Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Војска и странци у рату за дозволе за рад казинима и кладионицама
#1

У последњих неколико месеци, далеко од очију јавности, разбуктао се прави рат Војске Србије и страних фирми за превласт на вишемилионском тржишту игара на срећу у нашој земљи.

Држава је, наиме, решила да преузме пуну контролу над пословањем коцкарница и кладионица које су радиле на црно, а због чега буџет сваке године губи десетине милиона евра. Први корак било је проглашење Војнотехничког института (ВТИ) за националну лабораторију за сертификацију приређивача игара на срећу. То практично значи да ће ВТИ убудуће издавати дозволе за рад кладионицама и казинима, а то је изазвало бес странаца који у Србији више од десет година зарађују огромне паре избегавајући порез!

Према подацима Пореске управе, у Србији има 1.750 кладионица и 23.000 слот-апарата, а бар још толико ради на црно!

Свему је претходио споразум министарстава одбране, привреде и финансија, којим је уведен нови концепт сталног електронског надзора Пореске управе над радом коцкарница и кладионица. Увођење реда започето је прво у области интернет-кладионица, док је жесток сукоб избио кад су на ред дошла казина и кладионице.

Да би се остварила потпуна контрола, коју би радио Војнотехнички институт, потребне су измене Закона о играма на срећу. Документ је готов, али је неколико пута враћан из процедуре јер странци не желе да их било ко надзире. Осим што не плаћају пун износ пореза, они хоће да уведемо њихове системе контроле, а то никако није у интересу наше земље...

Сертификација је немогућа без закона и одлагањем његовог усвајања губи се огроман новац... Лобисти имају своје људе у Пореској управи и Министарству финансија, а сви раде у интересу једне аустријске фирме која држи слот-апарате и америчке компаније која покушава да преузме електронски надзор над уплатама и исплатама...

Казина и кладионице једне су од ретких које послују у овим несрећним временима са изузетним профитом, па би била велика штета по државу, уколико би победили страни лобисти!

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#2

Мађарски буџет је прошле године имао укупан приход од 122 милиона долара од игара на срећу где је највећа ставка био порез на аутомате, а тек после игре као што је лото. Закон о играма на срећу донет је 1991. и сваке године се допуњује. На основу тог закона, држава у неким играма на срећу има монопол, а код осталих игара, као што су казина или аутомати, издаје дозволу и прикупља порез. Број класичних казина у Мађарској се смањује: тако их је 1999. било деветнаест, а на крају прошле године свега шест. Контролу игара на срећу обавља државни орган који је одговоран Влади.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним