Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нови сајт: Злочини над Србима
#1

http://www.zlocininadsrbima.com/Novosti.aspx
Одговори
#2

Изложба о Јасеновцу једна од најгорих које сам видео, не знам шта бих рекао

Главни директор Светског јеврејског конгреса за Израел Лоренс Вајнбаум изјавио је у Загребу да је узнемирен након посете Спомен-подручју Јасеновац и истакао да је тамошња поставка пример замагљивања историје Холокауста.
Мирослав Лазански у студију
© SPUTNIK/ РАДОЈЕ ПАНТОВИЋ
Нисмо знали за овај стандард ЕУ: Чланови могу да промовишу фашизам (видео)
„То је једна од најгорих изложби које сам видео, не знам шта бих рекао“, изјавио је Вајнбаум у среду на трибини о едукацији о Холокаусту у Хрватској, одржаној у Јеврејској општини Загреб, а поводом Међународног дана сећања на Холокауст.

Вајнбаум, који је и главни директор Израелског савета за спољне односе, додао је да је изложба лоше конципирана, али да је и технички лоша, те да је морао клекнути да види неке делове збирке, преноси Хина.

Он је позвао хрватске власти да подрже оснивање мешовитог одбора у којем би, поред научника из Хрватске, биле колеге из иностранства које су тај проблем успешно решиле, као у Норвешкој или Немачкој. Тај би одбор дао одговоре на питања Холокауста у Хрватској и помагао у његовој јавној презентацији, казао је Вајнбаум.

Он је истакао да од интерпретације историје зависи наш став о садашњости и будућности, о чему, нажалост, говоре негативна кретања у, како је навео, Пољској, Румунији, Мађарској и балтичким државама.

По његовом мишљењу, међутим, проблем није у историчарима јер „он долази с врха“.

Није у питању незнање, него негација и замагљивање. Потребно је зрело друштво које неће пребацивати одговорност на друге и њих оптуживати, него преузети одговорност. У Хрватској је убијено више од 30.000 Јевреја и то је реалност, али многи лудаци не дају да је тако. У Пољској је јеврејска заједница потпуно искорењена, а чинила је десет одсто становништва.

Група истраживача се храбро бавила тиме у Пољској и нашла да је било доста оних који су имали користи од уништења Јевреја. То је тешко прихватити, казао је Вајнбаум и додао да су ти истраживачи данас изложени оптужбама да су издајници.

Мирослав Лазански
Догађање Јасеновца (видео)
Здравље тих друштава, па и хрватског, зависи од односа према Холокаусту. Ако Јевреји осећају да их поштују и да се сећају њихових страдања, то је лакмус папир за здравље друштва, ако представници Јевреја не желе бити присутни на државној комеморацији о Холокаусту, то треба бити важан знак за друштво, рекао је он.

Вајнбаум је каже да је противник колективне кривице и не мисли да је народ крив, али сматра да сваки народ мора бити у стању да пренесе поруку и да се сећа онога што се догодило.

Он је изразио очекивања да ће Хрватска смогнути снаге да се суочи са преузимањем одговорности за злочине који су почињени у „Независној Држави Хрватској“ и да ће се супротставити глорификацији оних који су убијали.

Вајбаун је, ипак, оставио отвореним питање колико је то могуће јер, како је казао, зна да политичари имају изазов да доносе одлуке које им неће донети гласове, али и да цивилно друштво и медији нису толико снажни да сами изнесу тај проблем.

На истој трибини, историчар Невен Будак рекао је да је хрватска историографија способна истражити питања Холокауста, која се у Хрватској пуно више избегавају због злочина над Србима него због страдања Јевреја.

Највећи проблем је, међутим, што власт подржава удружења које шире тврдње да Јасеновац није био место злочина, казао је Будак.

Весна Тершелич из Документе је казала да је у Хрватској већи проблем негирање геноцида на Србима, те се заузела за доношење новог политичког оквира на нивоу Европске уније који ће ојачати „Европу памћења“.

Усташе бацају људе у јаму
ЈАВНИ ДОМЕН
Хрвати напали српске жртве и хиљадама километара далеко од Јасеновца
Председник Јеврејске заједнице Загреб Огњен Краус сматра да се кључни проблем налази у политици и додао да у среду током посете Јасеновцу нико из Министарства културе није био присутан.

Такође, додао је, када се у Хрватској говори о Холокаусту, никад се не наводе примјери из Хрватске него из Аушвица.

Државна комисија за утврђивања жртава из 1999. закључила је да је у Хрватској страдало 240 Јевреја и седам стотина и нешто Срба. Председник те комисије Вице Вукојевић потом је изабран за судију Уставног суда, казао је Краус и додао да људи из власти упоређују жртве Блајбурга и Јасеновца, што је неприхватљиво.

Водитељка Шоа академије Сања Зоричић Табаковић оценила је да је у хрватским школама образовање о Холокаусту слабо и да је доказ тога индиферентност према Холокаусту.

Уље на платну, Холокауст. слика која се налази у музеју у Вашингтону, САД
© FLICKR/ COUNSELMAN COLLECTION
Ексклузивно: Човек коме је гестаповац спасио живот оснива „Јад Вашем“ у Србији
Она је додала да је била чланица Савета Спомен подручја Јасеновца четири године и да се трудила да упозорава на проблеме, али да је једни резултат да „Савета више нема“.

„У Министарству науке и образовања наводно добро сарађују са Меморијалним центром Јад Вашемом у Израелу и Шоа академијом у Паризу, али не сарађују с нама који смо ту, иза ћошка“, казала је Сања Зоричић Табаковић.

Има 77 година од постојање Логори смрти у твз хрватској, Јасеновац као највећи смртни логор.

Та стање није се само саде прохујала......него њезим темељ се баш ископао од другог светског рата.

Само један безвезни МАСОНСКИ КОМУНИСТИЧКХ СПОМЕНИК ко нема благе везе са оним што се тамо дешавало.

Ја сам поновио што неких су рекли пред мене да енглези су један од главни државе ко стоје иза СКРИЈЕЊЕ ГЕНОЦИД над Србима.

Али њихови СПОНСОРИ У БИВШОЈ СФРЈ и та владајучка наследства су тотално одговорни зашто нема ГЛАС за тог ЗЛО дела.

Ако чутиш, и кренеш главу ЗЛО, ти си његов индирекни учешник!

Тако кад се ово даље одмотава, вероватно бих могли наћи СРБА ко су плаћених од хрвата, чак и можда католичке цркве, да се то и даље наставља да се гуши!
Одговори
#3

[Слика: FB_IMG_1518462364915.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#4

ХОЛОКАУСТ У СРБИЈИ – безобзирна вештина кроатолагарије

Језуитски, цинично и хладно, хрватска министарка МИП поручила је Дачићу да се Србија не може бавити јасеновачким жртвама, јер је имала „два највећа ратна злочинца из Другог свјетског рата“, случајно два српска официра, југословенска генерала, Михаиловића и Недића, које данас ето слави, једног је већ рехабилитовала, а други је у евентуалном поступку!

Придружујући се овој оркестрираној представи за „увређени и понижени хрватски народ“, јер је најзад обелодањена истина о хрватском геноциду над Србима, Жидовима и Ромима, препознатљиви хрватски заштитни знак антифашисте, кумен Иво Јосиповић, доказани творац оптужбе за измишљени „српски геноцид“ понавља ко папагај, да је и у Србији почињен холокауст, да је Београд био први „јуденфрај“ град у Европи, што разне тете антифашисткиње у Београду лажу већ више од четврт века!

Оне то могу, јер је та лаж и кренула из Загреба далеке 1991.године, када је чиновница хрватског МИП, тада чланица ŽOZ („Židovska općina Zagreb“) злонамерно изјавила, да је у Србији побијено 60000 Жидова и да је Београд први „јуденфрај“ град у Европи, што су одмах радосно пренеле све новинске агенције тада укључене у сатанизацију Срба, док траје насилно разбијање заједничке државе Југославије, уз активно учешће NАТО, ЕU и Ватикана!

Отада, до дана данашњег, београдски денацификатори „фашизма у Србији“ упорно изнова подмећу ту лаж, у чему предњаче доказане тете деконтаминерке, Борка, Соња, Сташа, аташа, и њихов дрчни подмладак из бројних NVО!

Правник по струци, професор универзитета (пардон, свеучилишта), кумен Иво зна да он злонамерно лаже, али, још је чика Гебелс поодавно казао да сто пута поновљена лаж постаје истина, па ваља стога и порадити на тој „истини“!

Чињенице су ипак малчице другачије, јер немачки, да управо немачки документи, казују праву истину о холокаусту над Жидовима у окупираној Србији те далеке 41.и 42.године, од којих је највећи део и живео у Београду до априла 1941.године и немачке окупације Србије, што је собом донело и неумитни злочин холокауста као последицу!

У разним евиденцијама краљевине Југославије, пунолетно становништво није вођено по националном опредељењу, али по верској припадности јесте, зато су немачки окупатори наредили да се коришћењем тих евиденција изврши регистрација Жидова, те су одредили комисију за евиденцију коју је водио немачки представник, а регистровани су добили жуте траке, које су стигле заједно са немачким чиновницима из јеврејског оделења окупационе управе, као и у осталим европским државама, већ раније окупираним!

Практични Немци, одмах су извршили конфинацију Жидова мушкараца, да би тако добили потребну радну снагу да раскрчи рушевине немачког злочиначког бомбардовања Београда, како би градски живот могао да се што пре нармализује, и окупациона управа проради.

Те су мушкарце сместили у некадашњи војни магацин, назван „топовске шупе“, те су тако окупационом команданту Србије били на изволте, да они буду као грађани Србије први стрељани, након доношења уредбе о одмазди за убијене и рањене немачке окупаторе, када је отпочео устанак у мају 1941. године, као наставак оружаног отпора ЈВуО!

Жидовске жене и децу, покупила је немачка војна полиција састављена од фолксдојчера, да се над њима проведе холокауст и смештени су на територији НДХ у „Judenlager Semlin“, изложбене павиљоне некадашњег сајма, где су дочекали долазак специјалног возила, душегупке, да се ту изврши његова проба, прва у окупираној Европи, у покушају налажења најефикаснијег начина убијања Жидова у нацистичком пројекту „коначно решење“!

Пошто су те жене и да деца покупљени у Београду, дакле у окупираној Србији, практични Немци су наредили да недићева сарадничка власт храни своје грађане, те су тако чиновници носили храну за логораше преко моста, али у пратњи немачке фолксдојчерске полиције, јер жандари СДС („Српска државна стража“) нису ни могли ни смели, да кроче ногом на „свету хрватску земљу“ уз другу обалу реке Саве!

Након потпуног затирања Жидовки и њихове деце у пролеће 42.године, немачка управа уступила је логор за потребе хрватске машинерије смрти, те је одмах преименован у хрватско „сабиралиште“ за српске жене и децу, Роме и антифашисте, а обезбеђење тог „сабиралишта“ вршила је злогласна Црна легија, и то муслиманска јединица, под фесовима са ознаком *U* !

Дакле, на тлу окупиране Србије холокауст није почињен физички, већ су немачки окупатори отерали жидовске жртве у сабирни логор на подручју НДХ, где су убијани у душегупкама!

Тете деконтаминерке и кумек Иво, заједнички упорно лажу о холокаусту у Србији, конкретно у Београду, а педантни Немци нису стрељане мушкарце Жидове у документима водили као „решавање жидовског питања“, већ као стрељање талаца за одмазду!

Тачно је да је из Београда у једном приватном писму, окупаторски гестаповски главешина написао свом пријатељу да је град „јуденфрај“, али није тачно да је то био први град у окупираној Европи у ком су затрти Жидови, а недићевска администрација нема никакву конкретну улогу у томе, изузев исхране тих несрећних жртвава, и то по окупаторској наредби!

Злонамерници ће казати да је овакав говор неприличан за саосећање над судбином жидовске популације у окупираном Београду, али ваља знати да су Срби спасили далеко више Жидова од многоизвиканих хрватских праведника, захвални Жидови су били и у редовима ЈВуО, борећи се за слободу своје поробљене Отаџбине, јер су се Жидови у Србији некада традиционално изјашњавали као Срби Мојсијевог закона, пошто је кнежевина Србија била прва европска држава која је Хебрејство изједначила са Хришћанством, без икаквих ограда наспрам Жидова! Покушај групе другосрбијанаца, доказаних наводних „антифашиста“ који упорно желе да наметну „српски фашизам“, отежавајући системско решавање меморијалног комплекса „Старо сајмиште“ као места за одавање почасти Србима, Жидовима и Ромима убијеним на територији НДХ, а не као места где су „српски фашисти починили холокауст“,чиме би се опет натурило мерило лажне симетрије из времена браваровог „братства-јединства“!

На њихову велику жалост, непажљиви Немци (који су педантно водили службене белешке) онемогућавају сваки покушај такве сатанизације Срба, у видљивом наступу учесника УЗП (удружени злочиначки покушај) из ЕU, Ватикана и NАТО, уз значајну улогу београдских „бораца против српског фашизма“, те зато овакав наступ хрватске министарке и кумека Иве нимало не чуди, јер су на истом радном задатку!

Међутим, Хрватска је као савезница нацистичке Немачке, сама, доказано својим репресивним апаратом утаманила већину Жидова у НДХ, притом уредно обавештавајући немачку централу о урађеном послу!

Нарочито су затрти сарајевски Сефарди, који су ту живели још од доселења из Шпаније, где су се станили бежећи пред католичком инквизицијом, у том делу тадашње Отоманске царевине, мирно живећи заједно са Србима и муслиманима, уредно плаћајући порез и трпећи бахатост и осионост потурчењака, док се доказују у свом „турковању“!

Али, доказаног хрватског „чистунца“, RKC надбискупа сарајевског Шарића, нису могли да умилостиве ни златни прилози, ни изјаве лојалности, а добро се зна да је он био тај стварни сарајевски господар из сенке, док су Адемага Мешић и Јуре Францетић, само радосни извршиоци, који Жидове, Србе и Роме, шаљу на бесповратни излет у Јасеновац!

Извор: anfor.org
Одговори
#5

Вођа муслиманау БиХ Бакир Изетбеговић изјавио да су џихадисти
његовог оца нису чинили ратне злочине над Србима него су то били издвојени инциденти.
Затим је организатора тих "издвојених инцидената" над Србима генерала Атфа Дудаковића сместио у болницу да тамо чека суђење.

http://dnevnizurnal.com/izetbegovic-ubij...incidenti/
Одговори
#6

Одговори
#7

APELACIONO veće Suda BiH ukinulo je oslobađajuću presudu ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću, potvrdio je "Novostima" izvor blizak Sudu BiH. Zvanično nam je odgovoreno da je sud "doneo i otpremio drugostepenu odluku, a javnost će biti blagovremeno informisana, nakon što bude dostavljena svim strankama u postupku".

Prema nezvaničnim informacijama, Oriću je presuda ukinuta za sve tri tačke optužnice po kojima je bio oslobođen i sada sledi novo suđenje.
- Na Apelacionom veću da donese odluku da li će se suđenje vratiti Sudu BiH, ili će se suditi pred Apelacionim većem. U novom suđenju neće se izvoditi ponovo svi svedoci - kaže za "Novosti" izvor blizak Sudu BiH.

Sud BiH doneo je oslobađajuću presudu 9. oktobra prošle godine. Sudilo se ratnom komandantu tzv. Armije BiH Oriću i pripadniku Armije Sabahudinu Muhiću, i to po optužbi za zločin protiv ratnih zarobljenika u Bratuncu i Srebrenici 1992. godine, odnosno za zločine u selima Zalazje, Lolići i Kunjerac. Orić i Muhić bili su optuženi da su 1992. godine ubili trojicu zarobljenih Srba, Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića. U Srednjem Podrinju, u zoni Orićeve odgovornosti ubijeno je 2.428 Srba.
Одговори
#8

Независна међународна комисија за истрагу о патњама Срба у Сарајеву од 1991-1995 објавила је на свом сајту мапу са локацијама логора и затвора за Србе у том граду.

https://www.incomfis-sarajevo.org/mapping/

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним