07-10-2017, 08:27 PM
(07-10-2017, 06:15 PM)Бенито Пише: Ултра, немој сад и ти претеривати. Није то обичај само код римокатолика и протестаната, него је било тако и код нас. Уосталом, обоје су одрасли и образовани на Западу, па то не би требало да чуди. Али, баш због тога, лепо је видети колико су били одушевљени у цркви, нарочито она. Прелепо им је било венчање и нека их прати свака срећа. Да им Господ подари здраво и велико потомство.
Сад сам видео да је Цилетова ћерка. Скоро сви Маринковићи из Шумадије су потомци Карађорђевог брата Маринка, кога је Вожд дао погубити због силовања. Ако је ово сусрет, након толико генерација, онда је то више него занимљиво. Наравно, задршка стоји, зато што нисам сигуран да лије то тачно.
Чини ми се да је ово само припрема јавности за венчање Петра Трећег.
Пардон, ја никада нисм чуо за тај обичај.
Иако су ТВ водитељке су само се интересовале да ли ће присуствовати неко из енглеске краљевске династије, јер Карађорђевићи су тамо родили и одрасли нико се није појавио што показује континуитет политичко-интелктуалне елите Енглеске према свему што је српско. Али то је за неку другу тему.
Бранке, што се тиче задушница, патријајрх Иринеј у току венчавања то није помену већ да су се венчања дешава на празник "Св. Стевана краља Првовеначаног".