Погледи форум
ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ (/thread-807.html)

Странице: 1 2 3 4 5 6

ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Милослав Самарџић - 16-03-2014

Хајде да се окушамо. Smile

Највише гласова добиће СНС и група око њих, то је јасно, јер они држе медије и они организују изборе. Али, не верујем да ће добити колико причају. Јер, ко год је до сада организовао превермене изборе - прешао се у процени. Друго, они су направили највећи обрт у историји парламентаризма - после прошлих избора, окренули су практично 100% оно што су причали пре избора. Треће, немају реалних резултата, све је још горе него кад су преузели власт.
Тако да мислим да ће они бити око 30, а не око 40%.

Комунисти? Прошли пут су добили пола милиона гласова. Сматра се да за њих гласају пензионери, мада је баш лидер ПУПС-а, Кркобабић, раније уништио пензиони фонд. Мислим да ће добити 10-15% гласова - али неће ући у владу. Колико видим, ови избори су расписани баш због тога да се они избаце из владе, пошто их Запад сматра као проруски фактор. Тј. циљ Запада је даље кидање веза са Русима.
Ако је ова теорија тачна, то би за ову напаћену државу била велика колатерална добит, јер су комунисти без сумње главни у корупцији и уопште безакоњу.

Тадићева Демократска странка добиће више од Ђиласове, јер Тадић боље изгледа, па ће добити женске гласове. Али рекао бих испод 10%.

Следи Ђиласова ДС и ДСС, можда по 6-7%.

Мислим да Динкић и ови његови неће прећи цензуз. Вучић им је задао јак ударац у кампањи податком да је држава до сада уложила 2 милијарде евра у Фијат. То је била строго чувана тајна. Динчић наравно стално прича да држава има велики приход од Фијата. А у ствари никакав профит још није наплаћен... Као што с друге стране не сме да се објављује да има профита од руских фирми.

Толико за сада.

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Романија - 16-03-2014

Вучић 45% ; (навући ће он)
Комунисти 12% ;
Тадић 8% ;
ДС 7% ;
ДСС 6% ;
СРС 4-5 % ;
ЛДП 4% ;
ДВЕРИ 4%
итд. Smile
Тадић ће сигурно више освојити од Ђиласа; ЛДП можда и пређе цензус због Чанкових, и муслимана..

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Милослав Самарџић - 16-03-2014

Ау, 45%.Smile
Па јел знаш колико је то...
А где ти је друга ДС?

Мислим да је у кладионицама граница за СНС 44%... За комунисте 13%... За Двери 4,4%...За Чеду 5%.
Па написао сам Тадић - НДС ако то мислите..
..УРС ће имати око 3%..

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Милослав Самарџић - 16-03-2014

Ајде баш да видимо, колико се сећам, нико није добио 45%, од 1990.

Ма наложио се народ на ова хапшења.. Smile
Мислим да је у РС некад током 90-тих побједио СДС (Караџић) са преко 70%.

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Владимир.М - 16-03-2014

СНС: 32-35%
СПС: 12-15%
ДС: 9-11%
НДС: 6-8%
ДСС: 6-8%
ЛДП: 4-6%
УРС: 4-6%
ДВЕРИ:4-6%
СРС: 3-5%

Првих пет сигурно прелази цензус, напредњаци побеђују убедљиво, али мислим да нема шансе да узму онолико колико им предвиђају разноразне анкете. Комунисти су стабилни, Ђилас узима, око 10% и биће јачи од Тадића, а Коштуница сличан резултат као и прошли пут.
Што се тиче осталих, све четири листе ће бити ту негде, око цензуса и мислим да ће две да пређу, а навијачки се надам да ће и ДВЕРИ бити међу њима...

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Николај - 16-03-2014

Двери и Радикали неће прећи цензус, могуће ни Динкић и Чеда. Тадић и Ђилас ће имати приближно исти број гласова, негде око 8-9%.

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - деб.рс - 16-03-2014

СНС: 33%
СПС: 14%
ДС: 9%
НДС: 7%
ДСС: 6%
ЛДП: 6%
ДВЕРИ:5%
УРС: 4%
СРС: 3%

п.с.
Владу праве СНС и НДС, а ако им затреба и СПС.

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Ђорђе Ивковић - 16-03-2014

Ово су наменски избори.
Они треба да обезбеде "људске ресурсе" за промену Устава. То је суштина.
Вучићево премештање са позиције ППВ (првог потпредседника валаде) на ППВ (првог председника владе) је колатрала. Такође, Вучићев циљ је истискивање и потискивање Николића и Дачића и јаче повезивање са сигурним "проеуропским снагама", дакле људима који ни у бунилу не осећају патриотизам према Србији, дакле Босанцима и сл. (Ђилас, Јовановић, Тадић...).
СНС без обзира на резултат, неће преузети сав терет издаје и уништавања Србије на себе. Свакако ће ући са неким од деривата титоизма у коалицију. Како ће се тај звати, ирелевантно је. Зависи од нагодбе.
При томе, треба свему дати привид демократије. Отуда, може се очекивати "контролисано јачање десничарске опозиције" која ће служити да држи свећу на парастосу Србији. Дакле, по мом мишљењу, у парламент ће ући две од три декларативно патротске странке. Тешко је поверовати да ће поред ДСС, који је иначе најнападанија странка са свих страна - дакле циљ је да се они сузбију скоро до ивице цензуса, јер јесу ЈЕДИНА ИЗВОРНА СРБИЈАНСКА ПОЛИТИЧКА ОПЦИЈА - бити дозвољено да у парламент поново уђе СРС. Не зато што ти ликови нису спремни на разноразне "аранжмане" (сетите се њихове колаборације са Ђиласом, кад су у парламенту све живо нападали сем васти у Београду, што је компензовано захвалним синекурама у разним "упрвним одборима" и сл.), већ зато што су превише глупави, чак и за укус Босанца Вучића. Но, не мора да значи. Све се, врти око 5%.
Не тврдим да хоће, већ ми се чини прилично реално да у Парламент уђе, као "нова опција" Двери, и да се то затим удари на сва звона по медијима као доказ како у Србији влада демократија. А ништа неће моћи да ураде већ да "лају". Утом ће њихови посланици осетити све сласти учешћа у власти, макар и као опозиција, па ће бар део, схватити да може бити још сласније, и крај приче. Као пример таквог размекшавања наводим извесног Тулимировића, за кога су ми се сви ФБ пријатељи клели да је перфектан човек, и који је у Парламент ушао са листе НОПО (Ђорђа Вукадиновића). Кад оно међутим, и сад га више нико не помиње, као да се до јуче нису дичили са муфљузом.

Да буде јасно: Ко год је изашао на гасање, гласао је заправо за рушење Устава којим је Коштуница тешком муком заштитио Србију. То важи и за ДСС.

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Chicot - 16-03-2014

Нит' мање државе нит' више политичких партија. Свака нова предизборна трка донесе десетак нових имена старих кандидата. Ускоро ћемо имати 3 партије по глави становника.

Предвиђам детаљ неке будуће предизборне кампање:
Србија, 2035 : "..заокружи број 18475972.." Smile

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Захумље - 16-03-2014

Ово нису изборе....

Нити има ИЗБОР.....

Ових ИЗБОРИ што вам странци нуду.........

Овака Србија се сама убија!

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Јеремија - 16-03-2014

Мислим да је Самарџић близу процента кад су у питању пицоусти и назадњаци. ДС, како Ђиласов тако и Тадићев, вероватно деле гласове, ту негде око 10%. Што се осталих тиче... Биће намештања за потребе које је одредио Брисел. Устав Србије, ма колико мањкав, мораће да мењају и управо зато им требају странке мањина, као и сатрапи попут ЛДП-а. Ко зна, можда и Двери пређу цензус (веолео бих да буде тако па да видим колико ће се борити за србство), декора ради.
Све у свему, жали Боже новаца који се баца кад ништа ново нећемо гледати. Додуше, пицоусти ће бити још горопднији па га можемо оћекивати чак и у дечијем програму.

RE: ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ - Krajisnik - 16-03-2014

Ko vas tjera da uopste izadjete na glasanje?
Sva ta kombinatorika,te Brisel oce...
Ostani kuci pa nek pevaju borbene.