16-10-2014, 11:54 PM
Нисам љубитељ те параде нити славља око ткзв. "ослобађања", али ми је изузетно драго да су људи изашли на улице да клицају Русији и Путину. Показали су право лице Србије, а не оно проевропско-пицоусто...

(16-10-2014, 11:15 PM)ПРОСВЕТАР Пише: Мит да се Стаљин “окренуо” Цркви тек кад је постао свестан да без њене помоћи неће моћи победити Хитлера, оповргава сам датум чувеног сусрета Стаљина са тројицом руских Архијереја до кога је дошло 4-ог септембра 1943-е године.
Тај датум сам по себи треба да застиди све заговорнике тезе да се Стаљин “сетио Цркве” тек када је био пред пропашћу. Тај састанак није одржан 1941-е године него после потпуне прекретнице у Другом светском рату, пошто је Црвена Армија однела победе и под Москвом и у Стаљинградској бици и у Курској бици, у тренутку када је Црвена Армија само наступала, а Немци се повлачили!
(16-10-2014, 04:01 PM)ПРОСВЕТАР Пише: Да то просто није било тачно, показао је Тито већ јуна 1948-е, када је иступио из Информбироа, „прелетео“ на Трули Запад и учланио своју приватну губернију СФР Шугославију у НАТО пакт.
тако да је од 1948-е утицај Трулог Запада у титовској Шугославији био 100 одсто, док је совјетски био занемарљив.
(17-10-2014, 03:19 AM)Громовник Пише: Немци су управо до тог септембра незадрживо продирали у Стаљинград, те су у једном тренутку држали 90% територије града, налазећи се пред победом у одлучујућој битци у рату. Прву контра-офаонзиву на овом фронту Совјети су покренули два месеца након тог "датума који треба да нас постиди", са тенковима окићеним иконама.
(17-10-2014, 03:19 AM)Громовник Пише: А откуд ЈНА Совјетско наоружање?
(17-10-2014, 01:29 PM)Громовник Пише: Која је још то чланица НАТО била опремљена наоружањем Источног блока? Одакле Совјетска лиценце ако је њихов утицај овде био нула? Шта ћемо са пешадијским наоружањем и авијацијом, који су такође биле Совјетски?
(17-10-2014, 04:53 PM)gegula Пише: Незнам за вас али кад сам чуо на разгласу "по шумама и горама" моментално сам угасио тв...згадила ми се и војска и парада и оне маторе комуњаре и све заједно у п.м.
(17-10-2014, 03:13 PM)Громовник Пише: Извињавам се, лоше сам прочитао, учинило ми се да пише септембар 1942. беше касно кад сам писао одговор.
(17-10-2014, 05:42 PM)Жика Пише: Поздрав свима, први ми је пост овде, да кажем да се парада много свидела мојој ћерки од 14 година и дете још није чуло ни за Стаљина ни за Тита, а ето видела је Путина!
(17-10-2014, 05:33 PM)gegula Пише: Оооо па где си Просветару стари друже драго ми је да је стара форумашка екипа још увек овде...