао се као кишна година и није смео да изађе из куће коју добише за коначење(за њега одабраше кућу са плочом ) ни да пиша,већ је то обављао иза врата све док није пуштен кући и то на колективну молбу свих сабораца.Насупрот њему,исказаше се неки момци који се у цивилном животу нису чули да су живи,скромни и повучени.НАРАВОУЧЕНИЈЕ :Није већи Србин ко више србује.

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - Mekenzi - 24-04-2023

(24-04-2023, 05:05 PM)victoria Пише:  1988-е за дочек Нове године по јулијанском календару у кафић који је тада у Бадовинцима држао познати фудбалер Звезде(у то време ожењен мојом рођаком,репрезентативком у рукомету)упаде Милиција и затвори локал под изговором да је прошла поноћ и да је фајронт обавезан.Заиста беше тако али претходних и накнадних дана прописано радно време није тако стриктно контролисано што ће рећи да је мотив ипак био политичке природе.Наредне године,гле чуда,србовање постаде не само дозвољено него изгледа и обавезно  па тако и мој познаник поче да шета наоколо са шајкачом на глави а ускоро се богме нађе и шубара са кокардом.Након борбе у Борову селу у зубима му се нађе и некаква ножекања као потврда његовог борбеног елана уз вајкање "Ех,што нисам мало ближе па да их зубима кољем,мислећи на усташе".Јбг,ја га гледам,па Борово село је од Бадовинаца неких 200-ак километара,није то преко света.Не лези враже,у септембру мобилизација која и њега захвати па правац,Илача,Товарник . . .Погибе наш заједнички пријатељ а његов комшија а ето и њега назад,самог.Не проговара ниједне,нема каме у зубима,нема шубаре ни кокарде а по уплашеном погледу нема скоро ни живота у њему.Кад су се вратили и остали  сазнасмо шта је било.Кад је прва граната (и то наша,подбацила) грунула на стотинак метара од колоне он је изгубио и аваз и разум.Исплакао се као кишна година и није смео да изађе из куће коју добише за коначење(за њега одабраше кућу са плочом ) ни да пиша,већ је то обављао иза врата све док није пуштен кући и то на колективну молбу свих сабораца.Насупрот њему,исказаше се неки момци који се у цивилном животу нису чули да су живи,скромни и повучени.НАРАВОУЧЕНИЈЕ :Није већи Србин ко више србује.

Ваистину!

Браво Викторијађ

Е, то ја покушавам објаснити.

Није онај Србин што ставља каму међу зубе, чашу пива нс главу и пева песме и Србује.

Србин је онај који тихује и у миру  Каму оштри и спрема за одлучујућу битку и судњи дан. Кама се не вади из корица изузев опасности и битке.

Док тихује он прибегава молитви, породици, свом домаћинству.

Јака породица= јак Србин изнутра обожен.

Комунисти су нам увели тај менталитет "весеља" опијања и лажног србовања у зони комфора.

Још кад видимо када се ,"веселе" око спортиста још једна болест.

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - victoria - 24-04-2023

Е мој Мекензи,свашта видех и доживех али људска вишеличност ме увек изнова изненади.У нашем стану у центру претежно муслиманско па хрватске па тек онда српске Зенице су на зиду још од усељаја 1972-е стајале на зиду гусле а поред њих гоблен са ликом Његоша,видљиви чим отвориш врата.1979-е бејасмо на Опленцу поводом 175година Првог срског устанка(мени милији назив је Српска револуција јер сматрам да је социјална димензија тог догађаја смишљено гурана под тепих а истицана само национална,из различитих "кругова",домаћих и страних и са различитим мотивима) па од тада на столу у дневној стоби стајаше и мастионица са изрезбареним мотивом Опленца а уместо пера хемијска оловка са Карађорђевим попрсјем.Као мала биста само у облику хемијске оловке,беле,прелепе.Толики Муслимани и Хрвати продефиловаше кроз стан и нико не показа да му та "иконографија" смета.Једино мој најближи рођак,старији,судија,комуниста и резервни официр што је (пре)често са поносом истицао.1988-е,у месецу јуну умре његов отац а мој деда.Приликом сахране приметих да се он ни једном није прекрстио док је поп читао опело.Није тајна да ја нисам религиозан(подразумева се да нисам ни комуниста),нисам чак ни крштен али,хебем му миша ја сам дошао да испратим деду који све то јесте био и наравно да ћу се прекрстити,неће ми пасти круна са главе!!!1990-е оснива се СДС а мој ти рођа већи Србин од Црног Ђорђа и Милоша заједно !!! Треба да на оснивачкој скупштини СДС одржи неки говор алу му писање истог не иде па не иде.У глави му само највећи син наших народа и класици марксизма а оловка неће да пише сама.Дође ти он код мене јер је знао да ја од малих ногу читам све о Историји ,поготово српског народа и то углавном од 1804-е па на овамо да му ја помогнем.Мени није јасно у ком дух уопште жели да буде говор,оснивање странака је тек почело сви глуме велику међусобну љубав и толеранцију па не треба да говор буде оштар али опет ни да буде млак.Мучили смо се тако једно сат времена и мени на крају досади па га питам има ли сачувани неки говор са партијског(Савеза комуниста) састанка.Каже "Имам".Е,лепо,само уместо друга Тита убаци Слободана Милошевића а уместо Савеза комуниста српски народ и биће добро.Каже он мени"Ти мене зајебаваш".Ма јок,озбиљан сам.Он стварно тако уради и доби аплауз за свој говор. Те године за Ђурђевдан сам морао да се измакнем да ми не избије виљушком око.Обавезно се крстио пре сваког залогаја сарме,пихтија или печења.Јебига,сарма је доживела ту почаст али не и отац две године раније.Не треба да напоменем да је збрисао када је почело прангијање по Босни,ја мобилисан али мог рође официра и новопеченог Србенде,ex комунисте нигде на видику.

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - Шумадинац - 24-04-2023

(23-04-2023, 02:58 PM)Mekenzi Пише:  Тешко Болесмом народу лека нема...

Мене срамота оваквих слика... Скојевац Бесан

[Слика: Screenshot-20230423-145612-653.png]

Четници север!  Баја

RE: БОЛЕСТАН НАРОД - Mekenzi - 24-10-2024

Данас сам уживо у сат- два  видео очима својим 30-40 хиљада Срба из свих крајева Србије...

Ти људи, мајко мила... :(

Што би рек'о Бора:

Погледај дом свој, анђеле

И скини паучину с очију

Видећеш призоре потресне

Видећеш несрећне и болесне

Видећеш чемер, смрт и јад.

Погледај стадо, анђеле
Све сами богаљи и просјаци

Слепи тумарају у гомили

Свима су кичму поломили

Од тебе очекују спас