23-05-2018, 09:01 PM
Тешко да се може оправдати а камоли бранити нешто што је неодбрањиво.
Теорија о комунистичком (зло)времену где ниси могао догурати ни до портира ако ниси члан партије јесте скоро тачна, али...
Запитајмо се зашто је то тако?
Јел авет комунизма прешла преко Бугарске, Румуније, Мађарске, Чекословачке, Немачке и Пољске?
Мађари су платили страшну цену "описмењавања", а тек немци.
И, шта се десило после економског краха СССР-а?
Сви остали оно што су били, мислим у националном смислу.
Чак су и републике бивше СФРЈ, све осим Србије знале шта су и шта хоће.
Имали су сви набројани итекако своје "Чворовиће", потказиваче, жбирове и осталу гамад. И код њих је било полицијско - удбашког терора ама остадоше свесни ко су били пре комуне и шта им је чинити.
Једино се нама - Србима догодило да за циглих пола века заборавимо, погубимо и национално самоуништимо.
Можете се љутити на мене, можете ме називати свакаквим именом, али истина је ово што тврдим.
Срби су свог џелата дигли на пијадестал божанства којем се и данас клањају.
Данас дан многи Србин који није ни био рођен у Брозово време паламуди о "срећном времену" за које је чуо од својих родитеља!
Које бре срећно време и које благостање?!
Среће није било нигде где је комуна владала, сем акоће да се лажемо.
Док су се све набројане нације и народи очас пресвукли и стаљинистичку кожу оставили негде уз пут, ми смо своје "златно теле" задржали као једини светионик.
Е, па како су прошли Израиљци који се клањаху "златном телету" тако ће мо проћи и ми.
Теорија о комунистичком (зло)времену где ниси могао догурати ни до портира ако ниси члан партије јесте скоро тачна, али...
Запитајмо се зашто је то тако?
Јел авет комунизма прешла преко Бугарске, Румуније, Мађарске, Чекословачке, Немачке и Пољске?
Мађари су платили страшну цену "описмењавања", а тек немци.
И, шта се десило после економског краха СССР-а?
Сви остали оно што су били, мислим у националном смислу.
Чак су и републике бивше СФРЈ, све осим Србије знале шта су и шта хоће.
Имали су сви набројани итекако своје "Чворовиће", потказиваче, жбирове и осталу гамад. И код њих је било полицијско - удбашког терора ама остадоше свесни ко су били пре комуне и шта им је чинити.
Једино се нама - Србима догодило да за циглих пола века заборавимо, погубимо и национално самоуништимо.
Можете се љутити на мене, можете ме називати свакаквим именом, али истина је ово што тврдим.
Срби су свог џелата дигли на пијадестал божанства којем се и данас клањају.
Данас дан многи Србин који није ни био рођен у Брозово време паламуди о "срећном времену" за које је чуо од својих родитеља!
Које бре срећно време и које благостање?!
Среће није било нигде где је комуна владала, сем акоће да се лажемо.
Док су се све набројане нације и народи очас пресвукли и стаљинистичку кожу оставили негде уз пут, ми смо своје "златно теле" задржали као једини светионик.
Е, па како су прошли Израиљци који се клањаху "златном телету" тако ће мо проћи и ми.