Референдум о независности Шкотске - Владимир Петровић - 02-01-2014
Референдум по питању независности Шкотске биће главни догађај ове године у Великој Британији. Референдум ће се одржати 18. септембра на иницијативу владе Шкотске коју предводи националиста Алекс Селмонд.
Ако се Шкоти позитивно изјасне на референдуму, независност ће бити проглашена 24. марта 2016.
Шта мислите, да ли ће Шкоти већински гласати за независност?
RE: Референдум о независности Шкотске -
Лепи Бора - 02-01-2014
(02-01-2014, 07:07 AM)Владимир Петровић Пише: Шта мислите, да ли ће Шкоти већински гласати за независност?
Велики братко (демократија) пита само кад је одговор унапред познат.
RE: Референдум о независности Шкотске - Владимир Петровић - 03-01-2014
Сматрам да исход није нимало "унапред познат", већ ће на исход референдума утицати много фактора, као што су унутрашња економска ситуација у УК, а посебно у Шкотској, односи са ЕУ, стање фунте на финанасијком тржишту, однос британске Династије према референдуму итд.
Вања - 03-01-2014
Ја познајем пар људи из Шкотске, тамо је велик набој да се гласа за ДА. Хоће да прогурају у закону да је старосна граница за гласање 16 година место 18. Планирају да се економски и политички угледају на Норвешку. Уздају се у нафтне платформе које имају на мору. Историјиски имају свакако право на државу, ем нису Енглези имају чак и свој језик, заставу, грб, били су држава и пре уласка у Унију са Енглезима. ДА!
Захумље - 04-01-2014
Ткз Келтској Унијих?
Mekenzi - 04-01-2014
Nema ništa od toga. Koliko je Irska tražila nezavisnos i nikada ga nije dobila. Drugo neće dati Masoni, članovi bildeberg grupe kao i kraljevska porodica.. UK će i dalje postojati.
Вања - 04-01-2014
Да, какви масони, зависи од интереса УК ако им не одговара финансијски, привредно и политички да се отцепи Шкотска неће се одвојити, ако не губе ништа одвојиће се. За сад Енглези на све гледају мирно. Ирска је друга ствар у друго време била.
Мањача - 06-01-2014
Било би ми драго, мада сумњам да ће се Шкоти успјети одвојити...
Лепи Бора - 07-01-2014
А ја све сузе роним у тоијлету, а за англеском и шкртском...
Романија - 12-03-2014
И ја би волио наравно. Сигуран сам да већина Шкота то жели. Ал могу да се сликају по том питању.. Ђе би го.на енглеска дала да им се цијепа територија..
А хоће ли бити у Велсу нешто тако?
Вања - 13-03-2014
Велс нема шансе, принц од Велса је увек титула престолонаследника а и Велшани су још мање загрејани за то од Шкота.
Романија - 13-03-2014
Није ми јасно то да сви они имају посебне фудбалске репрезентације, а например Српска има све независно у односу на БиХ осим војске (која и не постоји) и репрезентације.. тј. само су један степен од потпуне независности. Па какав је онда статус Шкотске, Велса, С.Ирске који имају репрезентације ?
Вања - 14-03-2014
УК се води као једна држава сачињена уствари од четири државе. Шкотска тренутно има највећу самосталност унутар УК. Имају управо због тога репрезентације. Само једном су играли под именом Велике Британије, на Олимпијади 2012. У кошарци исто играју под тим именом а у фудбалу не стално, насупрот. РС има репрезентацију која није члан УЕФА и ФИФА. Из политичких разлога. Било би добро да се то догоди ал онда би био још већи притисак да ''Косово'' добије исто.
Захумље - 19-03-2014
Мислим у садашној климу....а мислим да је ово само почетак......
Скотска независност добија нову динамику......због тамо Енглези имају своје нуклијалне подморице!