Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је власник Мегатренда?
#29

Serbian Petition Demands Probe Into Minister's Thesis
Over 2,700 academics in Serbia have called on the government to examine claims that a top minister plagiarised his PhD thesis.
Over 2,700 professors, lecturers and PhD students in Serbia have signed an online petition demanding an investigation of claims that the Interior Minister copied parts of his doctoral thesis.

The petition, entitled "Plagiarism and Fake Doctorates", on the campaigning website Petitions24.com, calls on the government to establish an independent academic commission of prominent professors to examine the alleged plagiarism of the doctoral dissertation of Interior Minister Nebojsa Stefanovic.

Djordje Pavicevic, a political science professor and one the signatories, said the petition was an appeal for "matters in higher education, especially over master's and doctoral studies, finally to be put in a little in order.

"The problem is that the entire procedure of issuing diplomas ends up at the universities and there is no ranking of universities, and thus, of diplomas," Pavicevic noted.

The petition calls for all such theses to be made publicly available in electronic form.

The Serbian academic community has been shaken by the row over Minister Stefanovic, who is accused of lifting parts of his PhD thesis from other people's work.

The rumpus followed publication of an article by three British-based Serbian academics on the site Pescanik.net entitled: “How to get a PhD? Easy! The case of Nebojsa Stefanovic.”

They claimed the minister plagiarized parts of his thesis on strategic management in local government, citing the relevant parts of Stefanovic’s work.

Ugljesa Grusic, Branislav Radeljic and Slobodan Tomic told Balkan Insight that they read the thesis in detail and stood behind the claims in their article.

Afterwards, some professors from the University of Belgrade also analyzed Stefanovic’s PhD thesis, accusing him of breaking academic rules.

Stefanovic and his mentor, the rector of Megatrend University, where he studied, have denied the allegations.

In an interview with weekly paper Nedeljnik on Thursday, Stefanovic again denied the allegations and said it was the last time that he would be commenting on the issue.

Meanwhile, the dissertation of Stefanovic's mentor, Mica Jovanovic, the rector of Megatrend, has also come under the spotlight.

Two Serbian professors based in the UK maintain that he did not obtain a PhD at the London School of Economics, LSE, as his official biography claims.

On Wednesday, Education Minister Srdjan Verbic said he had launched an international procedure to determine the existence of Jovanovic's doctorate, relying on the European Network of National Information Centres on Academic Recognition and Mobility.

Српски Петиција Захтева тезу истрагу министра
Преко 2.700 академика у Србији позвали су владу да испита тврдње да врх министар плагирао докторску дисертацију.
Преко 2.700 професора, предавача и студената докторских у Србији потписали су онлине петицију тражећи истрагу тврдњи да је министар унутрашњих послова копираних делове његове докторске тезе.

Петиција, под насловом "Плагијат и Лажни Докторати", на сајту кампањама Петитионс24.цом, позива владу да оснује независну комисију академски истакнутих професора да испита наводно плагијат докторске дисертације министра унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Ђорђе Павићевић, професор политичких наука и један потписници, рекао је петиција била апел за "питања у високом образовању, посебно у студијама мастер и докторских, коначно да се стави у мало у ред.

"Проблем је у томе што цео поступак издавања дипломе завршава на универзитетима и не постоји рангирање универзитета, и на тај начин, диплома," истакао је Павићевић.

Петиција позива за све такве тезе да буду доступни јавности у електронском облику.

Српска академска заједница је уздрмана ред преко министра Стефановића, који је оптужен за подизање делове своје докторске дисертације из рада других људи.

Лом следи објављивање чланку три британска-на српски академици на сајту Песцаник.нет под називом: "Како да добијете докторат? Лако! Случај Небојша Стефановић. "

Они су тврдили министар плагирао делове своје тезе о стратешком менаџменту у локалној власти, наводећи релевантне делове Стефановић рада.

Дисграцед Универзитет Српски шеф Поставља Борба
Бивши ректор приватног Универзитета Мегатренд, Мића Јовановић приморан да поднесе оставку након што је наводно лаже о својој тези, обећао је да ће се борити за "заверу" против њега и његове владе савезника.
Б92, БИРН Београд
 
 Мића Јовановић. Фото: Бета
Јовановић рекао је у недељу да скандал који је избио у почетку, након министра унутрашњих послова Србије је био оптужен за краду делова докторске тезе, онда ескалирала да натера да поднесе оставку ректора, је "измишљена како би се доле државно руководство".

Бивши ректор Мегатренд универзитета је ухваћен у скандал када Лондон Сцхоол оф Ецономицс (ЛСЕ) одбијен његов захтев да је добијен свој докторат на престижном британском колеџу.

Али током разговора са Пинка Србије у недељу, Јовановић приказао документ који је он инсистирао је његова докторска дисертација.

Он је рекао да је путовао у Британију да добију тај документ, који је рекао је преузет из архиве Лондонској школи за економију и политичке науке.

Јовановић, који је раније тврдио да је добио докторирао 1983, такође предочио документ из 1991, којим се потврђује да је одбранио докторску дисертацију у јануару 1989.

Бивши ректор Мегатренд универзитета дао оставку на у петак након што је министар образовања Србије позвао га да престане као скандал показала знаке јењава.

Универзитет прихватио његову оставку, али је Јовановић рекао је у недељу да је он и даље професор и власник приватног универзитета, али је "близу одлуке да га прода".

Мегатренд скандал је почео када су три британска-базирани српски академици објавио чланак о Песцаник.нет сајту тврди да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић плагирао делове своје тезе о стратешком управљању у локалној управи.

Академици Угљеша Грушић, Бранислава Радељић и Слободан Томић рекао је за Балкан инсајт да читају тезу детаљно и стајао иза потраживања у свом чланку.

Након тога, неки професори са Универзитета у Београду, такође анализирао Стефановић тезу и оптужио га за кршење правила академске.

Али Стефановић и његов ментор универзитет Јовановић обојица негирали наводе. Јовановић је такође тврдио да је чланак академици "није била заснована на коначној верзији доктората.

У међувремену преко 3.000 академика у Србији потписали су онлине петицију под називом "Плагијат и Лажни Докторати", позивајући владу да оснује независну комисију академски да испита случај.

Угљеша Грушић, Бранислава Радељић и Слободан Томић рекао је за Балкан инсајт да читају тезу детаљно и стајао иза потраживања у свом чланку.

Након тога, неки професори са Универзитета у Београду, такође анализирао Стефановић је докторску дисертацију, оптужујући га за кршење правила академске.

Стефановић и његов ментор, ректор Мегатренд универзитета, где је студирао, су негирали наводе.

У интервјуу за недељник Недељник четвртак, Стефановић поново негирао наводе и рекао да је то последњи пут да ће бити коментаришући питању.

У међувремену, од дисертација Стефановић ментор, Мића Јовановић, ректор Мегатренд, је такође дошао под лупом.

Две српске професори са седиштем у Великој Британији тврде да он није добије докторирао на Лондонској школи за економију, ЛСЕ, као своје службене биографија потраживања.

У среду, министар образовања Срђан Вербић је рекао да је покренуо међународни поступак утврђивања постојања Јовановића докторат, ослањајући се на Европске мреже националних информационих центара о академском признавању и мобилности.
Одговори
#30

A ko je ministar odbrane?

http://www.teleprompter.rs/procurelo-nov...kolom.html

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#31

(18-06-2014, 08:49 AM)Vlad Alekš Пише:  A ko je ministar odbrane?

http://www.teleprompter.rs/procurelo-nov...kolom.html

Највећа срамота у историји војске.
Најгоре је што увек мислиш да после Тадића и Шутановца горе не може бити, кад оно... Љутко

Министар војни, па дал зна овај народ да је министар војни био Степа Степановић или рецимо Михаило Живковић?!
А сад...туга.
Одговори
#32

ДАНИЦА ПОПОВИЋ

Блистави ум министра Стефановића

http://www.politika.rs/pogledi/Danica-Po...ca.sr.html
Одговори
#33

(18-06-2014, 06:38 PM)Вукашин Петковић Пише:  ДАНИЦА ПОПОВИЋ

Блистави ум министра Стефановића

http://www.politika.rs/pogledi/Danica-Po...ca.sr.html

Čudi me da Politika sme da objavljuje ovakve tekstove. U čemu li je kvaka?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#34

Ово је спрдња над Србским народом или народски речено:Пишај по сиротињи!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cKki_ahRM...ture=share
Одговори
#35

(19-06-2014, 12:47 PM)smederevo Пише:  Ово је спрдња над Србским народом или народски речено:Пишај по сиротињи!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cKki_ahRM...ture=share

Па ти што пишају владају овом јадном Србијом.Љутко
Одговори
#36

(19-06-2014, 12:50 PM)регул Пише:  
(19-06-2014, 12:47 PM)smederevo Пише:  Ово је спрдња над Србским народом или народски речено:Пишај по сиротињи!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cKki_ahRM...ture=share

Па ти што пишају владају овом јадном Србијом.Љутко

Ма упишаће се ти владари кад их народ ускоро пропусти кроз шаке!Бесан
Одговори
#37

Мегатренд био подао једног Руског Университет
Као
Москва
Петроград
Новосибирск
Бауман
Томск

Како стоје преостале као
Univerzitet Singidunum
Državni univerzitet u Novom Pazaru
Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru
Univerzitet Edukons
Univerzitet Metropolitan
Alfa Univerzitet
Evropski Univerzitet
Univerzitet Union
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним