Погледи форум
Злочин у ош "Владислав Рибникар" - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Злочин у ош "Владислав Рибникар" (/thread-5005.html)

Странице: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - Mekenzi - 04-05-2023

Да ли је Коста Кецмановић заиста убица?

Убиство деце у ОШ у Београду ме је подсетило на убиство Ђинђића. Одмах се знало ко су убице иако истрага није ни почела.

Идемо редом. Када гледате на оном снимку хапшење видећете да полиција не одузима пиштољ већ пушку хелкер и кох. Детаљно погледајте снимак.

Друго када га изводе са јакном преко главе види се крупна особа у средњим 20-им која је по висини у у висини инспектора (1.90 цм). Што дете од 13 година нема шансе да буде.

Треће. Теоретске шансе нема да дете од 13 година и да је обучен као Рамбо што нема шансе да погађа покретне мете директно у главу  уз цику,вриштање деце и то из пиштоља. Ко је пуцао из пиштоља зна који трзај има и колико се тешко рукује са њим + репетирање, пуњење шаржера, и то уз цику и вику.

Четврто. Оне цртеже што су показивали јуче како је имао план, списак и остало не делује да је рукопис детета већ старије особе.

Мени искрено се не уклапа никако да је Коста Кецмановић стар 13 година убица ове деце. 

Ово је неко старији побио децу, због чега и  Зашто су се осветили Кецмановићима никада нећемо сазнати.

(04-05-2023, 04:16 PM)Mekenzi Пише:  Да ли је Коста Кецмановић заиста убица?

Убиство деце у ОШ у Београду ме је подсетило на убиство Ђинђића. Одмах се знало ко су убице иако истрага није ни почела.

Идемо редом. Када гледате на оном снимку хапшење видећете да полиција не одузима пиштољ већ пушку хеклер и кох. Детаљно погледајте снимак.

Друго када га изводе са јакном преко главе види се крупна особа у средњим 20-им која је по висини у у висини инспектора (1.90 цм). Што дете од 13 година нема шансе да буде.

Треће. Теоретске шансе нема да дете од 13 година и да је обучен као Рамбо што нема шансе да погађа покретне мете директно у главу  уз цику,вриштање деце и то из пиштоља. Ко је пуцао из пиштоља зна који трзај има и колико се тешко рукује са њим + репетирање, пуњење шаржера, и то уз цику и вику.

Четврто. Оне цртеже што су показивали јуче како је имао план, списак и остало не делује да је рукопис детета већ старије особе.

Мени искрено се не уклапа никако да је Коста Кецмановић стар 13 година убица ове деце. 

Ово је неко старији побио децу, због чега и  Зашто су се осветили Кецмановићима никада нећемо сазнати.

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - Бенито - 04-05-2023

(04-05-2023, 04:01 PM)Mitic Пише:  Није проблем у дођошима и новопридошлицама. Питање је да ли се могу поредити они пре 1945. и после 1945.

Те године је 1945. је извршена револуција, оно старо није ваљало, сад почињемо да градимо ново. Или што каже Лечић у филму "Три карте за Холивид", да ово није наш народ, изградићемо лепши народ. Тако је било 1944. и 1945.

И онда наметање таквог система милитантног атеизма који је допринео да народ скрене на други пут. Тако сам ја схватио Бенита.

Рекао сам већ да се не понављам... Медији већ више од 48 сати покушавају да уклопе причу у свој наратив по којем живе, али им се све чињенице супротстављају :
Дечко је био физички леп, одличан ђак, волео је да учи и проучава разне науке, није конзумирао цигарете, дрогу, алкохол, није гледао ријалити, не зна ко је Кристијан Голубовић, Аркан или Љуба Земунаца, не зна ко је Миломир Марић, није деликвент, никада се није потукао, другови из претходног одељења су га зезали да је штребер али је премештен у друго где су га сви лепо примили, размењивао је поруке и са човеком из обезбеђења школе....
Никако да нађу замајац неки, неку ситницу и оправдају његово злодело.
Наратив је да се то мора неким разлогом оправдати.
А овде то не могу да нађу.
А зашто морају да нађу?
Јер је основна потка западне модерне цивилизације да зло не постоји. То проистиче из Ничеове, а поготово Јунгове школе филозофије, на којем почива савремени Запад. И тај разлог се мора наћи по сваку цену.
Само да не би победило православље које је толико супериорно у односу на то средњеевропско бласфемично трабуњање. 
Да не победи владика Николај Велимировић који јасно каже да непоменик најчешће детету седи на рамену и шапће му које зло да учини. 
Дете није имало заштиту Светог Духа, и било је изложено страховитом утицају злих сила. То је овде читава прича. Али, то не жели да прихвати ни неокомунистичка власт ни атеизирани родитељи ђака школе, ни сви они који не желе да се сруши тај "елитистички" свет на релацији Рибникар -Трећа београдска гимназија -Филозофски (или било који други) факултет -министарство-пензија..... 
Дечко је, на жалост, по свим до сада познатим подацима, класичан пример еманације зла..

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - Шумадинац - 04-05-2023

(04-05-2023, 04:54 PM)Бенито Пише:  
(04-05-2023, 04:01 PM)Mitic Пише:  Није проблем у дођошима и новопридошлицама. Питање је да ли се могу поредити они пре 1945. и после 1945.

Те године је 1945. је извршена револуција, оно старо није ваљало, сад почињемо да градимо ново. Или што каже Лечић у филму "Три карте за Холивид", да ово није наш народ, изградићемо лепши народ. Тако је било 1944. и 1945.

И онда наметање таквог система милитантног атеизма који је допринео да народ скрене на други пут. Тако сам ја схватио Бенита.

Рекао сам већ да се не понављам... Медији већ више од 48 сати покушавају да уклопе причу у свој наратив по којем живе, али им се све чињенице супротстављају :
Дечко је био физички леп, одличан ђак, волео је да учи и проучава разне науке, није конзумирао цигарете, дрогу, алкохол, није гледао ријалити, не зна ко је Кристијан Голубовић, Аркан или Љуба Земунаца, не зна ко је Миломир Марић, није деликвент, никада се није потукао, другови из претходног одељења су га зезали да је штребер али је премештен у друго где су га сви лепо примили, размењивао је поруке и са човеком из обезбеђења школе....
А зашто морају да нађу?
Јер је основна потка западне модерне цивилизације да зло не постоји. То проистиче из Ничеове, а поготово Јунгове школе филозофије, на којем почива савремени Запад. И тај разлог се мора наћи по сваку цену.
Само да не би победило православље које је толико супериорно у односу на то средњеевропско бласфемично трабуњање. 
Да не победи владика Николај Велимировић који јасно каже да непоменик најчешће детету седи на рамену и шапће му које зло да учини. 
Дете није имало заштиту Светог Духа, и било је изложено страховитом утицају злих сила. То је овде читава прича. Али, то не жели да прихвати ни неокомунистичка власт ни атеизирани родитељи ђака школе, ни сви они који не желе да се сруши тај "елитистички" свет на релацији Рибникар -Трећа београдска гимназија -Филозофски (или било који други) факултет -министарство-пензија..... 
Дечко је, на жалост, по свим до сада познатим подацима, класичан пример еманације зла..

Само да додам да та потка да зло не постоји не проистиче од Јунга никако, па чак ни од Ничеа. Још су неки свети Оци толковали да зло не постоји.... Али то је дубока и комплексна тема.

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - victoria - 04-05-2023

(04-05-2023, 03:03 PM)Chicot Пише:  Victoria,
Врло добро размишљање а без трунке острашћености. Свака част и добродошао на форум са закашњењем ( ретко улазим на горње ПДФ-е).

Само да додам: не ради се о "дођошима". Сви смо ми дођоши, однекуд. Није  то никакав проблем. Реч је само о томе шта донесеш тамо где си кренуо.

Ако сам добро схватио ти си родом из Зенице? Скрасио си се у Шапцу? Да ли си дошао овамо током рата? Каква су твоја искуства са домицилним становништвом?

Да,ја сам родом из Зенице.Мајка ми је из Бадовинаца у Мачви(имају и Бадовинци у Жумберку али то је тек занимљива тема коју ћу једном начети)а отац из Бањана код Никшића,Велимље.Елем са 9 месеци сам донесен у Бадовинце због великог аерозагађења у Зеници које ми је правило здравствене проблеме.Донесен у неизрађену кућу са поњавом уместо врата и папирним џаковима од мекиња уместо прозора.Али,на тавану беше брдоооо књига које је деда читао(иначе прешао Албанију пешке као 15-годишњак са осталим регрутима и послаше га у Француску у политехничку двогодишњу школу).Шест година сам провео у Бадовинцима са малим прекидима и безуспешним покушајима родитеља да ме навикну на обданиште.Као прави мали сеоски дивљак нисам се дао,волио сам своју слободу коју су ми пружили деда и нана и радије сам слушао понеку шкрту дедину причу о Француској и играо се са чаурама топовских граната из Великог рата(свака авлија у Бадовинцима их је била препуна тих70-их година а ми и мамо и данас две,од пољског топа и од хаубице)Кад чујем данас како"струка" хвали вртиће буде ми мука!Сваки распуст сам проводио у Мачви са мојим друговима и верним пулином Лесијем(који уз дедину бригу поживе 17година)Треба знати да је Зеница давала ђацима цео јануар као зимски распуст и кретали смо у школу тек првог понедељка у фебруару а летњи почињао првог петка у јуну ,завршавао се првог понедељка у септембру.Због загађења.Лети код баке на Велимље обавезно недељу дана пре одласка на Острво цвећа и/или у школско одмаралиште у Дућама код Омиша(аскетски услови,дрвене бараке и војнички кревети уз јутарњу трубу за буђење.Скромно али прелепо).Елем,продужих прекомерно али само због тога да укажем на то да сам имао прилику да упознам и да живим са народом три потпуно различита менталитета и да могу да донесем чврст закључак да је градација немогућа јер би личила на оно питање да ли су боље крушке или јабуке ?мој утисак о особинама ова три "типа" био би следећи:1.Тадашња Зеница је била конгломерат људи из читаве Југославије па богме и Аустро-Угарске.Мени је учитељица била из западне Херцеговине,прва и друга наставница с-х Пољакиња и Муслиманка и код свих смо морали да пишемо једну недељу ћирилоцом.Када дође Врањанка само латиница !!! 2.Београд конгломерат и људски мравињак,забаван ти годину-две дана док не обиђеш све што си као момак из провинције желео да видиш(наравно долазио сам и раније код стричева и тетки у Бгд на кратко а и положио сам пријемни за факс 1986-е али срећом се предомислих) после тога озбиљан проблем ми причињаваше онај други део-људски мравињак.Ја не волим утапање у масу .Зет(професор на Музичкој академији) ми живи у дединој кући из 1905-е и уз сестру и њега упознах доста "старих Београђана" и стварних интелектуалаца.Доста неповерљив свет па изгледају на први поглед арогантно али ако те и када прихвате сасвим друга прича.Људи на свом месту па и више од тога. 3.Мачвани . .. променили се доста од 70-,80-их и то на горе.Од раја на земљи тих година до раширене наркоманије,педерлука и криминала.Ипак,када су тракторске колоне прошле кроз Мачву 95-е засуте су храном и свиме што треба уз изузетак једне протуве која им је на Павловића мосту продавала за паре воду !!! Он и није био из Мачве већ некадашњи "уљез" од некуда.Кућа му је убрзо изгорела.Сигурно је заборавио укњључену ринглу.Из Мачве можеш отићи бијен али не и гладан. 4.Никшић . . . нема средине . . или људи који ће ти дати срце или битанге које ћи ти га ишчупати ! Са једним и другим у комуникацији води рачуна о речнику ,за псовку мајке лети глава.За разлику од Мачве где брат брату опсује матер !За моју инфекцију Историјом заслужан је покојни теча који је био директор музеја.Удавих вас начисто али ето покушах да објасним да је став "дођоша" при доласку у неку средину детерминисан не само њиховим навикама и обичајима већ и ставом "домаћих"(који су мало раније такође били "дођоши").Уз спретно руковођење друштвеном заједницом мешавина различитих менталитета може да буде велики плус а у сваком случају је мало компликованије.

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - victoria - 04-05-2023

Мекензи,надам се да грешиш иако уопште не искључујем ту могућност.Језиво за помислити да су нам извели ову крваву представу испред носа али кад помислим на убиство гардиста и Ђинђића(којег не жалим) онда је не смемо ни искључити.Добро запажаш.

(04-05-2023, 08:25 PM)victoria Пише:  Мекензи,надам се да грешиш иако уопште не искључујем ту могућност.Језиво за помислити да су нам извели ову крваву представу испред носа али кад помислим на убиство гардиста и Ђинђића(којег не жалим)  онда је не смемо ни искључити.Добро запажаш.
Не могу да нађем снимак па ћу преко линка.

Обрати строго и добро пажњу на 0:10 или ти десету секунду видеа када полицијајац му узима оружје и полаже на зид ако је оно пиштољ ја сам онда ванземаљац.

https://www.google.com/amp/s/www.kurir.rs/amp/4155362/snimak-hapsenja-decaka-koji-je-pocinio-masakr-u-skoli-na-vracaru

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - ХраброСрце - 04-05-2023

А зашто морају да нађу?

Ето тако брате. Гдје нема Бога, зна се ко је присутан. Ко ономад на Цетињу, гдје онај поби недужну дјецу и комшије. И сви ће се потрудити да објасне социолошки и психолошки феномен, како се то десило, а суштину да заобиђу,а заједничко за ова два случаја је да су се десила у потпуно обезбоженим срединама. А сви разлози које они наводе као узрок, само су посљедица горе наведеног.

(04-05-2023, 08:25 PM)victoria Пише:  Мекензи,надам се да грешиш иако уопште не искључујем ту могућност.Језиво за помислити да су нам извели ову крваву представу испред носа али кад помислим на убиство гардиста и Ђинђића(којег не жалим)  онда је не смемо ни искључити.Добро запажаш.

@victoria јести из Шапца?

Живео сам и студирао у Шапцу почетком 2000.
Много леп град.

Ако јеси пиши ми у приватним порукама. 

Извињавам се за оф топик.

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - luka.luke - 04-05-2023

Када је ријеч дођошима, нарочито онима из 44-45-48, све се слажем готово 100% , само једну ствар немојте никада занемаривати, а то је да Шеста личка није дошла у БГ, него да ју је довела Прва пролетерска. Те да је Прва пролетерска разне , а сличне шесте довела и у Сарајево и у Загреб, Љубљану, Сплит...

А зашто морају да нађу?
Ваистину!

Свска част Митићу људино!

Из овог круга пакла које сам зацрнио се ствара политички лоби и то је окосница неолиберализма, атеизма и политичке елите у Србији...

Не може неко са учитељском дипломом из Ниша или нишког филозофског бити на некој озбиљној државној функцији у Србији ако није из овог либералног атеистичког круга пакла.

Рибникар-Трећа-Филозофски-ФОН-Правни-Пензија...

Пакао!

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - Бенито - 04-05-2023

Нема на чему.  Баја

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - Митић - 04-05-2023

Обраћање мајке девојчице са списка убице: Не ширите лажи – доста више пропаганде. Био је размажено и монструозно дете!

http://www.nspm.rs/hronika/obracanje-majke-devojcice-sa-spiska-ubice-ne-sirite-lazi-%E2%80%93-dosta-vise-propagande.-bio-je-razmazeno-obesno-i-monstruozno-dete.html

RE: Злочин у ош "Владислав Рибникар" - Митић - 04-05-2023

Pucnjava u Mladenovcu, ranjeno nekoliko ljudi: Ima povređene dece

https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3673376-pucnjava-u-mladenovcu