RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" -
Бенито - 03-05-2023
(03-05-2023, 10:19 PM)Monarhist Пише: (03-05-2023, 10:00 PM)Бенито Пише: Ево, погледајте данас и ових дана коментаре и на мејнстрим медијима и на друштвеним мрежама о овом догађају и послушајте различита мишљења како превенирати овакве догађаје.
Ако се нађе једна једина особа која буде написала конкретна решења које сам предложио, обавестите ме. Али, тешко да ће се то десити.
Причаће вам о ријалитијима, о забрани приступа друштвеним мрежама за децу, о забрани употребе телефона у школама, о појачаној полицијској заштити школа..... Свега ће се они сетити.
Само се нико неће сетити да укине осмољетку - најсветију краву комунизма. То, ни случајно. Ако је друг Титеља то смислио, то је аксиом. Нема никакве расправе у вези тога.
Е, па према томе, немојте ни да се чудите какви су неписмењаковићи министри и други "поштовани председниче".... Ништа боље Срби и не заслужују.
Сва деца у српским школама да буду побијена, неће комуњаре укинути осмољетку.
Шта мислите Бенито, да се не би 90% просветара у читавој Србији дигло кад би укинули осмогодишње? Те фале часови, немамо норме, остало нам до пензије, остадосмо без посла и слично...
Не би они остали без посла. Уведене би биле ниже и више гимназије, као занатске/стручне школе. Сви Ти из осмољетки наставници били би пребачени у те школе.
Chicot - 03-05-2023
Ево,
управо се враћам са тужног окупљања код Цветног трга и школе "Владислав Рибникар" где је хиљаде људи, углавном Врачараца, спонтано дошло да изрази саучешће породицама настрадалих, тугу и гнев због овог трагичног догађаја. Да ода почаст невино настрадалој деци.
Иначе ретко залазим на ове подфоруме, сасвим случајно наиђох.
Ево коме треба доказ линк, јер заиста, у овој трагедији није ми падало на памет да сликам.
https://sputnikportal.rs/20230503/beograd-je-veceras-grad-tuge-gradjani-odaju-pocast-nastradalima-u-skoli-vladislav-ribnikar-foto-1155136241.html
Све антисрбин до антисрбина.
Јасно ми је да је све вас погодила ова трагедија, исто као и мене, али не разумем да дајете себи за право да судите и анализирате и оцењујете морал, менталитет житеља дела града о чему мало знате, пошто закључујем да већина уписника овде не живи у Београду.
Бенито: не знам шта ти је требало да одвалиш ово- на Врачару нема традиционалних Срба, (ма то нису Срби уопште).
Не може се другачије назвати него будалаштина.
Ако су ти два свештеника довољна за овако тешке и произвољне оптужбе, алал и теби и њима.
Знао сам и ја једног свештеника. Толико је срамотио цркву да су га распопили, или је сам себе, не сећам се. И тај случај треба да ми сагради слику о Цркви? Православљу?
Истина је да се доселило свега и свачега протеклих деценија, као што се свакакви досељавају и у Кг, Ниш, Јагодину, Нови Сад,али је исто тако истина и да то не може изменити "крвну слику"' староседелаца и добрих и пристојних људи који су ипак већина. Јер још нико од нас није решио да напусти Врачар и оде било где другде ни због чега. Цела Србија је продавала стоку, њиве, шуме само да се некако дочепа Београда, само да би се сада распалило по њему.
Могло би мало овде да се размисли пре него што се лупе глупости.
Извините на оштрини и мене је потресло ово.
Шумадинац - 03-05-2023
(03-05-2023, 08:11 PM)Бенито Пише: Само да додам: Овај се појавио на конференцији за новинаре и причао о овом случају. Предложио је Влади низ мера да би се ово у будућности спречило.
Међутим, није предложио три основне мере:
1. Моментално укидање "Вукове дипломе" - рак ране комунистичког основног и средњешколског образовања
2. Укидање осмољетке и увођење четвороразредне основне школе
3. Увођење Веронауке као обавезног предмета у свим школама и факултетима у Србији
Е сад намеће се питање... Каква је корист од укидања осмољетке? Имајући у виду да се осмољетка поклапа са млађим малолетством што је корисно, јер средња школа подразумева старије малолетство и евентуалне студије у пунолетству.
Бенито - 03-05-2023
(03-05-2023, 11:35 PM)Шумадинац Пише: (03-05-2023, 08:11 PM)Бенито Пише: Само да додам: Овај се појавио на конференцији за новинаре и причао о овом случају. Предложио је Влади низ мера да би се ово у будућности спречило.
Међутим, није предложио три основне мере:
1. Моментално укидање "Вукове дипломе" - рак ране комунистичког основног и средњешколског образовања
2. Укидање осмољетке и увођење четвороразредне основне школе
3. Увођење Веронауке као обавезног предмета у свим школама и факултетима у Србији
Е сад намеће се питање... Каква је корист од укидања осмољетке? Имајући у виду да се осмољетка поклапа са млађим малолетством што је корисно, јер средња школа подразумева старије малолетство и евентуалне студије у пунолетству.
Шуми, немој сада да пишем целу историју српске просвете. Нити има места за то овде.
Осмољетка је накалемљен, наметнут и Србима туђ производ који им је наметнут, који је донео немерљиво трагичне резултате на развој српског друштва до дана данашњег, а ово је само крешендо. Довољно је погледати какве смо научне и културне умове рађали пре, а какве смо добили после насилног увођења осмољетке. Други коментар не треба.
Јеремија - 03-05-2023
(03-05-2023, 11:30 PM)Chicot Пише: Ево,
управо се враћам са тужног окупљања код Цветног трга и школе "Владислав Рибникар" где је хиљаде људи, углавном Врачараца, спонтано дошло да изрази саучешће породицама настрадалих, тугу и гнев због овог трагичног догађаја. Да ода почаст невино настрадалој деци.
Ево коме треба доказ линк, јер заиста, у овој трагедији није ми падало на памет да сликам.
https://sputnikportal.rs/20230503/beograd-je-veceras-grad-tuge-gradjani-odaju-pocast-nastradalima-u-skoli-vladislav-ribnikar-foto-1155136241.html
Јасно ми је да је све вас погодила ова трагедија, исто као и мене, али не разумем да дајете себи за право да судите и анализирате и оцењујете морал, менталитет житеља дела града о чему мало знате, пошто закључујем да већина уписника овде не живи у Београду.
Бенито: не знам шта ти је требало да одвалиш ово- на Врачару нема традиционалних Срба, (ма то нису Срби уопште).
Ако су ти два свештеника довољна за овако тешке и произвољне оптужбе, алал и теби и њима.
Знао сам и ја једног свештеника. Толико је срамотио цркву да су га распопили, или је сам себе, не сећам се. И тај случај треба да ми сагради слику о Цркви? Православљу?
Истина је да се доселило свега и свачега протеклих деценија, као што се свакакви досељавају и у Кг, Ниш, Јагодину, Нови Сад,али је исто тако истина и да то не може изменити "крвну слику"' староседелаца и добрих и пристојних људи који су ипак већина. Јер још нико од нас није решио да напусти Врачар и оде било где другде ни због чега. Цела Србија је продавала стоку, њиве, шуме само да се некако дочепа Београда, само да би се сада распалило по њему.
Стотине хиљада је било на испраћају Броза, све упишани од суза.
Београд је сатанизовани анти-србски град.
Од 1945 Београд не припада Србима... усташа дошло десетине хиљада, а онда "другови" комунисти све са АФЖ-ом поотимало остатке који су преостали.
по мени, Бенитова прича је чак блага.
Chicot - 04-05-2023
(03-05-2023, 11:51 PM)Јеремија Пише: (03-05-2023, 11:30 PM)Chicot Пише: Ево,
Стотине хиљада је било на испраћају Броза, све упишани од суза.
Београд је сатанизовани анти-србски град.
Од 1945 Београд не припада Србима... усташа дошло десетине хиљада, а онда "другови" комунисти све са АФЖ-ом поотимало остатке који су преостали.
по мени, Бенитова прича је чак блага.
Јеремија, знам да ниси злонамеран, али та теза је подла подметачина ( не кажем твоја).
Као Београд плак'о за Брозом а цела Србија се радовала. Није него.
Трулекс је што се то учитава Београду.
А са друге стране, што је крем дисидентства био у Београду,то ником ништа?
Што ти, велики Србин ниси дошао у Београд да пљунеш на Броза. Јеси ли? Ја јесам. Мада сам сигуран да је оно на 25 мају празно.
Србин је проклет. Мрзи бољег, лепшег, већег - али свог. Бољем али страном у дупе ће да уђе.
Некада, у Краљевини, је био фајт између села и града. имаш доста чланака на нету о томе. Врло поучно за овакве теме. А сада се све удружило против Београда.
Ђорђе Ивковић - 04-05-2023
[quote pid="166449" dateline="1683149419"]
Chicot
[/quote]
Јок, не може. У Београду је 1948. живело неких 50.000 становника рођених у другим републикама више него рођених у Београду. Од тада се ситуација само рапидно погоршавала. Данас у Београду нема ни 5% старих Београђана, и то да рачунамо и Дорчолце. Остало бар 50% рурални дођоши, "Мачекови Срби".
У Новом Саду је практично исто. Данас се Новосаађааани увреде кад кажеш "Српска Атина".
Бенито - 04-05-2023
Шико, ако се неки историјски догађај, а ово то јесте, догоди на неком географском простору, обичај је да се анализира и сам простор. Географски простор може да има суштинске, периферне, али и никакве везе са историјским догађајем који анализирамо.
У овом конкретном случају, објаснио сам генезу развоја Врачара у последњих пола века. Могу и детаљније, ако је потребно, али закључци се неће променити. Нису ми извор били два свештеника, у чије поштење и православни морал немам ниједан разлог да сумњам.
Одрастао сам у Београду. Познајем најмање 200 људи са Врачара лично, а да не рачунам јавне личности. Међу њима има, можда, петоро који су традиционални Срби. Мислим, можда нас двојица различито схватамо исти појам. Рецимо, Врачар у постброзовско време, крајем 1980-их, и онако сив и тмуран, да не кажем прљав као цео Београд тада, био је неупоредиво много више традиционалан него данас. Та промена ка западњачком атеизму је била очигледна одавно, али је после 2000-их постала константа.
Ко је докон нека прошета до Каленић пијаце и погледа мало и анализира шта се све у околини продаје. Верујте да неких производа сигурно нећете видети нигде у Србији. Или, рецимо, десило ми се да сам ишао туда баш на Велики Петак. Да не говорим да тога дана пијем само воду. Чак сам покушао да не гледам неке ствари, али то једноставно је немогуће не видети.
ПС а што се тиче скупа код Цветића, неодољиво подсећа на скупове народа у жалости у Француској. То је све што имам о томе да кажем, а имате интернет па упоредите.
Chicot - 04-05-2023
(04-05-2023, 12:14 AM)Ђорђе Ивковић Пише: [quote pid="166449" dateline="1683149419"]
Chicot
Јок, не може. У Београду је 1948. живело неких 50.000 становника рођених у другим републикама више него рођених у Београду. Од тада се ситуација само рапидно погоршавала. Данас у Београду нема ни 5% старих Београђана, и то да рачунамо и Дорчолце. Остало бар 50% рурални дођоши, "Мачекови Срби".
У Новом Саду је практично исто. Данас се Новосаађааани увреде кад кажеш "Српска Атина".
[/quote]
Ја не причам о целом Београду, који се непрестано ширио, него о Врачару, који је тада био тешко предграђе. Иза су били кукурузи и поља, није било ништа. А сада је тамо Вождовац.
Дорћол и Црвени Крст- Неимар су задржали највиши проценат "староседелаца".
Али, небитно је да ли је неко дошао пре 15 или 175 година. Београд је више од главног града због посебног духа, посебног менталитета. Поменута насеља су највише задржала тај стари фазон код становништва.
Chicot - 04-05-2023
Бенито, ок, значи живео си у Београду, не на Врачару и о томе знаш из друге руке - на представи о особама које познајеш са Врачара и на основу утиска док пролазиш поред Каленић пијаце.
Када причамо о традицији, Православљу, пошто видим да по томе одређујеш ко је Србин а ко не, Србин и у Краљевини није био превише религиозан, веровао је у Бога и не много даље од тога. За разлику од, рецимо, браће Руса.
Такође, мислим да је вера у Срба у драстичном опадању, како у БГ тако и другде, само што се у БГ и већим срединама то брже или лакше примети.
Ово је епохално! Мислим, немој да се љутиш, али ако Врачар називаш сивим и тмурним, који део града је, по твом уверењу светао, ведар, традиционалан и чист?
Мислим, немам ја ништа против а и познајем доста људи којима Београд не одговара за живот, или им се не свиђа град, људи, темпо живота, шта год. Све је то ок и то разумем у потпуности, чак и подржавам.
Али, ово није то, тако да остајем при реченом.
Ђорђе Ивковић - 04-05-2023
И велиш "посебан дух" , "менталитет" Београда...
Бенито - 04-05-2023
(04-05-2023, 12:53 AM)Chicot Пише: Бенито, ок, значи живео си у Београду, не на Врачару и о томе знаш из друге руке - на представи о особама које познајеш са Врачара и на основу утиска док пролазиш поред Каленић пијаце.
Када причамо о традицији, Православљу, пошто видим да по томе одређујеш ко је Србин а ко не, Србин и у Краљевини није био превише религиозан, веровао је у Бога и не много даље од тога. За разлику од, рецимо, браће Руса.
Такође, мислим да је вера у Срба у драстичном опадању, како у БГ тако и другде, само што се у БГ и већим срединама то брже или лакше примети.
Ово је епохално! Мислим, немој да се љутиш, али ако Врачар називаш сивим и тмурним, који део града је, по твом уверењу светао, ведар, традиционалан и чист?
Мислим, немам ја ништа против а и познајем доста људи којима Београд не одговара за живот, или им се не свиђа град, људи, темпо живота, шта год. Све је то ок и то разумем у потпуности, чак и подржавам.
Али, ово није то, тако да остајем при реченом.
Нисам живео у Београду, него живим у Београду.
Једно време и на Врачару, да не објашњавам детаље.
Нисам Врачар назвао сивим и тмурним, него цео Београд је био такав осамдесетих година због лоше организације града. Ко је живео тада у Београду, одлично се тога сећа.
Бесмислено је мало да полемишемо ако Ти уопште не прочиташ шта сам написао. И уопште то потцењивање, ви не знате.... Па нисам Милослав Самарџић. Провео сам живот у том граду, а једно дуго време и на том Врачару. Ако треба могу и о томе, али да не дужимо.....
ПС ваљда ће традиционални Срби да буду православни. Неће бити будисти. Па, ваљда, и Врачарци са све Храмом Светог Саве, коме је укинута порта, па се Врачарци са све малтезерима и пудлицама шетају око светиње. И пусти те приче, нису Срби били православни. Од кога си то чуо? Данашњи комунистички историчари или социолози ће сигурно да објасне да ли су Срби били православни пре рата!!! Велики су то стручњаци.
И завршавам полемику - могу да Ти наведем још стотину примера да су Београђани, а становници Врачара поготово, управо због промене структуре становништва и милитантног атеизма који се спроводио деценијама а сада даје резултате, одвојили од суштине српског националног и историјског бића. Али, Теби ниједан аргумент није довољан, па према томе је и полемика бесмислена.
Николај - 04-05-2023
(03-05-2023, 10:23 PM)Djoleat Пише: https://twitter.com/MiloLompar/status/1653842183823171588?s=20
Ево ти и поста са твитера твог Ломпара, јебо вас он у шупак. Крива му јуначка историја Срба, треба да будемо пацифистички амерички тексас ?
Мило Ломпар нема профил на Твитеру, човек је демантовао да је то он, лажни налог је у питању, неко пише под његовим именом. Исто је и са професором Радованом Дамјановићем, Миланом Ст. Протићем и многим другима.
Mekenzi - 04-05-2023
Проблем данашње деце и омладине Београда форсирње екстремне бахатости, безобразности и непоштовања ауторитета који родитељи, медији подржавају.
Клинац Панин син од 20 година имао 85 саобраћајних прекршаја у саобраћају узме ламбурџини вози кроз град укључи лајв и виче "пандури пушите ку*ац".
Син од свештеника српске цркве Бака Прасе свака друга псовка у речнику. Сликање са гомилом новца са прескупим стварима..
Овај што је побио децу у школи на инстаграму му је стојало "Најбитније је Пишање по ку*ви".
Када видим београдске девојчице ја се најежим..
Београдска деца форсирају огромну агресивност. Претње, псовке, вређање, омаловажавање итд.
Школски систем који је застарео и под америчким нво као што е "усаид" није у стању либералним методама и неолибералним бирикратским системом да се одбрани од агресивног система са интернета и друштвених мрежа.
Не може неко ко измакне наставници столицу да буде позван на разговор код психолога.
Ту бајо мој раде шамарчине да глава зуји па пенндречење.
Овај што је побио децу, болестан и труо систем му не може ништа. Готово ништа. Једино доживотно на психијатрији.
Оно што је битно. Деца у мањим местима су питомија , образованија, културнија, духовнија у односу на богату, имућну, децу Београда.
Канцер после 1945-те године се преместио у Београд.
Утицаајним личностима докторима, профсорима, генералима, партијским лидерима и политичарима и другима је срамота да живе Ван круга двојке...
У ову школу иду деца утицаајних личности Србије.
Велики проблем а то је од 1945-те разарање духивности.
У ову школу иде 80-90% деце чији су родитељи граџаанисти, либерали, атеисти, анархисти, који вређају и нападају СПЦ јер које њима СПЦ да одређује "правила живота".
Дете које са 13 година ово уради долази из демонизоване и атеистичке, анархистке породице.
Ово је чист пример како демони опседну нејако дечије тело и ум, због тога што том детету родитељи нису усадили веру христову. Ко је у вери Христа тај ово не ради.
Деца атеиста,анархиста, неолиберала, и осталих караконџула од познатих личности који у срцу не носе веру Христову и ауторитет према Богу све више ће бити деце наркомана, самоубица, масовних убистава.
Дете које живи у Србији и коме су родитељи "усадили" у ум шта је крсна слава, бадњи дан велки петак васкрс, молитва, литургија, причест, положајник, кум, брат, сестра, друг...
Ко са веслим и радосним срцем у коме је посађена Христова вера и који се радује хришћанству, колачу, слами, животињама то дете не може извршити масован покољ.
Београдска деца се "радују" и усађују бахатост, агресивност, ауторитети суим опскурни агресивни необразовани ликови.
Е ту је проблем. Утицајни и богати београдски родитељи не усађују деци духовне вредности и "весело срце" већ усађују агресивност и бахатаост.
Да би дете од 13 година узело пиштољ и побило и ранило цело једно одељење ту је огромаааннн пропуст родитеља који су атеисти бахати и пуни кеша и не може им нико ништа јер се данас сматра да се новцем може купити све.