Хрватска у ЕУ: Без еуфорије и без много наде -
Милослав Самарџић - 09-08-2013
У сјајном чланку, др Срђа Трифковић показује зашто Србија треба да се одрекне поитике еврофанатизма, док још није касно:
http://www.pogledi.rs/hrvatska-u-eu-bez-euforije-i-bez-mnogo-nade/
RE: Хрватска у ЕУ: Без еуфорије и без много наде - Дравски орао - 10-08-2013
Одличан текст који вреди прочитати а посебно овај део :
".......
да је пучанство ЕУ досегло око пола милијарде, онда је јасно да ће Хрвати у овој будућој држави чинити мање од 1% укупног становништва. Дугорочна судбина хрватског народа у ЕУ је катастрофална, јер је неизбјежно да ће се далеко многобројнији еуропљани насељавати на хрватско подручје, а неизбјежно је и да ће се хрватско пучансто, поготово млађи, с временом раселити по цијелој ЕУ......"
Ја сада размишљам о ЕУ и Србима ако једног дана уђу у ту мегатворевину и њиховим првим комшијама Арнаутима, које ће Немци одмах примити у ЕУ да напакосте Србима. Не треба заборавити д су Арнаути народ са највећим наталитетом у Европи који чекају ко запета пушка да населе испражњени југ Србије.
ЕУ постаје све више велики лонац за топљење нација попут САД.....
RE: Хрватска у ЕУ: Без еуфорије и без много наде -
Voja Bgd - 10-08-2013
(09-08-2013, 06:41 PM)Милослав Самарџић Пише: У сјајном чланку, др Срђа Трифковић показује зашто Србија треба да се одрекне поитике еврофанатизма, док још није касно:
http://www.pogledi.rs/hrvatska-u-eu-bez-euforije-i-bez-mnogo-nade/
Уз сво поштовање Др.Трифковића ,погрешио је да Немачка контролише Брисел.
(погледај Nigel Farage)
Брисел,као и цео светски капитал је контролисан од Ситија и УСА.
(погледај "Ротшилдова хоботница"-србска политика.цом)
А војно, Немачка као и цела Европа изузев Русије,Белорусије, и Украјине је контролисана од Амера = "западно-европске демократије=међународна заједница"од 1945 године.
Не знам више сигурно колко Атомских бомби има у Европи-некада је само у Западној Немачкој било 250.
Кад би Европа заиста била независна и слободна имала би сопствену војску.Овако има нешто налик србској војски-Европска трупа за брзо реаговање.Највише војника из Швабске и Француске.
Не сећам се више дал има неког енглендера ал они себе сматрају нешто посебно само не "Континенталци" а амере и овако и онако називају "халабучни каубоји без историје".
Само се надам да ови србски политиканти не зезну ситуацију још више.
Свим Србима који би у ЕУ-погледајте Бугаре /Румуне па онда одлучите за кога сте.
А ако сте прошли путем "братства и јединства",Словеније било према Италији ил Аустрији-ПОГЛЕДАЈТЕ врло добро чије су рекламе поред пута.Њихове нису.
ЛукаЛоко - 14-08-2013
Ја се не слажем с тиме, Војо.
Да ли морамо сматрати Немце жртвама америчког империјализма? Ја не мислим овако, када је добро позната главна улога коју су имали у распарчавању Југославије. А нико их није натерао на то, него су они имали своје велике интересе у томе.
Voja Bgd - 17-08-2013
(14-08-2013, 06:34 PM)ЛукаЛоко Пише: Ја се не слажем с тиме, Војо.
Да ли морамо сматрати Немце жртвама америчког империјализма? Ја не мислим овако, када је добро позната главна улога коју су имали у распарчавању Југославије. А нико их није натерао на то, него су они имали своје велике интересе у томе.
Лука,
Моћ и извршење те моћи НСП (Нови Светски Поредак)су вишеслојне,по србски,не можеш да их у'ватиш ни за главу ни за реп.
Што и у моменту најјача економска земља Европе(света?)Немачка куша пред НСП,није чудо.
Још немају подписан мир после 2.СР,они су колонија САД,МОРАЈУ да слушају ,(као и све остале земље света ОСИМ Русије,Кине)иначе,може много шта да им се деси,од економског до социо-политичког разарања.Видиш ли да стално "боцкају"Русију,Кину.
Гледам најчешће ТВ Немачке,историјско-политичке програме,вести-код њих сам одрастао.
Неколико пута сам видео,како политичари високог калибра(Ангела,Шојбле,Штајнмајер и други из високог ешалона) ,у сред говора, мењају изненада смисао и говор.
Дал им неко из публике даје неки знак ил су можда већ футуристички -реално да су им уграђени чипови па онда по команди ,окрећу мисли, не знам,технички није немогуће.
Посебно,погледај Штајнмајера задњих десетак година.
Ко не зна суптилности немачког говора и политике мисли да је то нормална трансформација.
А тек оног јадника Шојбле-а ил "мама"Ангелу.Играју како им велики брат свира.
Ангела је "направљена политичарка".Без великог знања ил каризме.
Ал ,годинама,пропагандом је праве велику.
Штајнмајер образован и стручан као Шојбле ал нису самостални-морају да слушају центре моћи.
Тако је било и са разарањем СФРЈ.
Многи из немачког табора стари SS/Nazi ,су чак уживали у улози која им беше додељена.План је постојао деценијама да се Југа уништи.Још од 1950-их година.Чудио сам се само ,што су толко чекали од брозове смрти.
Ал "велики брат"планира на дуге стазе.
Почело је "куповином"Аљаске,а вероватно ће се завршити општим нуклеарним ратом.
Сети се,да је мафијашким методама ,Италија спречена да постане на јавним,демократским изборима, комунистичка.
Такође,колко знам,мафија је била (скоро)истребљена а са "ослобођењем" Европе ,поново организована и оживела више него раније.
А тек са овом "кризом",наравно скоро 100% људи верују да криза постоји а не да је то велика политичка игра за уништење Русије,потом Кине.