24-01-2023, 01:27 PM
(10-06-2022, 10:50 PM)Милослав Самарџић Пише:(10-06-2022, 10:16 PM)Monarhist Пише:(10-06-2022, 09:50 PM)Милослав Самарџић Пише: Сигурно обнова капитализма. Белгија има БДП 500 милијарди, Србија 50...
Богатство нам неће шкодити, а богате су само капиталистичке земље.
Срећна околност је што се капитализам сам обнавља. Иначе...
Само што је све на дивље за сада. У реду је приватницима допустити да зидају стамбене објекте, ал не тако да унаказиш сву околину комунистичком хладноратовском архитектуром. Боже саклони шта урадише од Бијељине, Бањалуке, и дословно било којег другог града у РС. Ми сем Требиња немамо град ни близу просечног чешког. А није некад тако било. Тачно је неко рекао да све што вреди у РС је грађено или у А-У или у Краљевини. Све пре а нарочито после...А то је због духа, јер су приватници углавном постале комуњаре које су се докопале пара и сачувале положаје и исти систем. Дакле имају пуно пара, ал немају духа и укуса јер су примитивци. Нису права елита.
Мислим да сте Ви говорили да се по изгледу школа може препознати кад су грађене, оне ружне у социјализму, а оне лепе у Краљевини
Зато што је ''за сада'' још социјализам.
И не бих рекао да је до духа, већ до система (социјализам=безакоње или капитализам).
Тако је, види се шта је кад грађено, архитектура је огледало епохе.
Ово је заиста тачно о "естетици ружног" и препознавњу социјалистичког периода.Кад се погледа стамбена архитектура у Берлину , иста је као код нас.Само је разлика у много бољем одржавању тих комунистичких зграда односно инфраструктуре.

А то је због духа, јер су приватници углавном постале комуњаре које су се докопале пара и сачувале положаје и исти систем. Дакле имају пуно пара, ал немају духа и укуса јер су примитивци. Нису права елита.