Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vojna Parada
#99

Нисам љубитељ те параде нити славља око ткзв. "ослобађања", али ми је изузетно драго да су људи изашли на улице да клицају Русији и Путину. Показали су право лице Србије, а не оно проевропско-пицоусто...хихихи
Одговори

(16-10-2014, 11:15 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Мит да се Стаљин “окренуо” Цркви тек кад је постао свестан да без њене помоћи неће моћи победити Хитлера, оповргава сам датум чувеног сусрета Стаљина са тројицом руских Архијереја до кога је дошло 4-ог септембра 1943-е године.

Тај датум сам по себи треба да застиди све заговорнике тезе да се Стаљин “сетио Цркве” тек када је био пред пропашћу. Тај састанак није одржан 1941-е године него после потпуне прекретнице у Другом светском рату, пошто је Црвена Армија однела победе и под Москвом и у Стаљинградској бици и у Курској бици, у тренутку када је Црвена Армија само наступала, а Немци се повлачили!

Штета што не разбираш квалитетне текстове од јефтине пропаганде!

Текст је пример лупања без основног познавања чињеница. Ако већ копираш овакве ствари однекле, оно бар се потруди да провериш да ли су уопште тачне.

Немци су управо до тог септембра незадрживо продирали у Стаљинград, те су у једном тренутку држали 90% територије града, налазећи се пред победом у одлучујућој битци у рату. Прву контра-офаонзиву на овом фронту Совјети су покренули два месеца након тог "датума који треба да нас постиди", са тенковима окићеним иконама.

(16-10-2014, 04:01 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Да то просто није било тачно, показао је Тито већ јуна 1948-е, када је иступио из Информбироа, „прелетео“ на Трули Запад и учланио своју приватну губернију СФР Шугославију у НАТО пакт.

тако да је од 1948-е утицај Трулог Запада у титовској Шугославији био 100 одсто, док је совјетски био занемарљив.

А откуд ЈНА Совјетско наоружање? Баја

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(17-10-2014, 03:19 AM)Громовник Пише:  Немци су управо до тог септембра незадрживо продирали у Стаљинград, те су у једном тренутку држали 90% територије града, налазећи се пред победом у одлучујућој битци у рату. Прву контра-офаонзиву на овом фронту Совјети су покренули два месеца након тог "датума који треба да нас постиди", са тенковима окићеним иконама.

Нами није јасно о чему ти булазниш и из које Википедије црпиш своја "знања"?!

Ми смо лепо написали да је до сусрета Брке са тројицом Архијереја дошло 4-ог септембра 1943-е године, свим иоле обавештеним добро познат датум, И ОСТАЈЕМО ПРИ ТОМЕ.

Међутим!

МОСКОВСКА БИТКА И ЊЕМАЧКИ ПОРАЗ У ИСТОЈ, је битка која се водила за одбрану Москве између октобра 1941-е и јануара 1942-е године!

Њемци су пукли кад је Жуков послао појачања заједно са новим тенковима Т-34 и каћушама. Исцрпљени и промрзли Њемци разбијени су и одбачени на 100 до 259 километара од Москве до 7. јануара 1942-е. Победа у Московској бици је била важан подстицај совјетском моралу, јер је немачка војска у њој изгубила ауру непобедивости. Не успевши да поразе Совјетски Савез у брзом удару, Њемци су морали да се припреме за дугу и крваву борбу. Од Блицкрига оста само звучно име!

СТАЉИНГРАДСКА БИТКА И ЊЕМАЧКИ ПОРАЗ У ИСТОЈ је била главна прекретница у Другом светском рату и сматра се најкрвавијом битком у људској историји. Трајала је од 17-ог јула 1942-е до 2-ог фебруара 1943-е. Њемци су се грчевито бранили до 26-ог јануара 1943-е године када је совјетска зимска офанзива уништила и заробила њихове снаге унутар Стаљинграда!

КУРСКА БИТКА И ЊЕМАЧИ ПОРАЗ У ИСТОЈ водила се од 5-ог јула до 23-ег августа 1943-е године. Иста се проучава на многим војним академијама у свету као пример добро организоване одбрамбене операције која је фактички прерасла у највећу тенковску битку Другог светског рата па се за њу се каже да је преокренула ток рата!

Био је то неславан крај њемачке офанзиве јер после контранапада совјетске армије код Москве и битке за Стаљинград то је била трећа операција која је коначно решила исход сукоба између СССР и Трећег рајха!

ПАМЕТНОМ ДОСТА а нами ваистину није јасно шта је песник хтео да каже!

ЗАКЉУЧАК:

ГЊУСНА ЛАЖ РУСОФОБА ЈЕСТЕ ДАКЛЕ, ДА ЈЕ СТАЉИН БИО У БИЛО КАКВОЈ ФРЦИ И ПРЕД ПОРАЗОМ ТОГ 4-ОГ СЕПТЕМБРА 1943-Е ГОДИНЕ КАД СЕ САСТАО СА АРХИЈЕРЕЈИМА!

НАПРОТИВ!

ТО ЈЕ БИЛО ВРЕМЕ ЊЕГОВОГ ТРИЈУМФА КАД ЈЕ КАО РУСКИ ГЕНЕРАЛИСИМУС БИО ОВЕНЧАН ВЕНЦИМА СЛАВЕ ПОСЛЕ СВЕ ТРИ ОДЛУЧУЈУЋЕ БИТКЕ!


Ви би ође сви у хору да од нас правите некаквог стаљинисту сутим "Товаришч политком" и осталим безвезним трућањима, ну истина је да ми само износимо податке који потврђују да је Стаљински Бонапартизам био неупоредиво мање зло за нас Србе од титовског комуно-сатанизма који нам је дошао главе што се и из приложеног види!

Зар не видите да са том русофобијом најпре према Стаљину па потом према Путину, постепено прелазите у табор који ође представља форумски латиничар Киза?!

ЗА СРБСКОГ ПРАВОСЛАВНОГ НАЦИОНАЛИСТУ ПОСТОЈИ ДАНАС И ОЂЕ САМО ЈЕДАН ТАБОР, А ОН ЈЕ НАШ КАКИ ЈЕ ДА ЈЕ!!!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

(17-10-2014, 03:19 AM)Громовник Пише:  А откуд ЈНА Совјетско наоружање? Баја

Наоружање титоваца је било разнолико од самог почетка "ратовања" такозваних партизана - нешто од великих Амброзових Сааааавезника - перфидних Енглеза као и Совјета од којих су добијене оклопне и тенковске јединице, наравно и ово у складу са задатом Амброзовом политиком седења на две столице.

Тенковске бригаде ЈНА су користиле совјетске Т-54 и Т-55 и Т-72, југословенске М-84 и америчке М-47 тенкове. Домаћи тенкови М-84 израђивани су под лиценцом у Југославији као и борбена возила пешадије М80, 500, БВП М-80А.

Пешадија је користила како совјетске оклопне транспортере БТР-152, БТР-40 и БТР-50 тако и америчке М-3А1 полугусеничаре, као и нешто румунских ТАБ-72 оклопних транспортера.

Артиљерија ЈНА је била опремљена совјетским, америчким и домаћим системима итд. итд...

Да не дуљимо, НИЈЕ ТАЧНО ДАКЛЕ, ДА ЈЕ НАОРУЖАЊЕ ЈНА БИЛО ИСКЉУЧИВО СОВЈЕТСКО, ну било је јефтиније па га је зато и било више него натовског И ПОРЕД ЧИЊЕНИЦЕ ДА ЈЕ ТИТО УВЕО СВОЈУ СФР ШУГОСЛАВИЈУ У НАТО ПАКТ!!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Која је још то чланица НАТО била опремљена наоружањем Источног блока? Одакле Совјетска лиценце ако је њихов утицај овде био нула? Шта ћемо са пешадијским наоружањем и авијацијом, који су такође биле Совјетски?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(17-10-2014, 01:29 PM)Громовник Пише:  Која је још то чланица НАТО била опремљена наоружањем Источног блока? Одакле Совјетска лиценце ако је њихов утицај овде био нула? Шта ћемо са пешадијским наоружањем и авијацијом, који су такође биле Совјетски?

ПРВО ДА СЕ ЛЕПО ИЗВИНИШ ЗБОГ ТРУЋАЊА ОКО ДАТУМА ГОРЕ ПА ОНДАК МОЖ'ДА СЕ РАЗГОВАРАМО!

табаџијатабаџијатабаџија

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Извињавам се, лоше сам прочитао, учинило ми се да пише септембар 1942. беше касно кад сам писао одговор.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(17-10-2014, 03:13 PM)Громовник Пише:  Извињавам се, лоше сам прочитао, учинило ми се да пише септембар 1942. беше касно кад сам писао одговор.

А не,не није то лоше читање!То је била једна једноставна сложена реченица!Ајде на брзака,који је главни град Москве?Јок
Одговори

Незнам за вас али кад сам чуо на разгласу "по шумама и горама" моментално сам угасио тв...згадила ми се и војска и парада и оне маторе комуњаре и све заједно у п.м.
Одговори

(17-10-2014, 04:53 PM)gegula Пише:  Незнам за вас али кад сам чуо на разгласу "по шумама и горама" моментално сам угасио тв...згадила ми се и војска и парада и оне маторе комуњаре и све заједно у п.м.

Ми кад чусмо оно "другарице и другови" окрете ми се у стомаку шта сам пој'о од јуче!

Међутим!

Кад Тома-кома уврсти Кочу Поповића у ослободиоце ај'реко да одгледамо до краја, нешто ме то копкало зашто баш Коча Поповић, јер баш за њега знамо из поузданих извора да је био лош човек до сржи још као комуно-скојевац?!

Иначе оно "другарице и другови" у оригиналу је било "другови и другар'це", сећамо се из младости!

Међутим!

Титовска багра пристигла из ко зна којих вуко*јебина, решила да се профини кад је Амброзије учислио своју СФР Шугославију у НАТО, па окренули на феминизам а да је Амброзије поживео било би и педербалова!Тужан

(17-10-2014, 03:13 PM)Громовник Пише:  Извињавам се, лоше сам прочитао, учинило ми се да пише септембар 1942. беше касно кад сам писао одговор.

Доообро, примамо извињење мада нерадо!Јок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Оооо па где си Просветару стари друже драго ми је да је стара форумашка екипа још увек овде...
Одговори

Поздрав свима, први ми је пост овде, да кажем да се парада много свидела мојој ћерки од 14 година и дете још није чуло ни за Стаљина ни за Тита, а ето видела је Путина!

[Слика: 2vwxlci.jpg]
Одговори

(17-10-2014, 05:42 PM)Жика Пише:  Поздрав свима, први ми је пост овде, да кажем да се парада много свидела мојој ћерки од 14 година и дете још није чуло ни за Стаљина ни за Тита, а ето видела је Путина!

Pozdrav Žiko, dobro ti nama došao na ovaj naš forum...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ал, су се окитили ордењем црвени ветерани.Све првоборци.Ово им је вероватно последња парада.
Одговори

(17-10-2014, 05:33 PM)gegula Пише:  Оооо па где си Просветару стари друже драго ми је да је стара форумашка екипа још увек овде...

Ту смо, ту смо, СЛУЖИМО СРБИЈИ!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним